Widok

Primary school UK - szybkie pytanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nie mieszkam w UK, ale być może w przyszłym roku będę się przenosić i w związku z tym mam pytanie do lepiej zorientowanych w temacie.
Powiedzcie mi, proszę kiedy moje dziecko powinno rozpocząć pierwszą klasę w UK jeżeli urodziło się w październiku 2009?
Wyczytałam, że w semestrze przypadającym po 5 urodzinach, ale jakoś nie mogę zakumać kiedy to miałoby być (5 lat skończy w październiku 2014).
Help :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co Ty Kasia wyjeżdżasz..... Tak daleko :)
u nas w szkole nursery jest 3h nie 2.5h, tylko w roku szkolnym, czyli 39tyg, a nie 52, wiec musze z dzieckiem cos zrobic w czasie przerwy szkolnej.
te kluby itp wcale tanie nie sa, bo to sa koszta za h, a nie za caly poranek i popoludnie, dla mojej dwojki miesiecznie to koszt 500£, fakt duzo mniej niz jak teraz place ;-/
z prywatnym przedszkolami jest tak, ze kazde ma inaczej, moje przyjmowalo na 3h/ dziennie, nie bylo opcji laczenia itp, w innych tak, ale mi sie te przedszkola nie podobaly, suma sumarum, mam childminderke angielke, bo ja w domu mowie po pl.
dzis starsza zapisalam do sobotniej pl szkoly, ale pewnie sie nie dostanie, mlodsza juz tez zapisalam hihi.
ps.Walerka, kiedy na S.ken zawitasz, bo ja teraz tam pracuje, ostatnio zmienilam prace. Pewnie wiesz gdzie pracuje ( na pewno domyslasz sie?
Czyli w tym samym co ja? Szkola ze nie wiedzialam bo ostatnio bylam.
Te kluby po szkole to zalezy, te sumy co podalam sa za caly ranek i cale popoludnie.
Kochana, nie, ale bardzo znany college, oj wiesz, tam gdzie wczesniej pracowalam.
Nastepnym razem jak bedziesz, to lunch musi byc hihi.
Buziaki i niech brzusio rosnie zdrowo.
niestety Londyn jest drogi hihi.
ja tylko wtrace, ze Miko wlasnie dostal sie do reception class od wrzesnia. urodzil sie lipiec 2009. narazie jest w nursery- chodzi 3 dni w tygodniu po 5h. tak dla mnie lepiej jest, bo w te 3h nie wyrabialam ze wszystkim swoimi sprawami i wole go oddac na 3 dni na dluzej a 2 dni miec spokoj.

reception z tego co wiem u nas w szkole jest od 9 do 15 5 dni w tygodniu. az dziwne ze 5 latek ma juz tyle godzin w szkole siedziec. ale z maluszkiem w domu to chyba bedzie mi na reke :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry