Widok

Przetrwały przewód tętniczy Botalla-czy jest tu ktoś po zabiegu zamknięcia u dziecka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja córeczka ma 6 miesięcy, po porodzie nie domknął się przewód tętniczy Botalla i teraz ma mieć zabieg zamknięcia.
Bardzo proszę mamy, których dzieci przeszły taki zabieg o informację gdzie taki zabieg wykonywały, pod opieką jakiego lekarza i czy wystąpiły jakieś powikłania?
U nas jeden lekarz twierdzi, że zabieg trzeba wykonać już teraz i nie ma szans na samoistne zamknięcie, a drugi, żeby poczekać, bo zamknięcia zdarzają się też późno. Zastanawiamy się między Akademią Medyczną a byłym Szpitalem Kolejowym w Gdańsku. Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I co z córeczką? ja teraz mam ten sam problem z synkiem. Też kierują mnie do Gdańska.
My jestesmy po zamknięciu Botalla w zeszłym roku. Wszystko jest ok. Zabieg robił dr Chojnicki, którego polecam wszystkim:-)))
Właśnie planuję do niego zapisać się naw wizytę, bo słyszałam, że jest najlepszy. Opowiedz coś więcej. Ja jestem po wizycie u lekarza z Olsztyna, która nastawia nas na zabieg po kontroli w styczniu 2015r. Chcę teraz zasięgnąć opinii innego lekarza bo słyszałam że sam może się zamknąć i słyszałam też o farmakologii...
Proszę też o kontakt do dra jakiś prywatny.
tylko Am Gdańsk dr.Piotr Potaż super pracuje na oddziale i w przychodni

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

do góry