Widok

Prywatne żłobki Gdynia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czas wrócić do pracy, z bólem serca szukam opieki dla mojego maleństwa,zdecydowalismy że będzie to żłobek.
Właśnie szukam żłobka , byłam w kilku miejscach i sama nie wiem.
Myślę o "Akademia Super nianie",proszę o opinie,a może któraś oddaje właśnie tam dziecko?
Niestety Panie umawiają sie ze mną na rozmowy po 16-tej, wtedy jest już tylko kilka maluszków, kilka opiekunek, miło i przyjemnie.
Prosze o rady i opinie,.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
zapraszam do Klubu Maluszka TUP TUP w Gdyni na ul. Wiczlińskiej 91
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Anielkowamamo a wiesz jakie sa u super niani ceny ?i jak z jedzonkiem? bo na ich stronie nie moglam znalesc zadnych konkretnych info, a tez powoli zaczynam szukac złobka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12
no nie maja cennika na stronie,
1000zł ,wyżywienie wliczone jest w cenę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
są też stawki godzinowe, napisz maila z strony internetowej żłobka, to prześlą Ci cennik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Inspiratio na ul. Olsztyńskiej:))))))))))))))))
w Supernianiach z tego co wiem częściej maluchy chorują, rotawirusy były tam już kilka razy:(
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potwierdzam, kolezanki mala chodzila tam tylko 3 miesiace bo zalapala wa razy rotawirusa
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurcze trzeba miec pecha aby dwa razy rota złapać :/ ale wydajemi sie ze to raczej nie wina samego żlobka tylko podejscia rodziców ktorzy niestety puszczaja "podziebione" dzieci do zlobka bo nie chca brac wolnego aby posiedziec z dzieckiem w domu :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 13
...zgadza się choroby są w każdym żłobku prywatnym czy państwowym tak samo w przedszkolach to nie ma znaczenia,a wina jest oczywiście rodziców. Sama mam dziecko które "odchorowało" już w żłobku wszystko co możliwe ale się nie poddaliśmy:-) teraz chodzi do przedszkola już przez 2 lata, i z ręką na sercu powiem że był chory może z 2 razy :-))))))
więc takie opinie czy państwowy lepszy czy też prywatny i gdzie dzieci chorują mniej czy więcej są bezsensowne.
Ps Panie z TUP TUP chyba w lekkiej desperacji że przez forum szukają klientów;-)
Moja mała od 5mca chodzi do tup-tup na wiczlinie i odpukać - na razie nie chorowała - geaneralnie żłobek i babeczki super - taka rodzinna atmosfera, właściwie ciocie a nie opiekunki - mała jak je widzi to się śmieje - i to dla mnie najlepsza rekomendacja. Super zabawki - same nowiutkie i firmowe. Mimo że musimy kawałek dojeżdżać to nie zmieniłabym na inny.
to że chorują to niestety normalne, ale nie wszędzie są tak często rotawirusy- u Madzi jeszcze nie było, z tego co wiem w supernianiach jest większa rotacja różnych dzieci a każde jakieś wirusy przynoszą, lepiej jest tam gdzie jest stała grupa bo dzieci się na swoje wirusy uodparniają (a nie przyjmują dzieci na parę godzin w tygodniu "z doskoku")
Myślałam właśnie o Inspiratio, jest bardzo blisko mojego miejsca zamieszkania, ale tam przyjmują dzieci od 1,5 roku, a moja małą będzie mniała dopiero co skończony roczek ,no i interesuje mnie opieka 2-3 razy w tygodniu, a nie mają tam takiej oferty :/
A jeśli chodzi o TupTUp to właśnie to mnie zniesmaczyło.,,
Anielkowamama - ja daję małą codziennie ale tylko na 5 godzin i jest git - dla mnie bomba :) nie namawiam ale może jak zadzwonisz i się spytasz to przyjmą dzieciaczka na takich zasadach..? hm.. chociaż z drugiej strony tam każde dziecko ma swój plan dnia i pewnie ciężko by było Twojemu maluszkowi zaakceptować nowe otoczenie jeśli byłby tylko parę razy w tyg no i pozostałe dzieci też już się znają itd no nie wiem..
a inspiratio suuper tyle że jak szukałam żłobka to nie przyjmowali 5cio-miesięczniaków
http://toddler.pl/
a tam próbowałaś czy to za daleko? to w chyloni jest. któraś z was ma jakieś opinie o nich?
Wolałabym coś bliżej centrum
anielkowamama a pytałaś osobiście czy nie przyjmą twojej małej? bo indywidualnie przyjmują wcześniej - moja miała 15mcy i nie chodziła jeszcze sama (zaczęła po tygodniu w żłobku), potem też przyjęli chłopca nie mającego 1,5 roczku, chociaż pewnie lepiej jakby miała skończony roczek.
Napisz maila albo zadzwoń, może się uda:)
Dziekuję.
Podejdę tam w tygodniu
może jeszcze jakieś rady, bo musze podjąć szybką decyzję, od 1 grudnia wracam do pracy :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry