Widok
Witam, jestem mamą Julci i Vikusi.
Obie dziewczynki uczęszczają do Puchatka, są w dwóch osobnych grupach wiekowych. Przedszkole bardzo mile mnie zaskoczyło, wcześniej mieszkając jeszcze w Gdyni dziewczynki chodziły do placówki, w której właściwie nic nadzwyczajnego się nie działo, żadnych atrakcji, gości i rozwój w zasadzie tylko taki, jaki sama im zapewniłam, niczego nowego się nie nauczyły w parę miesięcy. Mam więc porównanie! Do Puchatka regularnie przyjeżdżają teatrzyki, gościł pan policjant, pani z labradorem, dzieci miały wycieczkę do Oceanarium, a gdy jeszcze było ciepło, organizowane były krótkie wyprawy do lasu. Jeśli tylko pogoda dopisywała, wychodziły każdego dnia na spacer, a co najmniej na podwórko. Odbywają się również zajęcia karate i tańca! Dzieci uczą się mnóstwa rzeczy, wspaniale się rozwijają, moja młodsza córcia Victoria próbuje liczyć na paluszkach po angielsku (ma 2,5 roku), dziewczynki wciąż coś tworzą, malują, wyklejają, uczą się wierszyków i piosenek, w przedszkolu również odbywają się urodziny dzieci z udziałem reszty grupy. Każdego dnia na bieżąco dowiaduję się jak minął dzień dziewczynkom, jeśli coś jest nie tak, również jestem informowana. Co do menu dzieci, odbyło się zebranie rodziców i to rodzice zadecydowali jak to menu ma wyglądać. Jeszcze coś, - moja Vikusia również jest alergikiem, choć jej objawy z czasem znacznie ustępują. W pierwszych dniach naszego pobytu rozmawiałam na ten temat i wiem, że Vikusia nie dostawała do jedzenia czy picia czegokolwiek nie wskazanego dla niej. Polecam to przedszkole z czystym sumieniem, cieszę się rozwojem moich dzieci, tym jak bardzo ciekawi je świat i jak wiele dowiadują się i uczą w przedszkolu. Polecam i pozdrawiam.
Obie dziewczynki uczęszczają do Puchatka, są w dwóch osobnych grupach wiekowych. Przedszkole bardzo mile mnie zaskoczyło, wcześniej mieszkając jeszcze w Gdyni dziewczynki chodziły do placówki, w której właściwie nic nadzwyczajnego się nie działo, żadnych atrakcji, gości i rozwój w zasadzie tylko taki, jaki sama im zapewniłam, niczego nowego się nie nauczyły w parę miesięcy. Mam więc porównanie! Do Puchatka regularnie przyjeżdżają teatrzyki, gościł pan policjant, pani z labradorem, dzieci miały wycieczkę do Oceanarium, a gdy jeszcze było ciepło, organizowane były krótkie wyprawy do lasu. Jeśli tylko pogoda dopisywała, wychodziły każdego dnia na spacer, a co najmniej na podwórko. Odbywają się również zajęcia karate i tańca! Dzieci uczą się mnóstwa rzeczy, wspaniale się rozwijają, moja młodsza córcia Victoria próbuje liczyć na paluszkach po angielsku (ma 2,5 roku), dziewczynki wciąż coś tworzą, malują, wyklejają, uczą się wierszyków i piosenek, w przedszkolu również odbywają się urodziny dzieci z udziałem reszty grupy. Każdego dnia na bieżąco dowiaduję się jak minął dzień dziewczynkom, jeśli coś jest nie tak, również jestem informowana. Co do menu dzieci, odbyło się zebranie rodziców i to rodzice zadecydowali jak to menu ma wyglądać. Jeszcze coś, - moja Vikusia również jest alergikiem, choć jej objawy z czasem znacznie ustępują. W pierwszych dniach naszego pobytu rozmawiałam na ten temat i wiem, że Vikusia nie dostawała do jedzenia czy picia czegokolwiek nie wskazanego dla niej. Polecam to przedszkole z czystym sumieniem, cieszę się rozwojem moich dzieci, tym jak bardzo ciekawi je świat i jak wiele dowiadują się i uczą w przedszkolu. Polecam i pozdrawiam.
Pani Dyrektor również polecała mi poradnie, psychologów itp.
Dziecko trafiło do innego przedszkola z Wykwalifikowaną kadrą i nikt nie miał z dzieckiem problemów. Natomiast opinie w innych przedszkolach o Puchatku są masakryczne.
W kilku przedszkolach podałam nazwę Puchatek to sam wzrok kadry mówił sam za siebie. Można mieć papier ale doświadczenia to nie zastąpi. Doświadczenia i predyspozycji
Dziecko trafiło do innego przedszkola z Wykwalifikowaną kadrą i nikt nie miał z dzieckiem problemów. Natomiast opinie w innych przedszkolach o Puchatku są masakryczne.
W kilku przedszkolach podałam nazwę Puchatek to sam wzrok kadry mówił sam za siebie. Można mieć papier ale doświadczenia to nie zastąpi. Doświadczenia i predyspozycji
Jestem rodzicem Majki, jak to przeczytałem to nie mogę uwierzyć żę ktoś może tak kłamać. Przecież jest dwudaniowy obiad! Deser i podwieczorek! My jako rodzice sami ustalamy na zabraniu jadłospis. A co do kadry- od dawien dawna jest ta sama. Nie wiem dlaczego ktoś wymyśla takie bzdury. Dyrektor się stara, rozmawia z nami, możemy decydować w wielu sprawach, Maja jeździ na wycieczki, uczy się, ogląda przedstawienia. No ale cóż, zazdrość może w oczy kole, nie wiem. Ludzie są okropni.
A ja tam polecam przejść się i samemu zobaczyć. Panie sa bardzo miłe, dzieci też zadowolone. Dzieci mają dużo zajęć i się nie nudzą. Chodzą na spacery, nie kiszą się cały dzień w jednym pokoju.
Kto nie potrafi trafić tu jest adres:
http://www.przedszkole-puchatka.pl/
Pozdrawiam
Kto nie potrafi trafić tu jest adres:
http://www.przedszkole-puchatka.pl/
Pozdrawiam
Pań jest wystarczająco dużo moim zdaniem...A poza tym jestem miło zaskoczony ilością zajęć dodatkowych w grupie 3 latków, zależało nam z żoną na angielskim, no i jest codziennie, psycholog przychodzi, logopeda i pani od rytmiki tez . Organizacja na plus :) Maja zaczeła budzić mnie rano slowami "Wake up" , Pozdrawiam :)
Polecam przedszkole Puchatek w Rumi. Moja córcia chodziła tam do grupy żlobkowej. Panie opiekujące się dziecmi są z powołania, natychmiast informują o niepokojących objawach dotyczących zdrowia dziecka. Mimo iż okres adaptacyjny naszej coreczki byl bardzo trudny, to panie opiekujace sie byly zawsze zyczliwe, serdeczne i wspieraly nie tylko nasze dziecko ale i mnie - mamę, ktora przezywała ten okres strasznie:)) Nie moge nie wspomniec o Pani dyrektor, ktora jest wspaniala osoba, dbajaca o dobro dzieci i rozwoj przedszkola, jest wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu. Pozdrawiam cala zaloge Puchatka!!
Ja mogę się wypowiedzieć ;) Mnie to nie martwi, gdyż kadra jest ta sama. W tej najmłodszej grupie są dwie panie, te same, chyba p. Andżelika a tej drugiej nie znam imienia, w grupie mojej córy jest p. Monika i p.Maja które służą zawsze pomoca :) W tej grupie najstarszej jest tak samo ta sama pani od kiedy pamietam, o przedszkolu dowiedzialem się od znajomej, i tak samo mówiła że u starszaków wychowawca jest niezmienny, jak i panie które widuje sie na co dzien. Jak przyprowadzam dziecko tj. przed 9:00 zawsze także widuję tą samą panią która prowadzi angielski.
Moim zdaniem warto przejśc się i samemu zobaczyć, porozmawiać z dyrektor. Wiadomo, forum to forum, każdy pisze co chce, jest anonimowy.
W razie co, to jest mój mail marek_t78@o2.pl
Moim zdaniem warto przejśc się i samemu zobaczyć, porozmawiać z dyrektor. Wiadomo, forum to forum, każdy pisze co chce, jest anonimowy.
W razie co, to jest mój mail marek_t78@o2.pl
Bardzo polecam, przedszkole na medal, kadra młoda, ale doświadczona, pełna pasji, pomysłów. Podchodzą do każdego dziecka indywidualnie. Dużo się dzieje. Każdy dzień bogaty w szereg zajęć, program zróżnicowany. Dzieci codziennie wychodzą na spacery, synek zadowolony, zawsze z uśmiechem wstaje, nawet w soboty goni nas, bo chce iść do przedszkola :) Naprawdę polecam MK
Witam, w zupełności zgadzamy się z MK. Nasza córeczka uczęszczała do Puchatka przez 2 lata. W tym roku poszła do szkoły. Świetnie sobie radzi, jest dobrze przygotowana. Przedszkole bardzo miło wspominamy. Gdy mieliśmy jakieś uwagi czy wątpliwości, zawsze byliśmy uważnie wysłuchani, a problem szybko i konkretnie rozwiązany. Najważniejszym w życiu dziecka jest kochająca rodzina i to, jakie nawyki i zasady wynosi z domu, więc, drodzy rodzice, zanim stawiać wysokie wymagania do przedszkola, zacznijmy najpierw od siebie:). Pozdrawiamy serdecznie wszystkich i polecamy przedszkole Puchatek.
Witam, bardzo polecam Przedszkole Puchatek, Jestem mamą 2,5 rocznej Michalinki która jest w grupie zajączków. Jeśli chodzi o wypowiedzi o zmianie kadry to odkąd Michasia uczęszcza do grupy tj. 5 miesięcy to obie Panie przesympatyczne z resztą opiekunki nadal tam pracują bez żadnych zmian :) Michalina chodziła wcześniej do przedszkola w Gdyni i niestety nie mamy dobrych wspomnień dlatego wygląd tego przedszkola, czystość jaka tam panuje oraz opieka i to, że dzieci są w osobnych grupach ze względu na wiek to jest dla mnie nie do porównania z tym co było w innym przedszkolu. Kiedy odprowadzałam córkę to aż miło było wchodzić słysząc grupę która śpiewa przy grze gitary, grupę która uczy się angielskiego i śpiewa po angielsku. Jest dużo zajęć które później można tez zobaczyć na zdjęciach które są opublikowane na facebooku. I koniecznie trzeba wspomnieć tez o Pani Dyrektor która jest bardzo ciepłą i przesympatyczną osobą która naprawdę dba o dobro dzieci. Można byłoby pisać i pisać. W 100% polecam przedszkole :) Pozdrawiam