Widok

Przedszkole publiczne w okolicy Kowal

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
Chciała bym zapisać córcie do przedszkola publicznego ale nie wiem gdzie takie są w mojej okolicy.
Mieszkamy na Kowalach i interesuje nas przedszkole w stone Gdańska jak i Kolbud byle jak najbliżej.
Może jest tu jakaś mama która wie coś na ten temat
Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi

I ewentualnie jakieś nie publiczne przedszkola gdzie cena jest około 400zł za miesiąc

Z góry dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w stronę Gdańska to najbliżej dopiero na Oruni, nie znam numerów tych przedszkoli,ale na ul.Nieborowskiej, Raduńskiej, Diamentowej,Nowiny, chyba Dywizji Wołyńskiej i na Chełmie na Chałubińskiego. Łostowice i Ujeścisko nie mają publicznych placówek
dzięki petra musze je sprawdzić
A może ktoś wie o przedszkolach w strone Kolbud?
w Lublewie jest publiczne przedszkole zaraz przy głównej drodze w stronę Kolbud (po lewej stronie)
coś słyszałam ze jest przedszkole w Lublewie ale nie mogę nigdzie znaleźć żadnego kontaktu do nich :-/
Na przedszkola w Gdańsku raczej niestety marne szanse...dowiadywałam się kiedyś i miejsca dla osób z innej gminy są tylko wtedy kiedy zostaną wolne...a jak wiadomo chętnych nie brakuje. Ale słyszałam, że jakieś przedszkole na Orunii nie jest takie oblegane. W Kowalach same prywatne.
To wygląda tak że mieszkamy na Kowalach ale meldunek mamy w Gdańsku i właśnie się zastanawiam jak to wtedy jest z zapisaniem dziecka doprzedszkola
Witam sąsiadkę,

Na Kowalach masz prywatne dwa bardzo dobre przedszkola: "Moje Przedszkole" oraz "Skrawek Nieba". Osobiście polecam Moje Przedszkole, do którego uczęszcza mój synek. Czesne miesięczne wynosi ok 840 zł w zależności ile posiłków wyjdzie w danym miesiącu.

W Lublewie masz gminne przedszkole, ale jest zintegrowane - dzieci różne wiekowo w jednej grupie i przyjmują dzieci z Lublewa tylko.
Podobnie w Kolbudach - też przyjmują z Kolbud. Przedszkole w Bąkowie cieszy się bardzo złą sławą, jest przepełnione i ma beznadziejną dyrkę.

Jak masz meldunek w Gdańsku to spróbuj jak będzie nabór do państwowego.

Jest jeszcze przedszkole JESTEM vis a vis stacji w Bąkowie, ale też zintegrowane i takie sobie.
Rina ale jeżeli do Lublewa przyjmują tylko dzieci z Lublewa to gdzie mają rejon dzieci z meldunkiem z Kowal?wiesz coś na ten temat?
na "Moje Przedszkole" niestety nas nie będzie stać więc odpada
Mała oblukaj Bąkowo - najkorzystniej wyszłoby finansowo chyba i masz najbliżej z Kowal ..możesz też spróbowac w przedszkolu na Orunii Górnej wiem , ze przyjmowali dzieci z Kowal też
Rybalon do Bąkowa mam numer i chcę zadzwonić bo nie mogę ich strony znaleźć żeby sobie coś o nich poczytać
Niedługo będę sie dowiadywała o przedszkole tak pożądnie(jak tylko sie wyjaśni gdzie będziemy mieszkali :-)
Bąkowo chyba nie ma strony internetowej ...najlepiej podjechać i samemu pogadać to niestety jedyne tańsze przedszkole w okolicy ...chyba , że uda ci się gdzieś niżej Kowal państwowe dorwać .
Mieszkanko u mojej znajomej aktualne jakby co daj znać:-)
Rybalon jak tylko będziemy wiedzieli co z tym mieszkankiem to dam odrazu znać dzięki :-)
a to z Bąkowie to jest niepubliczne prawda??
w Bąkowie nie jest publiczne , maja dopłaty gminne dlatego jest tańsze
Mała, napisałam na gg :)
Jest też przedszkole "skrawek nieba" polecam - moje dziecię tam chodzi, jest tańsze niż to drugie. Są dwie lokalizacje przedszkole i ognisko przedszkolne, różnią się trochę cenami.
Mała, nie ma państwowego niestety dla dzieci z Kowal.
Próbuj do Gdańska złożyć jak masz ty albo mąż meldunek w Gdańsku.
Jak już wspominałam przedszkole w Bąkowie cieszy się złą sławą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Rina a jeżeli meldunek będę miała w Kowalach to gdzie moje dziecko będzie miało przydział?może wiesz jak to wtedy jest??
Dziecko musi mieć meldunek u jednego z rodziców. Jak juz wspominałam wcześniej nie ma w Kowalach i okolicach żadnego państwowego przedszkola. I ponownie polecam "Moje przedszkole" na Gruszkowej, super jestem zadowolona z tejże placówki i niebawem rusza też szkoła!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mała,fajne i stosunkowo niedrogie jest niepubliczne przedszkole Kasztanowe w Borkowie,ale z Kowal chyba tam nie ma fajnego dojazdu (droga na Nowy Horyzont to chyba nieprędko powstanie:(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry