Widok
Przesikana pielucha w nocy
Dziewczyny co kilka dni gdy mlody wstaje rano ma z przodu przesikana pieluche.Czesto sie zdarza,ze musze go nad ranem przebierac.Uzywam na noc Pampers Premium Care,niekiedy Active Baby.Dodam,ze zasypia na pleckach,ale pozniej czesto spi na boczku lub brzuchu.Spi w bodziaku i pajacyku.Da rade temu zapobiec ,czy taka natura spania na brzuszku?Jak u was?synek wazy 12kg i uzywamy roz.5
ja tam uzywam tych pieluszek i moj wazy prawie 11kg i mamy 4 i ma kilogramowa pieluche nad ranem czasem jeszcze kupe zrobi i nie bylo zadnej wpadki z przemoknieciem. Moze nie zakladasz jej dobrze albo za wielka jest poprostu moze uzyj tych 4+ ewentualnie sa chlonniejsze. nie wiem czemu przy 12kg ludzie tak szybko przechodza na 5 odrazu.
ja przebieralam pieluche jak przekladalam mlodego z mojego do jego lozka, pozneij w srodku nocy i pozneij znowu nad ranem. uzywamy pampersow. masakra byla z tym, a ile pieluch zuzywalismy i ile razy lozko przesikane to juz nie licze. zmienilam mlodemu butelke ze smoczkiem na kubek niekapem, ktory sam sobie wybral. pieluche po nocy ma prawie sucha ( i to pielucha zalozona przy zasypianiu). ale u nas zadziala metoda prob i bledow, takze zycze cierpliwosci
My używamy pampersów activ baby i tylko raz zdarzyło się,ze był przeciek ale to przy chorobie jak miał rozwolnienie,a tak ani razu. Mały waży 11,5 kg i używamy 4, pilnuję aby były dobrze zapięte i poprawiam w kroku tę falbankę. Od kiedy mały sam pije pieluszka jest tak napęczniała,że jak wstaje do do kolan sięga,a mimo to jest suchy.

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
wydaje mi sie ze chlopcy juz tak maja ze im w nocy siusiak staje i jak tak zostanie zagiety do gory to przesikuje z przodu ,
nam pomogly wieksze pieluszki ale nie koniecznie rozmiar tylko caloksztalt pieluchy(bo pampersy sa waskie i niskie)wlasnie happy,czy lidlowe bo one maja mega duzoe falbanki , sa wysokie i bardzo pojemne(zwlaszcza happy) mialam przez dlugi czas inne na dzien inne na noc.
nam pomogly wieksze pieluszki ale nie koniecznie rozmiar tylko caloksztalt pieluchy(bo pampersy sa waskie i niskie)wlasnie happy,czy lidlowe bo one maja mega duzoe falbanki , sa wysokie i bardzo pojemne(zwlaszcza happy) mialam przez dlugi czas inne na dzien inne na noc.
hej - ja u mojego też to miałam.
Mam wrażenie, że u mojego to było to ,ze jak mocno spał to nie sikał i nad ranem mu ta całość się wylewałana raz no i żadna pieluszka tyle nie utrzyma :)))
Ostatnio często się budzi. Pewnie posikuje po trochę i problem znikł :/ ale rozwiązanie mi sie nie podoba.. Chciałabym zrezygnować z pieluszek też w nocy ale nijak nie mogę....
Mam wrażenie, że u mojego to było to ,ze jak mocno spał to nie sikał i nad ranem mu ta całość się wylewałana raz no i żadna pieluszka tyle nie utrzyma :)))
Ostatnio często się budzi. Pewnie posikuje po trochę i problem znikł :/ ale rozwiązanie mi sie nie podoba.. Chciałabym zrezygnować z pieluszek też w nocy ale nijak nie mogę....