Widok

Przedszkole publiczne w okolicy Kowal

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
Chciała bym zapisać córcie do przedszkola publicznego ale nie wiem gdzie takie są w mojej okolicy.
Mieszkamy na Kowalach i interesuje nas przedszkole w stone Gdańska jak i Kolbud byle jak najbliżej.
Może jest tu jakaś mama która wie coś na ten temat
Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi

I ewentualnie jakieś nie publiczne przedszkola gdzie cena jest około 400zł za miesiąc

Z góry dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mała zaświadczenie dołączane jest do dokumentów.
ale to zaświadczenie z pracy jest tylko dla nich do wglądu czy oni to normalnie do papierów dołączają?
tak, trzeba dać takie zaświadczenie
No własnie sama nie wiem gdzie najlepiej wybrać nam przedszkole ale muszę coś wybrać bo jak zacznie się rekrutacja to będę daleko w polu :-/
A powiedzcie mi czy jak sie daje dziecko do przedszkola publicznego to trzeba później jakieś zaświadczenie z pracy dać że się pracuje czy jak?
"Preludium" to chyba bardziej pasuje mieszkańcom "Kolorowego" niż Kowal, chyba że ktoś tamtędy jeździ do pracy i to samochodem, bo inaczej nie pasuje
Najlepiej mieć przedszkole blisko miejsca zamieszkania.
Preludium jest super - polecam bardzo i Ignaś też tam pójdzie jak tylko "dorośnie" - codziennie słyszę od córki : "za szybko przyszłaś" :-)
no właśnie trochę sie boje że nie po drodze nam tam będzie bo jak wrócę do pracy to Rotmanka jest całkiem w bok i to w drugą stronę niestety :-/
Przedszkole Preludium dopiero co powstało, stąd cena atrakcyjna
Moja Duśka była tam jeden dzień, trochę nie po drodze się okazało - doliczyłam dojazdy, korki na Starogardzkiej i nerwy czy po pracy zdążę zawsze na czas ;) ale p-kole godne polecenia :)
oferta tego językowe przedszkola na Rotmance mi się spodobała
Cena jest fajna i wszystko jest w kwocie czesnego(bynajmniej tak piszą)
A może którejś z was dziecko tam chodzi?
Od nas od domu nie jest tak daleko wcale a języki nie są dodatkowo płatne więc fajnie
Chyba przejechała bym się tam zobaczyć jak tam wygląda
Przedszkole Preludium na Niepołomickiej:

czesne 500+ wyżywienie 9 za dzień, za cały styczeń, ani jednego dnia córka nie opuściła, zapłaciłam 689. Uważam, że drogo nie jest :)
Dzięki serdeczne za wszystkie informacje :-)
"ja" a gdzie twoje dziecko chodzi i jak można wiedzieć to ile płacisz za państwowe przedszkole?
Ja, przedszkole "Moje Przedszkole" jest super. Akurat od zabawek bardziej istotne jest dla mnie czy dziecko ma fajnie zorganizowany dzień, czy przedszkole jest w stanie go zainteresować swoim programem. Nie każdy ma szanse dostać się do państwowego przedszkola.
A, więc widzę że kolo Kościoła jest taniej, ale niepotrzebnie zawyżyłaś koszt "Mojego przedszkola".

Pozostaje jeszcze problem, co zrobić w Waszym przedszkolu z dzieckiem w lipcu. Kto może sobie pozwolić na miesiąc wakacji. Co z tego że w lipcu macie obniżone czesne o połowę.
Rina,
ja płace za skrawek 700 na pl św Kingi
są dwie placówki skrawka - jedno tańsze drugie droższe
No ja do "Mojego Przedszkola" nie posłałabym dziecka nawet gdyby koszt wynosił 400 zł.hihi. Ja akurat należę do tych szczęściarzy, którym udało się zapisać dziecko do normalnego, państwowego przedszkola i jesteśmy bardzo zadowoleni. Panie są super i nie zmieniają się, dzieci mają masę zabawek, plac zabaw również świetnie zaopatrzony w zabawki i co najważniejsze - daleko od drogi i praktycznie przy samym lesie.
jeszcze cennik dla porównania.

"Moje Przedszkole" - czesne 650 zł/mc
stawka żywieniowa - 10 zł/dzień
przerwa wakacyjna w lipcu 3 tyg.

"Skrawek Nieba" - czesne 640 zł/mc
stawka żywieniowa - 10 zł/dzień
przerwa wakacyjna w lipcu - cały miesiąc!!!!
cennik:

http://www.cet-edu.pl/artykuly/k1,1,przedszkole/k2,12,oferta_i_cennik/
blueeyes nie pisz bzdur, bo moje przedszkole najdrożej w miesiącu mnie kosztowało 840 zł i nigdy nie zapłaciłam więcej!!!
do góry