Widok

Pranie kurtki puchowej

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej, macie jakies dobre sposoby na wypranie kurtki puchowej aby nie było zacieków oraz pióra sie nie posklejały.
Bede wdzieczna za wskazowki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja oddaje do pralni. płace max 50 zł i nie mam kłopotu.
nie radze w pralce - raz wlaczylismy na delikatne pranie i okazuje sie ze piora byly czyms pryskane i powstaly plamy zacieki i smierdziala
Koszt wyprania kurtki 50 zł to troche drogo jak dla mnie bo za kurtke w zeszłym roku zapłacilam jedynie 90zl ;/
Najlepiej się pierze w pralce, dorzucuając kilka piłek tenisowych, które w trakcie prania rozbijają puch. Susząc trzba parę razy strzępnąć porządnie aby puch się nie zbił w grudki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez piore z piłkami do tenisa, wrzucam 5 piłek i kurtke i pióra jeszcze nigdy mi sie nei zbiły a potem tak jak pisze p. strzepać pare/parenascie razy co jakis czas jak schnie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja piorę normalnie w pralce ,redukuje wirowanie , po wyjęciu z pralki strzepuję wieszam na wieszak ,jak gdzie nie gdzie mam zbite pióra to juz sucha kurtkę strzepuję ,czasami muszą palcami rozkleić zbite w srodku pióra ,pióra nie wychodzą kurtkę mam juz chyba 4 lata ,często piorę bo jest biała .
najlepiej powiesić na balkonie, żeby wiatr nią targał :] raz za ramiona, drugim razem "do góry nogami".
Ja wyprałam właśnie kurtkę puchową i zbił mi sie w grudki :( Nic nie pomaga, próbuje to rozbić palcami, klepie i nic, a kurtka była bardzo fajna i ciepła :(
image
potraktuj ją trochę trzepaczką do dywanów:)
Mnie interesuje uzupełnianie puchu w kurtce i to najlepiej w Gdańsku. Kurtka jest pikowana i niektóre miejsca są zupełnie puste. Zna ktoś takie miejsce w Trójmieście, gdzie można uzupełnić puch w kurtce?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

do góry