Widok

Pranie kurtki puchowej

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej, macie jakies dobre sposoby na wypranie kurtki puchowej aby nie było zacieków oraz pióra sie nie posklejały.
Bede wdzieczna za wskazowki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja oddaje do pralni. płace max 50 zł i nie mam kłopotu.
nie radze w pralce - raz wlaczylismy na delikatne pranie i okazuje sie ze piora byly czyms pryskane i powstaly plamy zacieki i smierdziala
Koszt wyprania kurtki 50 zł to troche drogo jak dla mnie bo za kurtke w zeszłym roku zapłacilam jedynie 90zl ;/
Najlepiej się pierze w pralce, dorzucuając kilka piłek tenisowych, które w trakcie prania rozbijają puch. Susząc trzba parę razy strzępnąć porządnie aby puch się nie zbił w grudki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez piore z piłkami do tenisa, wrzucam 5 piłek i kurtke i pióra jeszcze nigdy mi sie nei zbiły a potem tak jak pisze p. strzepać pare/parenascie razy co jakis czas jak schnie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja piorę normalnie w pralce ,redukuje wirowanie , po wyjęciu z pralki strzepuję wieszam na wieszak ,jak gdzie nie gdzie mam zbite pióra to juz sucha kurtkę strzepuję ,czasami muszą palcami rozkleić zbite w srodku pióra ,pióra nie wychodzą kurtkę mam juz chyba 4 lata ,często piorę bo jest biała .
najlepiej powiesić na balkonie, żeby wiatr nią targał :] raz za ramiona, drugim razem "do góry nogami".
Ja wyprałam właśnie kurtkę puchową i zbił mi sie w grudki :( Nic nie pomaga, próbuje to rozbić palcami, klepie i nic, a kurtka była bardzo fajna i ciepła :(
image
potraktuj ją trochę trzepaczką do dywanów:)
Mnie interesuje uzupełnianie puchu w kurtce i to najlepiej w Gdańsku. Kurtka jest pikowana i niektóre miejsca są zupełnie puste. Zna ktoś takie miejsce w Trójmieście, gdzie można uzupełnić puch w kurtce?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Wyprawka dla dziecka lato (48 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

do góry