Widok
jezeli masz do dzis date platnosci, to najlepiej podjedz do Strazy Miejskiej, bo to im placisz! jesli mandat zostanie przekazany do Skarbowki, to zajmie sie tym komornik, ktory przesle upomnienie i "prosbe" o zaplate z doliczona karą! na przyslanym kwitku bedzie nazwisko komornika, najczesciej sa to osoby, z ktorymi mozna sie dogadac :) wazne, zeby sciagnac pieniadze :)
jesli jednak ktos nie placi, to sciagna z podatku, jednak sa sytuacje, ze masz podatek do doplaty, w takiej sytuacji nie ma z czego sciagnac, wtedy "siadaja" na pensji, koncie :/
jesli jednak ktos nie placi, to sciagna z podatku, jednak sa sytuacje, ze masz podatek do doplaty, w takiej sytuacji nie ma z czego sciagnac, wtedy "siadaja" na pensji, koncie :/
Za przejechanie rowerem po pasach mandat jest w wysokości 50 zł. Dla pieszego za przejście na czerwonym świetle mandat jest w wysokości 150 zł. Zupełnie nie wiem dlaczego mandat wyniósł 350 zł i takiego mandatu bym nie przyjął a teraz na miejscu twojego kolegi spróbowałbym się od tego mandatu odwołać (o ile to jeszcze możliwe).
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
Dostałam kiedyś 500zł mandatu za wjazd na starówkę :/
Mogłam płacić nawet po 20zł, aby tylko do końca roku zmieścić się z zapłaceniem całości, tak mi policjant powiedział na komisariacie
Mogłam płacić nawet po 20zł, aby tylko do końca roku zmieścić się z zapłaceniem całości, tak mi policjant powiedział na komisariacie
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
xElka każdy kto wjechał na czerwonym świetle i doprowadził w ten sposób do kolizji twierdzi że było pomarańczowe albo wręcz zielone żeby tylko nie zostać obarczonym winą. A co do interpretacji policjantów proponuję lekturę kodeksu drogowego. Pomarańczowe światło ma umożliwić zjechanie ze skrzyżowania pojazdom które już się na nim znajdują. Absolutnie NIE WOLNO wjeżdżać na skrzyżowanie na pomarńczowym świetle. Widać po prostu należysz do tej grupy kierowców którzy śpieszą się bardziej i niezależnie od tego co zrobią czują się usprawiedliwione bo było pomarańczowe albo pilicja się uwzięła. Gratuluję postawy.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
Było mrugające zielone? Doprawdy? Tłumaczenie co drugiego sprawcy wykroczenia. Bzdury.
Byłaś świadkiem że mrugało? :)
Mandat podpisany staje się prawomocny, nie ma prawie możliwości jego anulowania. Jedynie Sąd może go anulować, ale musi być ku temu ważny powód - bezprawnie nałożony za inne wykroczenie niż popełnione itd.
"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.
Byłaś świadkiem że mrugało? :)
Mandat podpisany staje się prawomocny, nie ma prawie możliwości jego anulowania. Jedynie Sąd może go anulować, ale musi być ku temu ważny powód - bezprawnie nałożony za inne wykroczenie niż popełnione itd.
"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.
Jeżeli chcesz rozłożyć płatność na raty - pismo do Urzędu Wojewódzkiego. Ten urząd jest właściwy z tego co kojarzę i zajmuje się rozliczeniem mandatów.
Nie ma że jakaś kasa z mandatu idzie do Straży Miejskiej, Granicznej, Policji czy Żandarmerii. Kasa idzie do jednego wora - Urząd Wojewódzki.
Nie ma że jakaś kasa z mandatu idzie do Straży Miejskiej, Granicznej, Policji czy Żandarmerii. Kasa idzie do jednego wora - Urząd Wojewódzki.