Widok

Przedszkole prywatne w Pruszczu, które?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Najleiej na osiedlu Wschód. Prosze o opinie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odradzam Czwóreczke, i to z kilku powodów. Nigdy nie posłałabym tam swojego dziecka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie pomyliłeś przedszkoli? Bo to właśnie w czwóreczce ruszył szeroki wachlarz zajęć popołudniowych dla dzieci, od judo po zajęcia teatralne. Wystarczy wejść na stronę przedszkola i przekonać się. Poza tym nowa pani dyrektor jest otwarta na różnorodną współpracę:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
W przedszkolu czwóreczka prowadziłem kiedyś zajęcia dodatkowe, więc na ich temat się wypowiem. Zaproponowałem zajęcia w tym przedszkolu zgłosiło się naprawdę sporo dzieciaków. Byłem bardzo zadowolony. Ale spotkała mnie przykra niespodzianka. W trakcie dogrywania umowy właściciel przedszkola- czyli prezes GedBud chciał 50% zysków z prowadzenia tych zajęć. Zdaję sobie sprawę, że niektore przedszkola prowadzą politykę zysków z zajęć dodatkowych(pracuje juz jakiś czas w branży) ale do tej pory spotkalem się z maksymalnie 30%. Dlatego i ja i, z tego co mówiła Pani Dyrektor, już nie pierwsze zajęcia dodatkowe w tym przedszkolu nie doszły do skutku. Przykre!
ale że co wozna to cos gorszego .tyłek dziecku może wytrzec a bułeczki już dać nie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
pani woźna/pomoc nauczyciela ??? co to za bzdura jest nauczyciel i asystent - pani woźna to osobna postać - przynajmniej w czwóreczce (swoją drogą panią woźną dzieci uwielbiają - niesamowicie ciepła osoba)
jestem chętna:) Kto wie, może w przedszkolu się juz widziałyśmy:)
ja dziś daję synka do Radosnej Iskierki :) Też przeprowadzam się do Pruszcza już za 3 tyg. :) Może spotkamy się wszyscy z dzieciaczkami, poznamy się, nie będziemy takie same w nowym mieście? :)
podobno na bursztynowym osiedlu ma byc przedszkole...coś na kształt czwóreczki gedbuda tyle że to ma być MACHA :P..wiecie jakie tam są/będą zasady przyjęcia dziecka?
Byłam w promyczku, ale jednak zdecydowałam się na inne.
W promyczku są sztywne reguły, których mój jeszcze nie będzie potrafił zaakceptować. Ale przedszkole jest bardzo fajne. 2 latków nie przyjmują, nawet 2,5 nie bardzo chcą. Są tylko 3 miejsca dla takich maluchów, no i muszą to być maluchy w 100% samodzielne.
kolorowanka, a Toje dziecko chodzi do czwóreczki? a do jakiej grupy? może wiesz jak nazywają się Panie. Trochę wymienimy poglądy jeżeli do czwóreczki.
a ile kosztuje czesne w promyczku? i czy przyjmuja tak 2 latki i czy te 2,5 roku dziecko musi miec?
mama pracująca a który Twoje dziecko jest rocznik? Moja rocznik 2008 i podobno będzie od września w grupie samych nowych dzieci, martwię się czy nie zacznie płakać jeśli będzie dużo płaczących dzieci no i znów nowe Panie (mają być zupełnie nowe):-(
Ja polecam przedszkole "Promyczek", nie ma tam grup po 30 dzieci, jest kameralnie i dziecko nie spedza dnia w halasie.
Czwóreczke uważam właśnie za przechowalnie. Nie do końca nastawioną na to co najlepsze dla maluchów. Chociaż nie mam zarzutów do wyposarzenia itp.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ok, myślę, ze w piątek podejmę decyzję bo wreszcie uda mi się dotrzeć do Pruszcza.
Ja się raczej nie czuję jakoś nad wyraz troskliwa czy coś w tym rodzaju. Tylko znam moje dziecko i chcę żeby czuło się dobrze w miejscu w którym będzie przebywać wiele godzin dziennie. Chcę żeby to było przedszkole a nie przechowalnia!
napisz jak zdecydujesz się na przedszkole! JESTEM CIEKAWA JAKIE WYBIERZESZ?
oj ta CZWÓRECZKA!!!! moje dzieci tam uczęszczają, czasami to koszmar jak tam traktuje się zatroskanych rodziców. Pani dyrektor miła ale SPORADYCZNIE BYWA w TEJ PLACÓWCE!!!! Dzieci gdy polubią Panie, to one odchodzą bo podobno słabo płacą. Jedzenie chyba ok. mam jednego niejadka. Kolejny koszmar to zajęcia dodatkowe. Obiecują cuda, a bywa różnie. trzeba być bardzo czujnym, bo pieniądze pobierają, a zajęć brak!!!
pani woźna/pomoc nauczyciela np. rozkłada dzieciom obiad na stoły, zabiera im talerze, gdy skoncza jesc lub pomaga maluchom w toalecie; nauczycielki prowadza zajecia, bawia sie z dziecmi, dbaja o ich bezpieczenstwo itp.; jesli chodzi o rozdawanie posilkow to jedno dziecko nie moze dostawac bulki, gdy nie jest to przewidziane dla calej grupy, bo inne maluchy tez chca dostac to, co kolega czy kolezanka ;)
No właśnie ja też byłam zdziwiona wypowiedzią którejś z dziewczyn. Że np pani woźna może dać bułke mojemu dziecku. Wydawało mi się, ze praca pani woźnej polega na czymś innnym. Ale może się myle. może w przedszkolach panie woźne opiekują się również maluchami. W tym do którego chodzi obecnie moje dziecko, opieką zajmują się panie wykwalifikowane do opieki nad przedszkolakami. Ale może w dużych lub państwowych wygląda to inaczej.
Dziewczyny.
W przedszkolu są także panie wożne jak np. w szkole?
Na czym polega ich praca ?Mają bezpośredni kontakt z dzieciaczkami?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry