Widok

Przedszkole nr 41 ul.Głęboka Gdańsk

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś się orientuje na jakich książkach pracują w grupie 3-latków?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nikt nie wie?
Książki w grupie 3 latków? U nas w przedszkolu 3 latki po prostu się bawią.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No z tego co mi się wydaje to dzieciaki mają jakąś podstawę programową i w różnych przedszkolach mają różne zasady, raz jest jakaś książka a raz nie ma..
Aha.. i piszesz o przedszkolu na głębokiej czy o jakimś innym przedszkolu?
Może jednak ktoś coś wie? No i czy ma ktoś info czy to fajne przedszkole i czy 3 latki tam leżakują czy nie?
Mój chodził niedaleko. Nie mieli żadnych książek i nie leżakują a śpią. Jako 4-ro latki nie spali ani nie mieli żadnych książek.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
Chodzi mi jednak o to konkretne przedszkole, bo wiem że są duże różnice nawet pomiędzy państwowymi placówkami.
z tego co wiem to w żadnym przedszkolu 3 latki nie pracują na ksiażkach.
U znajomej np. mają książeczkę "tropiciele"
a to zwracam honor :) to w takim razie pierwsze przedszkole o którym słysze aby 3 latki uczyły się z książek.
Moja córeczka chodzi do tego przedszkola, ale do grupy 4-latków. Na bank pracują na książeczkach- mają całe teczki, w zeszłym roku też mieli, ale niestety nie pamiętam tytułu...Trzeba było za nie zapłacić coś koło 70 zł.
U mojej córy w przedszkolu tez pracują na "Tropicielach" , grupa trzylatków
A nie wiesz czy 3-latki tam leżakują? Bo w planie dnia nie widziałam leżakowania..
3 latki leżakują dobrą godzinę. 4-latki niestety już nie, ale jak któreś dziecko jest śpiące to może przejść do sali 3latków i tam dostanie łóżeczko. Zresztą pani robi też relaksację- dzieci leżą na podłodze na maskotkach, słuchają muzyki albo opowiadania.
A jest opcja żeby 3-latek nie spał? Np, żeby przechodził na tą godzinę do 4-latków? Mój syn ma tam chodzić od stycznia, a wtedy już będzie miał skończone 4 lata, no ale rocznikowo będzie w grupie z 3-latkami. Mały już od jakiegoś 1,5 roku nie śpi w dzień, a jak mu się zdarzy zasnąć to później w nocy nie może spać. Kurcze, miałam nadzieję, że jednak tam nie śpią :(
chyba będzie mógł, teraz też jeden czasami dochodzi do 4 latków. Ale z tego co pamiętam w zeszłym roku- jak jakieś dziecko nie chciało spać, to mogło sobie poogladać książeczki, porysować itp (byle cicho :) )
Mo właśnie z tym "cicho" może być u niego problem ;)
Czy ktoś może się jeszcze wypowiedzieć o tym przedszkolu?
Patrycja odświeżam wątek, jak wam się podobalo przedszkole? jak Panie? opowiesz coś? my zaczynamy w 4latkach od września (jeśli nas przyjmą oczywiście)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

do góry