Widok

Prusaki...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pomocy! :( Macie jakiś sprawdzony środek na karaluchy? Niedawno się wprowadziliśmy do mieszkania w starym budownictwie, zrobiliśmy generalny remont, pozabezpieczaliśmy, co się da. Pan z zakładu dezynfekcji położył jakiś żel. Ten sam żel kładł kiedyś u moich rodziców i dziadków i zadziałał w 100%, robali nie ma od X lat, a u nas co chwilę jakieś pojedyncze sztuki się pojawiają. Pan twierdził, że to kwestia sąsiadów, ale mimo wszystko.... Pomocy :( Mam małe dziecko i nie mogę znieść świadomości TYCH lokatorów w domu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
płytka na karaluchy globol http://www.darmarsklep.pl/o,906,GLOBOL_DUZA_PLYTKA_NA_OWADY_BIEGAJACE_I_LATAJACE.html

żel na prusaki bayer https://www.przydomu.pl/zwalczanie-szkodnikow/blattanex-zel-na-karaluchy-i-prusaki-5-g.html?refid=pla&gclid=CPnQi63Psc8CFcICcwodHaADMA

u nas się pojawiły i jak ich tym potraktowałam to zaraz sięwyprowadziły
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
pewnie od sąsiadów przyłażą, kiedyś dawno temu ten problem był na Przymorzu cuda działa mikstura rozłożona na papierkach w wielu miejscach kwas borny + soda oczyszczona - zrobić taką papkę i na papierki - one to zjadają i pękają najlepiej aby wszyscy sąsiedzi zrobili jednoczesnie przez jakiś czas - tylko dzieci nie mogą tego ruszać ..trzeba uważać ...
kwas borny w aptece kupisz , sodę w spożywczaku
Prusaki to jeszcze nie karaluchy :)

Różne środki pomagają na dłużej lub krócej, jednak trzeba je stosować regularnie i ciągle o nich pamiętać.

Jedynym skutecznym rozwiązaniem jest dezynsekcja CAŁEGO BUDYNKU.

Dopiero wtedy będzie po problemie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (138 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (41 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

do góry