Widok

Problemy z Medelą:(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
kurdeeee coś mi się dzieje z laktatorem!!! myślałam, że to wina "zużytego" zaworka i membranek - wymieniłam - nadal słabiutko ciągnie!...pewnie coś się dzieje z silniczkiem (??) któraś też tak miała?? cholerka...czyżby już sprzęt nadawał się do wywalenia?? jestem załamana, bo mam noworodka w domu i musze odciągać mleko a tu taka niespodzianka:(((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój też słabo działa, więc się przyłączam do pytania : (
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A uzywasz na prad czy na baterie? Bo u mnie medela duzo mocniej dzialala jak siedzialam z kablem.
mogą to być problemy z silniczkiem w wyniku zalania mlekiem, miałam tak w pożyczonym, właścicielka zalała mlekiem i nawet nie wiedziała, mój mąż rozłożył go ale wszystko już było stare i zapieczone, oddałam i kupiłam nowy, jak zassał mleko mąż mi czyścił
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
No niestety ja mam podobnie. Dzisiaj chciałam przygotować laktator i spakować go do szpitala, a okazało się że silniczek działa, ale nie "ciągnie", tzn nie ma tej charakterystycznej pracy "ssącej" ;) Szkoda, miałam nadzieję że jeszcze mi posłuży, mimo że już wcześniej działał ze średnią siłą (i zdecydowanie dużo mocniej po podłączeniu do prądu, na bateriach - masakra). Kupiłam właśnie na szybko jakiś ręczny, potem zobaczę czy przyda mi się elektryczny, bo to jednak duży wydatek...
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
ja cały czas na "prądzie"...cholera, no jestem załamana...a jak go wyczyścić? ktoś tu pisał, że mąż rozkręcał...
tam gdzie jest dziurka i wlecialo mleko wkrop kropelke wody i wlacz silniczek powinien rozzadzic mleko i sprobuj go wysuszyc
I zobacz czy na pewno membranka dobrze chodzi i się nie skleja. mi czasami tak zamulał jak coś z membranką się robiło.
imageimage
Ja bym też obstawiała membrankę. Trzeba ją dokładnie obejrzeć. Kiedyś miałam taką sytuację, że była leciutko naderwana (nie było prawie widać) i już nie było tej siły ssącej.
imageimage
też tak miałam i musiałam kupić nowy laktator :P

rozkręcanie, czyszczenie sprężonym powietrzem(czy jak to się nazywa?) nic nie dawało :/

ale któraś z Forumek pisała, że przepłukiwała i później działał :P w sumie jak nic innego nie pomaga i wisi nad głową perspektywa zakupu nowego sprzętu - to można zaryzykować ;) gorzej nie będzie ;)

pod koniec wątku: http://forum.trojmiasto.pl/pytanie-do-uzytkowniczek-medela-mini-electric-t144201,1,16.html (Basia napisała co zrobić)
mój mąż niby rozkręcił....ale "tam" w środku nic ciekawego nie znalazł:) nie było czego czyścić...kilka kabelków i silniczek...zagadkowa dla niego to była sprawa....laktator nadal źle działa...
nie jest też winą ani zaworek ani membrana, bo dziś właśnie przyszedł zamowiony przeze mnie "zestaw zapasowy" i po włożeniu nowych części laktator pracuje tak samo kijowo:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
może masz pęknięty lejek? jak jest małe pęknięcie, to też nie chce zasysać :P
hmmm, bardziej skłaniam się do wersji, że mleko się tam zassało, bo ostatnio mocno mi się pieniło przy ściąganiu dlatego zamówiłam sobie nowy zaworek i membranki, bo te juz chyba były zjechane sporo...nie wiem czy to wina zamoczenia silniczka bo - jak pisałam - po rozkręceniu nie było jakichś szczególnych oznak, że tam jest coś zalane...
fakt faktem....nie mam laktatora..buuuu....a że nie przystawiam małej do cyca tylko odciągałam i dawałam z butli to moge się już pożegnać z karmieniem moim mlekiem:((((((((((((((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jakby co - to kiedyś można było wypożyczyć laktatory w poradni laktacyjnej na Zaspie (w szpitalu)

mi padł laktator po kilku m-cach bardzo intensywnego używania - kupiłam używkę.

akurat był dzień dziecka ;) tuż przed zamknięciem Mama i ja :) pojechaliśmy po nowy - wymyśliłam, że to prezent dla Gabrysia ;) i używała kolejne chyba 4m-ce do zakończenia karmienia :] później sprzedałam na forum :)
I jeszcze mam pytanko do tej wypowiedzi:

"Re: pytanie do użytkowniczek medela mini electric---

Płucz malusim strumieniem przez pare minut...tak z 5- 10 minut.. i jak go odstawisz już od wody, to niech jeszcze chwile pochodzi na sucho :)
moja córeczka ma już roczek i bez Medeli to bym nie dała rady ;)"

O co chodzi? rozkręcić i płukać pod bieżącą wodą? czy płukać tą obudową żółtą? ma chodzić w trakcie płukania?? no kurdeee nie rozumiem:) pomóżcie
"pojechałam do sklepu http://www.vitalia.gd.pl i tam bardzo miły Pan polecił mi, żeby wlewać wodę małymi kropelkami do otworku ssącego na włączonym silniczku, i to rozlepi mleko, które się dostało do środka, do pompki. Nie wierzyłam że to może być to, ale postanowiłam to zrobić, w końcu to nie mały wydatek taki laktator. Przez kilka minut trzymałam laktator pod kranem i cierpliwie płukałam kropelkami wody. Teraz moja Medela działa jak nowa, powtarzam tą czynnośc co jakiś czas. zadzwoniłam tam z podziękowaniami za tą cenną radę, w końcu stracili klienta no nie :)"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam problem z dziurawą butelką; kupiłam laktator i po kilku dniach nagle przestał ciągnąć - podejrzewałam silniczek, ale spojrzałam w dół na siebie zalaną mlekiem które wypływało dziurką w denku butelki :/ Uwzględnili reklamację bez problemu, tylko bardzo długo czekałam na nową część, tymczasem butelki i inne części można kupić on-line.
image
image
Jak najbardziej spróbuj przepłukać wodą, u mnie zawsze pomagało. Powodzenia!
Proszę poczytać instrukcję. Zaworek musi być ustawiony w pozycji bocznej!!! W instrukcji jest rysunek. Od tego wiele zależy!!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

do góry