Widok

Przedszkole Puchatek w Rumi prosze o opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam.

Jak w tytule. Prosze o jakiekolwiek opinie o tym przedszkolu. Czy jest ktos na forum kto prowadzi tam swoje dziecko i ile placicie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam, jestem mamą Julci i Vikusi.
Obie dziewczynki uczęszczają do Puchatka, są w dwóch osobnych grupach wiekowych. Przedszkole bardzo mile mnie zaskoczyło, wcześniej mieszkając jeszcze w Gdyni dziewczynki chodziły do placówki, w której właściwie nic nadzwyczajnego się nie działo, żadnych atrakcji, gości i rozwój w zasadzie tylko taki, jaki sama im zapewniłam, niczego nowego się nie nauczyły w parę miesięcy. Mam więc porównanie! Do Puchatka regularnie przyjeżdżają teatrzyki, gościł pan policjant, pani z labradorem, dzieci miały wycieczkę do Oceanarium, a gdy jeszcze było ciepło, organizowane były krótkie wyprawy do lasu. Jeśli tylko pogoda dopisywała, wychodziły każdego dnia na spacer, a co najmniej na podwórko. Odbywają się również zajęcia karate i tańca! Dzieci uczą się mnóstwa rzeczy, wspaniale się rozwijają, moja młodsza córcia Victoria próbuje liczyć na paluszkach po angielsku (ma 2,5 roku), dziewczynki wciąż coś tworzą, malują, wyklejają, uczą się wierszyków i piosenek, w przedszkolu również odbywają się urodziny dzieci z udziałem reszty grupy. Każdego dnia na bieżąco dowiaduję się jak minął dzień dziewczynkom, jeśli coś jest nie tak, również jestem informowana. Co do menu dzieci, odbyło się zebranie rodziców i to rodzice zadecydowali jak to menu ma wyglądać. Jeszcze coś, - moja Vikusia również jest alergikiem, choć jej objawy z czasem znacznie ustępują. W pierwszych dniach naszego pobytu rozmawiałam na ten temat i wiem, że Vikusia nie dostawała do jedzenia czy picia czegokolwiek nie wskazanego dla niej. Polecam to przedszkole z czystym sumieniem, cieszę się rozwojem moich dzieci, tym jak bardzo ciekawi je świat i jak wiele dowiadują się i uczą w przedszkolu. Polecam i pozdrawiam.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 21
Zgadzam się z tym wpisem w 100%
Popełniłam ten sam błąd i oddałam tam dziecko.
Co do batonów Pani Dyrektor powiedziała mi, że ma nową pracownicę do pomocy która nic nie wie i to ona dała dziecku batona.
Jakiś koszmar!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 14
Pani Dyrektor również polecała mi poradnie, psychologów itp.
Dziecko trafiło do innego przedszkola z Wykwalifikowaną kadrą i nikt nie miał z dzieckiem problemów. Natomiast opinie w innych przedszkolach o Puchatku są masakryczne.
W kilku przedszkolach podałam nazwę Puchatek to sam wzrok kadry mówił sam za siebie. Można mieć papier ale doświadczenia to nie zastąpi. Doświadczenia i predyspozycji
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 22
Tu się zgadzam. Żadne papiery, formularze itp. nie zastąpią tego co tam się dzieje.
Moim zdaniem mądry rodzic oddający dziecko do tego przedszkola powinien zadbać o to, by wiedzieć co się dzieje z Jego dzieckiem
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 7
Jestem rodzicem Majki, jak to przeczytałem to nie mogę uwierzyć żę ktoś może tak kłamać. Przecież jest dwudaniowy obiad! Deser i podwieczorek! My jako rodzice sami ustalamy na zabraniu jadłospis. A co do kadry- od dawien dawna jest ta sama. Nie wiem dlaczego ktoś wymyśla takie bzdury. Dyrektor się stara, rozmawia z nami, możemy decydować w wielu sprawach, Maja jeździ na wycieczki, uczy się, ogląda przedstawienia. No ale cóż, zazdrość może w oczy kole, nie wiem. Ludzie są okropni.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 14
A ja tam polecam przejść się i samemu zobaczyć. Panie sa bardzo miłe, dzieci też zadowolone. Dzieci mają dużo zajęć i się nie nudzą. Chodzą na spacery, nie kiszą się cały dzień w jednym pokoju.
Kto nie potrafi trafić tu jest adres:
http://www.przedszkole-puchatka.pl/

Pozdrawiam
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 15
zgadzam się, nie polecam, jedno wielkie zamieszanie
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 10
prawda, opieka słaba, za mało pań za dużo dzieci
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 12
Pań jest wystarczająco dużo moim zdaniem...A poza tym jestem miło zaskoczony ilością zajęć dodatkowych w grupie 3 latków, zależało nam z żoną na angielskim, no i jest codziennie, psycholog przychodzi, logopeda i pani od rytmiki tez . Organizacja na plus :) Maja zaczeła budzić mnie rano slowami "Wake up" , Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 16
http://www.przedszkole-puchatka.pl/blog/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14
Drodzy rodzice, czy nie martwi was ciągle zmieniająca się kadra głównie u maluszków?
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 9
Moja córeczka chodzi do Puchatka od września i jest w grupie maluszków, od 3 miesięcy jest ta sama kadra i jesteśmy z mężem baardzo zadowoleni! Rozwój na 5+, panie są przemiłe, pomocne i zawsze uśmiechnięte. Córeczka rozwija się świetnie, nie mam żadnych zarzutów, polecam w 100%!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 19
Polecam przedszkole Puchatek w Rumi. Moja córcia chodziła tam do grupy żlobkowej. Panie opiekujące się dziecmi są z powołania, natychmiast informują o niepokojących objawach dotyczących zdrowia dziecka. Mimo iż okres adaptacyjny naszej coreczki byl bardzo trudny, to panie opiekujace sie byly zawsze zyczliwe, serdeczne i wspieraly nie tylko nasze dziecko ale i mnie - mamę, ktora przezywała ten okres strasznie:)) Nie moge nie wspomniec o Pani dyrektor, ktora jest wspaniala osoba, dbajaca o dobro dzieci i rozwoj przedszkola, jest wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu. Pozdrawiam cala zaloge Puchatka!!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 23
Tak wszyscy tu chwalicie przedszkole Puchatek:) A mnie zastanawia czy to że co chwile zmienia sie personel nie martwi rodziców? To nie jest normalne ze co chwile inne panie są to jest wrecz niepokojące. Szczerze nie polecam tego przedszkola,wszystko na pokaz
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 10
Ją słyszałam dobre opinie o przedszkolu junior w rumii
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14
Ja mogę się wypowiedzieć ;) Mnie to nie martwi, gdyż kadra jest ta sama. W tej najmłodszej grupie są dwie panie, te same, chyba p. Andżelika a tej drugiej nie znam imienia, w grupie mojej córy jest p. Monika i p.Maja które służą zawsze pomoca :) W tej grupie najstarszej jest tak samo ta sama pani od kiedy pamietam, o przedszkolu dowiedzialem się od znajomej, i tak samo mówiła że u starszaków wychowawca jest niezmienny, jak i panie które widuje sie na co dzien. Jak przyprowadzam dziecko tj. przed 9:00 zawsze także widuję tą samą panią która prowadzi angielski.
Moim zdaniem warto przejśc się i samemu zobaczyć, porozmawiać z dyrektor. Wiadomo, forum to forum, każdy pisze co chce, jest anonimowy.
W razie co, to jest mój mail marek_t78@o2.pl
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 18
Bardzo polecam, przedszkole na medal, kadra młoda, ale doświadczona, pełna pasji, pomysłów. Podchodzą do każdego dziecka indywidualnie. Dużo się dzieje. Każdy dzień bogaty w szereg zajęć, program zróżnicowany. Dzieci codziennie wychodzą na spacery, synek zadowolony, zawsze z uśmiechem wstaje, nawet w soboty goni nas, bo chce iść do przedszkola :) Naprawdę polecam MK
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 15
Witam, w zupełności zgadzamy się z MK. Nasza córeczka uczęszczała do Puchatka przez 2 lata. W tym roku poszła do szkoły. Świetnie sobie radzi, jest dobrze przygotowana. Przedszkole bardzo miło wspominamy. Gdy mieliśmy jakieś uwagi czy wątpliwości, zawsze byliśmy uważnie wysłuchani, a problem szybko i konkretnie rozwiązany. Najważniejszym w życiu dziecka jest kochająca rodzina i to, jakie nawyki i zasady wynosi z domu, więc, drodzy rodzice, zanim stawiać wysokie wymagania do przedszkola, zacznijmy najpierw od siebie:). Pozdrawiamy serdecznie wszystkich i polecamy przedszkole Puchatek.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 19
witam, moja córcia również uczęszczała do tego przedszkola ( niechętnie też z niego odeszła - zaczęła naukę w szkole). W tym roku posłaliśmy do tego przedszkola synka. Synek wraca z przedszkola największym uśmiechem na twarzy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 15
Witam, bardzo polecam Przedszkole Puchatek, Jestem mamą 2,5 rocznej Michalinki która jest w grupie zajączków. Jeśli chodzi o wypowiedzi o zmianie kadry to odkąd Michasia uczęszcza do grupy tj. 5 miesięcy to obie Panie przesympatyczne z resztą opiekunki nadal tam pracują bez żadnych zmian :) Michalina chodziła wcześniej do przedszkola w Gdyni i niestety nie mamy dobrych wspomnień dlatego wygląd tego przedszkola, czystość jaka tam panuje oraz opieka i to, że dzieci są w osobnych grupach ze względu na wiek to jest dla mnie nie do porównania z tym co było w innym przedszkolu. Kiedy odprowadzałam córkę to aż miło było wchodzić słysząc grupę która śpiewa przy grze gitary, grupę która uczy się angielskiego i śpiewa po angielsku. Jest dużo zajęć które później można tez zobaczyć na zdjęciach które są opublikowane na facebooku. I koniecznie trzeba wspomnieć tez o Pani Dyrektor która jest bardzo ciepłą i przesympatyczną osobą która naprawdę dba o dobro dzieci. Można byłoby pisać i pisać. W 100% polecam przedszkole :) Pozdrawiam
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 19

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry