Widok

Prośba o opinie o pediatrach

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Może możecie podzielić się swoimi doświadczeniami, opiniami o następujących lekarzach:
1. Białynicka - Birula Barbara
2. Dąbrowska Anna
3. Rułkowska Dorota
4. Kierszka Marzanna
5. Krasnow Aleksander
6. Szubka Adam

Byłabym wdzięczna...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Haha to jakies kpiny chyba pisala to osoba pracujaca w tym miejscu. Ciagle sa przepisywane wszystkim te same leki . Na 1 recepciw 5 podstawowych syropow antybiotyki odrazu.... nie wspomne o szczepionkach ktore sa potrzebne do zycia jak tlen zeby mozna bylo pojechac do egiptu na wycieczke. Facet przyszedl z corka od neurologa ze swistkiem.o odroczeniu od szczepien na co Dr. RULKOWSKA stwierdzila ze ona nie widzi przeciwskazan.. boj sie Boga....
Dr Kierszka to Wielka Pomyłka! Moje dziecko miało u niej bilans dwulatka. Niby wszystko wg dr było w porządku. Dwa tygodnie później trafiłam z dzieckiem do szpitala z powodu ostrej anginy. Szczęście w nieszczęściu że akurat dziecko zachorował bo dr która przyjmowała moją córkę zauważyła zarastanie się pochwy. Powiedziała że dobrze że to dopiero początek bo nie będzie potrzebna operacja i zapisała krem Ovestin. Wróciłam do dr Kierszki z zapytaniem jak mogła to przeoczyć przecież oglądała pochwę mojej córki? Co dr na to? Trzeba będzie operować! Kiedy jej powiedziałam o kremie, zapisywala sobie nazwę i pytala mnie czy on pomoże.Taki to pseudo lekarz z pani Kierszki. Moja córka ma dziś skończone 4 lata i normalną pochwę.
Dąbrowska Anna - jest lekarzem prowadzącym dwóch moich córek ( jedna pół roczku, druga 3.5 roku ) moim zdaniem dobry lekarz, nie wymyśla chorób. Antybiotyk to konieczność i tu pochwalam zachowanie !! polecam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam, absolutnie nie polecam dr Marzanny Kierszki, trafiłam na tę kobietę na pogotowiu ratunkowym, mały miał bardzo wysoką gorączkę, zajrzała mu do gardła i padła diagnoza 'ostre zapalenie gardła' i przepisała mocny antybiotyk, prosiłam o zmierzenie temperatury- wracaliśmy z wakacji i nie miałam przy sobie termometru, powiedziała, że termometr jest w aptece, a nie u nich!!!! Bezczelne babsko. Dojechaliśmy do domu,umówiłam się na wizytę do mojej pediatry i to czego się spodziewałam, żadnego śladu po zapaleniu, gardło było czyste, a jej diagnoza błędna- to trzydniówka i stąd ta temeratura. Warto poszukać kompetentnego lekarza, a nie trafiać do lekarzy, którzy nie mają pojęcia o leczeniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja miałam styczność z Szubką w Swissmedzie i odradzam. Synek 4miesięczny miał ekstremalne kolki i zmiany na skórze (AZS). Zapisał złe leki w tym sterydy i antybiotyki - inni pediatrzy to aż za głowę się złapali, jak to zobaczyli
Dr Rułkowska - bardzo bardzo dobry pediatra. Moje dzieci sa jej "podopiecznymi" od urodzenia. W tej chwili przyjmuje na NFZ w bardzo sympatycznej, nowej przychodni w Brzeźnie (FENIKS, ul. Dworska - http://www.rcm-feniks.pl) - cudowna, kameralna atmosfera. Nowoczesny system z rejestracja przez internet, kazdy pacejnt ma swoja z kodem, nie ma zbednej biurokracji. Doktor ma ZAWSZE czas dla swoich pacjentów, zawsze można kazdy niepokoj skonsultowac przez telefon. Dr Rułkowska stawia za kazdym razem trafne decyzje - nigdy się nie zawiodłam. Kiedy moje dzieci chorują - nie czuję strachu, wiem, że ona nam pomoże. Nigdy nie robi problemu z wystawieniem skierowan do specjalistow czy na badania laboratoryjne. DLA MNIE WZOROWY PEDIATRA!!! A Feniks to wzorowa przychodnia!!! W razie pytan - piszcie: agnicha78@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja z Krasnowem mialam styczniosc na izbie przyjec na zaspie - nie polecam corka lezala w na oddziale na zapalenie pluc i podejrzewalam u syna cos podobnego bo objawy byly podobne z laska przebadal syna i dopiero po tym jak mu powiedzialam ze corka na oddziale to dal na przeswietlenie pluc, nie mily
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja się leczę u dr Kierszki od lat ponad 22 (od urodzenia) i jestem z niej zadowolony, moja mama także. I nigdy nie było problemów z dogadaniem się z nią. A nie zdzierała nigdy z ludzi. Chodzi mi o leki. Potrafiła zapisać antybiotyk za 3 zł, który pomagał, a nie jak niektórzy żeby tylko wydać majątek. Jest rzeczowa, zawsze wszystko wytłumaczy. P.S. Chodzę do niej w publicznej przychodni
Ta osoba jest pediatrą??? To jakas porazka......miałam kontakt z tą lekarką....nie, ona nie jest lekarzem, to tylko osoba która skończyła medycynę!!!!! Nie polecam, nie bede rozwijała tematu ale znam osoby ktorym w publicznej przychodni, w czasie pracy za wynagrodzenie z budzetu ...zaproponowała prywatna wizytę....nie sprawdzajac nawet stanu zdrowia . Tylko uciekac!!!!
dr.bialynickabirula to fantastyczny lekarz, jest specjalista od szczepien najwazniejszym w polsce to taki guru... pokazywana w wiadomosciach,faktach,opisywana w gazetach jestem b.zadowolona z tego ze prowadze u niej dziecko bardzo konkretna,dokladna 100%zaufania nie jest to 1 lekarz mojego dziecka do wczesniejszego nie bylam przekonana a tu...inny swiat polecam,naprawde polecam naprawde lekarz godny zaufania,proponuje wizyty kontrolne nawet gdy dziecko nie choruje gdy cos wzbudzi niepokoj naprawde warto zapisac do tej doktor dziecko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dlatego chciałabym zmienic lekarza i również czekam na opinie w tym wątku, może się na jakiegoś zdecydujemy.
My nalezymy do dr Marzanny Kierszke. Poleciła nam ją położna, która była po porodzie na wizycie domowej. Zachwalała ją, że niby ma 2 specjalizacje (pediatra i rodzinny) i jest niby super.
Moje zdanie - babka jest baaaardzo ale to baaardzo, wręcz skrajnie niekontaktowa. W czasie wizyty wogóle się nie odzywa - i to nie jest przesada, ona na prawdę nic nie mówi. Dopiero jak ja zadam jakieś pytanie -to ona odpowiada, ale minimalistycznie, często jednym slowem. Podam przykład: na przełomie 4/5 miesiąca pytam się:
ja: czy już czas wprowadzać coś do diety oprócz mleka ?
ona : tak.
ja: ale od czego zacząć?
ona: soczki
ja: a jakaś marchewka, jabłuszko?
ona: można
Inny przykład - mała często się krztusi i gdzieś przeczytałam że to może być wina jakichś problemów z migdałami. Mówię o tym pani dr, ona bez słowa zagląda do gardziołka i mówi - nic tu nie widzę. I koniec tematu. A ja zostaję ze swoim niepokojem.
Nie mam pojęcia czy jest dobrym lekarzem, bo mała mało choruje, ale z kontaktów dotychczasowych nie jestem zadowolona w wymiarze ludzko-komunikatywnym.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja od 3 lat chodzę z dziećmi do dr Rułkowskiej i do niej mam największe zaufanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam dr Wyrwińską z Piastowskiej, jak dla mnie super. Chodzę do niej z dwójką moich dzieci i jestem bardzo zadowolona.
Może ktoś jeszcze coś wie?
Ja słyszałam dobre opinie o Białynickiej-Birula.
my od roku chodzimy do dr. Rułkowskiej w przychodni Mickiewicza i jak na razie jestem zadowolona.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Własnie na znanylekarz.pl nie ma nic o tych lekarzach.
Krasnow był u nas w domu na wizycie, ale jakieś takie dziwne wrażenie na mnie wywarł - nie do końca mu ufam. I dlatego próbuję znaleźć coś też o innych, bo na początku grudnia szczepienie nas czeka i chciałabym iść już do osoby, którą będę na stałe odwiedzała z Majką...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
www.znanylekarz.pl

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

u Krasnowa byliśmy tylko raz - na pierwsze wizycie... Pani Grażynka nas umówiła :) i zachwalała Go :P

koleżanka, która z nami chodziła do SR początkowo była zadowolona z tego Lekarza :P dopóki Jej córcia nie znalazła się w szpitalu z powodu źle dobranego mleka... tam spotkała Matkę dzieciątka, które też leczyło się u Dr Krasnowa :/
dlatego Magda zmieniła o nim zdanie :P i jeszcze przed naszym wyjściem ze szpitala pisała, że jednak odradza...

Byliśmy tylko raz :P

jakoś nie mam zaufania do tego Pana Dr :/ dlatego poszukaliśmy innego pediatry :)
byliśmy 2 razy i póki co jesteśmy bardzo zadowoleni :) nawet Pani Dr załatwiła nam wizytę u neurologa dziecięcego (w ciągu 3 dni) ;)
i wystarczyło zmienić Gabrysiowi mleko, żeby kolki (praktycznie) zniknęły :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry