Widok

Problem z corka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam corke 12 letnia ktora kocham najmocniej na swiecie ,tylko byl maly problem a teraz narasta wiekszy .Prosze ja oco kolwiek to mowi zaraz za chwile i tak na okraglo.Nie szanuje mojej pracy wiecznie oczekuje wszystkiego odemnie niczego nie daje odsiebie.Rozmawialam z nia tlumacze ze nie moze tak mnie traktowac przedmiotowo ze musi nauczyc sie szacunku pracy i zrozumienia.Jestem w ciąży obiecała ze beszie pomaga nie stety skonczylo sie to tylko slowami.Naprawde nie wiem jak mam z nia rozmawiac by dotrzec ze jestnatyle duza ze powinla byc odpowiedzialna za to co robi i pomagac w domu a nie tylko rzadac odemnie a sama z siebie nic nie dawac .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Według mnie pójdź z corka do psychologa zeby znaleźć przyczynę takiego jej zachowania.
Może nie jesteś w stosunku do niej konsekwentna,jeśli nie pomoże a obiecała to Ty tez jej czegos zabronisz nie dasz nie kupisz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proponuję przestać ja wyręczać i nadskakiwac.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powiem Ci ze tak zrobie czas juz by zaczeka myslec sama i uczyc sie odpowiedzialnosc
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te problemy ma większość rodziców.Dziecko można wychowywać do 14 lat,potem już za późno.Trzeba być konsekwętnym w wymaganiach i dawać dobre przykłady swojego postępowania.Efekty pojawią się w miarę upływu czasu.W wieku 15-17 lat pojawi się nowy problem .one będą rywalizować z rodzicami uznajac ze wiedza lepiej.To wszystko wymaga dużej tolerancji i zaangażowania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu sie zgodzę ze do pewnego czasu mozemy wychowac wpoic mu piorytety i zazady ,potem taka nastolatka powinla brac odpowiedzialność za to co robi i jakie podejmuje decyzje.Problem jest w tym ze my rodzice za bardzo chcemy bronic i chronic wlasne dzieci od zlych rzeczy i sami ich krzywdzimy.Sama widze po sobie ze 12 latke rozpiescilam wszystko robilam zania bo powtarzalam ze ja to zrobie lepiej i tu błąd był.Dzis mam problem z nia by zrozumiala ze w niektorych mometach powinla mi pomuc bez jakiehmgo kolwiek nakazu ale dobrowolnie.Rozmawiam z nią staram sie by mnie zrozumiala moze zmieni swoje postepowanie jesli zrozumie sens tego co chce jes przekazac .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

CET na Kowalach - proszę o opinie (110 odpowiedzi)

Czy któreś dziecko chodzi do tego przedszkola albo do szkoły? jakie są Wasze opinie o tej placówce?

Dobry ortodonta (42 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (139 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry