Widok

Przyszle mamusie 2013 II

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam bedzie sie krocej otwieral ten watek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kamcia ,mozesz przy okazji zerknac ile kosztuje w mapu maxi cosi mura 4 ???
mi tak samo jak Madzia_86, odkąd zaczęłam 5 miesiąc ciąża wkońcu zaczeła być widoczna:) ale to pewnie zalezy jakoś od uwarunkowań genetycznych i od figury, ja zawsze miałam wąską talię, za to tyłek jak ju kaczuszki i coś czuję, że kilogramy mi właśnie pójdą w to miejsce najbardziej:)

kamcia01 - o to napisz koniecznie co tam w Mapie widziałaś ciekawego i mniej więcej jakie ceny
mi dopiero sie teraz powieksza czyli jak zaczelam 5 miesiac ....kurcze i jeszcze musze wyrwac zeba ;/ i mam lekkie obawy ;/
Ja ide na usg we wtorek ale niestety za szybko żeby coś zobaczyć a szkoda. Mam jedynie nadzieje że wszystko będzie dobrze.
Ja juz się czuję nawet dobrze, mam gorsze dni ale już jest zdecydowanie lepiej niż na początku, więc nawet szybko mi przeszło ;).
A mam pytanie odnośnie brzucha ;) kiedy zauważyłyście że już Wam się powiększa? Ja już widzę i trochę mnie to przeraża co to będzie później. Zawsze byłam bardzo szczupła może dlatego?

Dziś w końcu chyba pojadę do tego Mapu jak zdaże ;) to obejrzę wózki i przekaże moje wrażenia.
No wlasnie ,bo moj stwierdzil chyba...co do plci ,a bylam w 17tc ,wiec ja mysle ze za wczesnie :)
w 19 tygodniu:) powiedział, że za dwa tygodnie będzie już można dokładniej okreslić tym bardziej, że wysłał mnie jeszcz na usg w 3D na lepszym sprzęcie
a tak powiedział, bo stwierdził, że w tym tygodniu łechataczka jeszcze potrafi być na tyle przyrośnięta, że jest podobna do penisa i czasem lekarz może się pomylić w określeniu płci:)
mary_25 -w ktorym tc jestes ze lekarz dal 80 % pewnosci co do plci ?
Najwazniejsze ze dzieciatko zdrowe :)
dzięki wszystkim za podzielenie się uwagami na temat wózka:) musze w takim razie jeszcze je porównać na miejscu w sklepie i zobaczyć, któy mi bardziej pasuje i ma w miarę sporą gondolę:)
Madzia_86 fajne te mebelki, zresztą jak wszytko co jest dla dzieci, teraz te produkty są takie słodkie:) ja zdecydowanie musze mieć mebelki w kolorze sosny, bo taka już stoi szafa w tym pokoju, w którym będzie dziecko- póki co my z niej korzystamy, ale musimy wkońcu się wynieść z tego pokoju do sypialni, w ktróej narazi jest graciarnia:)śmieję się, że czeka nas przeprowadzka z łóżkiiem... do drugiego pokoju:)

co do nudności to ja miałam identycznie jak jedna z was tu pisała do 13 tygodnia wmiotowałam i to bez żadnej przyczyny o każdej porze dnia i nocy, a potem tak samo szybko przeszło jak przyszło, teraz też się tak czuję super, że gdyby nie brzuszek i lekkie pukanie w środku i wiercenie się dziecka to bym nie pamiętała, że jestem w ciąży, hehe

też dziś byłam na usg i lekarz ma pewne podejrzenia co do płci, które nam zdradził, ale narazie jest to na 80%, ale ja czuję, że jego prognozy się potwierdzą:) wtedy będzie niezła sensascja w rodzinie, bo to będzie pierwsze dziecię tej płci w tym pokoleniu:) już widze jak dziadkowie oszaleją z radości, ale na razie nie chcę nic zapeszać
najważniejsze, że jest zdrowe, ma wszystko na swoim miejscu, kręgosłup dwie półkule przedzielone ładnie, komory serduszka bijącego rytmicznie i wątrobę i żołądek:) śmiesznie go tak się oglądało w środku:)
Ja też się nie dowiedziałam co tam u mnie w brzuszku siedzi, ale na USG wyszło wszystko ok jak na razie, a za tydzień idę na badania prenatalne.
Ja juz pa wizycie u lekarza,niestety nie mialam usg;(Bede miala 23sierpnia i wtedy sie dowiem kto tam u mnie w brzuchu mieszka;)
Niestety musze brac antybiotyk,poniewaz caly czas mam bakterie w moczu,mam stresa ale chyba lekarz wie co robi
Ja mialm mdlosci po kazdym posilku tak do 12-13tc,potem jak reka odjal.
Gdyby nierosnacy brzuszek ,jak sie budze zapominam ze jestem w ciazy ,hehe :)

Teraz plazuje ,smigam z mala na spacerki ,poprostu jest super ,ale ja tak ciaze dzieki Bogu przechodze ,identyko bylo z mala :))

Wozki swoje kupowlam przez internet :

lub w mama i ja .
Wszystkie pitolki typu ,butelki ,smoki ,pieluszki tetrowe ,,podklady poporodowe,wkladki lakatycyjne itp, kupowalam na allegro u r_p77(polecam w 24 h bylo wszytko w domu )

Przeliczajac potem wszytsko ,wyszlo duzo ,duzo taniej :)

A ja dzis po calym dniu nad morzem :))) super tak sobie wypoczac :)
Mi jaks puscily miesiac temu mdlosci to znowu od dwoch dni mam nudnosci ;/ moja kuzynka na przyklad miala od 4-6 miesiaca wymioty dobrze ze jak jeszcze ani razu nie witalam sie z kibelkiem
lipunia mam nadzieje, że tak będzie. Moja mama mnie straszy i opowiada jak była w pierwszej ciąży to ją nudności i objawy wczesno ciążowe trzymały do samego porodu. Nie wyobrażam sobie takich 9 miesięcy. Ale każda ciąża jest inna i wyczekuje każdego kolejnego dnia z nadzieją że będzie lepiej :]
Tolaa ja mialam do 14-15tyg gorzki smak w ustach nudnosci bez wymiotow, gule w gardle i jedzeniowstret teraz juz jest duzo lepiej od jakies 2tyg ale czzasem raz na jakis czas bywa gorszy dzien.
jeszcze troche i u Ciebie to minie.
Jeszcze nie biorę żadnych witamin prócz kwasu foliowego.
czasami tez wymioty i nudnosci powoduja witaminy które bierzemy ja jak przestałam na jakis czas brac to automatycznie mi przeszly :)
A ja dzisiaj też idę na USG :) nie wiem czy to dobrze czy nie ale ja jeszcze w ogóle nie myślę o wózkach, ciuszkach, urządzaniu pokoju (a też mnie czeka) czy porodzie. Na razie myślę tylko o przetrwaniu nudności, zgagi i całodziennego zmęczenia. Nikt prócz mnie nie ma tutaj żadnych ciążowych dolegliwości? bo dla mnie to jakaś masakra czuje się coraz gorzej zamiast lepiej a jestem już w 13 tc więc powinny te objawy łagodnieć. Najgorsze że mój organizm nie przyjmuje żadnych płynów bo gorzki posmak w ustach w połączeniu z płynami wywołuje wymioty. Czy znacie jakiś sposób jak temu zaradzić. Powinnam pić więcej a nie mogę pić nic :(
ja kupowalam z neta i bylam zadowolona bo bylo taniej i wiecej gratisow Ci moi znajomi tez z neta najpierw ogladali a potem zamowili taki jak im odpowiadal w necie bo bylo sporo taniej. zalezy pewnie jak sie trafi.

boga boo czy jak mu tam ma taka gondole wlasnie co sie pochyla male dzieckow gore i w dol ale jest tez normalnie na prosto wiec moze akurat slyszalas od kogos jak widzial ze ma tak dziecko przechylone a to jest regulowane i mozna spokojnie wyprostowac. sasiadka ma musty i jest zadowolona mi srednio ten wozek przypasowal a gondola maciupka w porownaniu do mojego poprzedniego roana ,ktory mial ja ogromna. dla mnie to wazne bo ja bym malenstwa, ktore nie siedzi nie wozila w spacerowke bo na spacer zawsze chodzilam z mlodym jak mial miec pore spania nigdy zeby sie rozgladal itp chyba ze pozniej jak byl starszy i dlatego wozilam go do 8msca zanim chcial sam z niej uciekac hehe:)
ale kazdy ma jakies tam inne wymagania dlatego wazne zeby obejrzec przed zakupem i koniecznie porownac kilka modeli.
Tyle piszecie, że nie nadążam z czytaniem i odpowiadaniem;)

Mam Maxi Cosi Mura 4 i faktycznie jest dość ciężki. Nigdy tego nie miałam okazji sprawdzić dokładnie bo nie muszę go nigdzie wnosić. Najlepiej samemu sprawdzić czy da się radę go nosić w razie potrzeby np. w Mama i ja. :)
Wskazałabym może kilka drobnych wad jeszcze ale nie chcę nikogo zniechęcać :P
Z pewnością ma dość dużą gondolę i dziecko długo się w niej mieści. Nie tak wielką jak ma Roan, ale większą niż np. x-lander.

Co do cen w Mama i Ja to nie są najniższe, ale obsługa jest na najwyższym poziomie. I trzeba pamiętać, żeby się bardzo targować. Prawie zawsze schodzą z ceny. Utargowałam na jednym foteliku 100 a na drugim 150 zł. A miły Pan od razu je zamontował w moim samochodzie.
Czasami ceny są mocno zawyżone i mimo wszystko lepiej kupić w internecie.

Jeśli miałabym się wypowiadać w kwestii remontu to po urodzeniu moja córka miała tylko własne łóżeczko i komodę. Nie było pieniędzy na remont a i tak spała z nami w sypialni. Powoli urządziliśmy pokój i wszystko skończyliśmy jakieś pół roku temu. Mam meble z Meblika z kolekcji Sawanna i myślę, że są tak porządne i neutralne, że będą nam służyć jeszcze bardzo dłuuugi czas.Z czystym sumieniem polecam !
I mi sie marzy takie łózeczko z tej kolekcji jak dziewczynka bedzie
http://www.meblik.pl/kolekcja/67/minnie-mouse/ bo potem mozna na łozko przerobic a nie wiem jak w innych to wyglada . A ja dla chłopca to moze to http://www.meblik.pl/kolekcja/45/kubus-i-przyjaciele/ .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry