Widok

Przedszkole prywatne w Pruszczu, które?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Najleiej na osiedlu Wschód. Prosze o opinie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hooop, podpowiedzcie. Dopiero się tam przeprowadzamy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a może jest jakaś stronka z adresami przedszkoli w pruszczu, bo jakoś nie mogę nic znaleźć.
hoooop
Z prywatnych przedszkoli w pruszczu znam bajeczkę http://www.przedszkolebajeczka.com.pl/
i żaczka http://przedszkole-zaczek.pl/.
Nie są one na os. wschód-także miałabyś kawałek. Mój synek chodzi do żaczka i chodzi tam z chęcią, więc i ja jestem zadowolona.
Dziewczyny na pewno napiszą jeżeli znają inne niepubliczne placówki.
Dziękuję! Jakoś nikt mi nic nie chce doradzić, tylko Ty. A ja jestem w sumie z daleka i w Pruszczu byłam raptem chyba z 3 razy i teraz ta przeprowadzka. A nie mam teraz jak pójść i pooglądać przedszkoli, a domyślam się, że od września pewnie będzie dużo chętnych i się bardzo martwie.
a na wschodzie czasem gedbud czwóreczki nie prowadzi?
Ja niestety nie pomogę jeżeli chodzi o os. wschód-nie znam go wcale. Ale faktycznie gedbud ma przedszkole. Znalazłąm stronke http://www.gedbud.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=88&Itemid=54

Aniu, dziewczyny zawsze pomogą-tylko w weekend nie mają tyle czasu na forum bo chcą pobyć ze swoimi mężami i dzieciaczkami :-)))
A kiedy się wprowadzacie do Pruszcza?
Na osiedlu wschód moja córeczka zaczęła od zeszłego tygodnia chodzić do Czwóreczki. Przedszkole jest nowe duże i bardzo ładne. Duże sale czyste, kuchnia własna. Na razie nie wiele jestem w stanie powiedzieć ponieważ to pierwszy tydzień i córcia ma mieszane humorki chociaż generalnie wychodzi zawsze uśmiechnięta, czasem jest problem z pożegnaniem ale to naturalne. Minus jest taki, że są spore grupy. W razi pytań chętnie odpiowiem. Cena 600zł
Witam.
Na osiedlu jeszcze jest przedszkole prywatne "Promyczek". Dwóch synów mojej kuzynki chodziło do tego przedszkola i była bardzo zadowolona z niego. Niestety w tym przedszkolu jest mało miejsc, bo tylko 30.
Tutaj masz ich stronkę http://www.promyczek.info/
Powiem szczerze, że pewnie na ten rok miejsc już nie będzie. Ale warto się dowiedzieć:)
Ach, jeszcze jest "Radosna Iskierka" na Słowackiego. Z tymże, nie wiem jak tam jest.
ja słyszałam dużo negatywnych opinii na temat czwóreczki :/
tak jak ciascioo słyszałam nienajlepsze opinie o 4czce :-(
Dziewczyny a co słyszałyście konkretnie o czwóreczce? Podpowiedzcie to zwróce może większą uwagę. Ja mam delikatne wątpliwości czy dobrze wybrałam i będę wdzięczna za uwagi.
dziękuję!
Byłam w czwóreczce, jest bardzo blisko mojego miejsca zamieszkania i bardzo by mi odpowiadało, ale.. nie poślę tam mojego dziecka. Na spotkaniu Pani z którą rozmawiałam była bardzo nie miła. Na moje pytanie czy jest drugie śniadanie, krótka odp - nie! Więc znając moje dziecko, które jest przyzwyczajone do 2 śniadanka, pytam czy ewentualnie może liczyć na jakąs bułeczke, odp NIE! Więc dalej pytam czy mogę dać jakiś jogurt czy coś dla dziecka, odp NIE! OK- takie zasady ( wg mnie beznadziejne) Dalej pytam, dziecko 100 % odpieluszkowane, również w nocy, ale to tylko niespełna 3letnie dziecko, więc pytam co się stanie jak się zdaży popuścić? Odp- no jak ktoś zauważy to może zmieni majtki a jak nie to pani w domu jak wróci na pewno mu zmieni.. Szok! To przekreśliło wszystkie atuty tego miejsca! Więc jak dla mnie odpada. W Promyczku brak miejsc. Do Iskierki jadę na spotkanie we czwartek. Zobaczymy.
Martwię się bardzo, bo wiadomo że kazdy chce jak najlepiej dla swojego dziecka, teraz jestem bardzo zadowolona z przedszkola do którego chodzi i takie liczę znaleźć w Pruszczu.
A może jeszcze ktoś coś wie o jakimś dobrym przedszklu?
aa, gosiar, pytałaś kiedy się przeprowadzamy, więc pod koniec września. Nikogo tam nie znamy i liczę równiez na zapoznanie forumowiczek z małymi urwisami:)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ania, jestem w szoku co piszesz o Pani z czwóreczki. Co prawda nie ma drugiego śniadania i moje dziecko często nie je w zasadzie prawie nic ale ostatnio sama byłam świadkiem jak Pani po leżaczkowaniu zbiegła do szatni po ubranka jakiegoś chłopczyka bo zrobił siusiu.
oczywiście nie dziwię się, że jak usłyszałaś takie odpowiedzi od Pani to nie bierzesz pod uwagę tego przedszkola...
Ech, ja też byłam w szoku..
No cóż, może pani wstała akurat lewą nogą tego dnia. Ale mocno mnie zdziwiły te odpowiedzi i aż mnie zatkało i oczywiście wyeliminowało przedszkole.
Mam jednak nadzieję, że uda mi się znaleźć takie w którym mój urwisek się odnajdzie, a ja oddam go w ręce ludzi, którzy wzbudzą moje zaufanie. Teraz jest codziennie wojna żeby wyjść z przedszkola do domu, bo najchętniej zostawałby w przedszkolu na noc. I właśnie o takie przedszkle mi chodzi w Pruszczu.
czasem warto spojrzeć na pewne rzeczy z drugiej strony: dziecko trzeba przygotować do przyjścia do przedszkola, w grupie jest sporo dzieci, dlatego w domu trzeba najpierw przeprowadzić trening czystości, trudno, żeby nauczycielki zadbały o higienę każdego dziecka; poza tym, nauczycielka czy pani woźna nie może dać jednemu dziecku z grupy bułki, ponieważ musiałaby obdarować bułkami resztę grupy - może warto zmienić przyzwyczajenia żywieniowe malucha, aby dziecko nie stresowało się nowymi zwyczajami w przedszkolu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry