Widok
Carolajna o mura 4 napisze w nowym watku
http://forum.trojmiasto.pl/Styczniowo-Lutowe-Mamusie-2013-cz-1-t402778,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Styczniowo-Lutowe-Mamusie-2013-cz-1-t402778,1,130.html
A u mnie maly brzusio ,ktos kto niewie ze jestem w ciazy ,to niewie :)))
Mdlosci juz dawno niemam ,czuje sie doskonale :)
Dzis bylam na basenie ,poplywalam i odrazu inaczej odprezona jestem :)
Co do wagi ,ja na poczatku gubilam kg ,identycznie mialam w pierwszej ciazy .
Jak narazie mam ok 2-3 kg na plusie :D
Mdlosci juz dawno niemam ,czuje sie doskonale :)
Dzis bylam na basenie ,poplywalam i odrazu inaczej odprezona jestem :)
Co do wagi ,ja na poczatku gubilam kg ,identycznie mialam w pierwszej ciazy .
Jak narazie mam ok 2-3 kg na plusie :D
Mi już w końcu mdłości i nudności przeszły - a tym razem dłużej mnie trzymały niż poprzednio, ale i tak nie cierpię tych początków, wymiotować dwa razy dziennie przez kilka tygodni to nic przyjemnego :(
A co do brzuszka to mi bardzo szybko było widać, teraz to już jak 6 miesiąc, w normalne ciuchy już od dawna się nie mieszczę... No i na plusie już chyba ze 4 kilo :( ale liczę na to, że zrzucę wszystko, tak jak poprzednio, więc na razie się aż tak nie przejmuję :)
A co do brzuszka to mi bardzo szybko było widać, teraz to już jak 6 miesiąc, w normalne ciuchy już od dawna się nie mieszczę... No i na plusie już chyba ze 4 kilo :( ale liczę na to, że zrzucę wszystko, tak jak poprzednio, więc na razie się aż tak nie przejmuję :)
iva :) - ZNAJ0MA NA P0CZATKU CIAZY STRACILAM AZ 6 KG , ALE P0TEM BARDZ0 SZYBK0 PRZYBRALA 12:) MI PRZYBYL0 2 KG , A BRZUSZEK JUZ MAM PRZYNAJMIEJ NA 6 MSC . 0STATNI0 P0 0BIEDZIE ZNAJ0MA SK0MENT0WALA ZE Z TAKIM BRZUCHEM T0 0NA D0 P0R0DU SZLA :) SZCZERZE NIE PRZEJMUJE SIE T0 C0 PRZYBEDZIE T0 0DEJDZIE P0 CIAZY :) PRZYBIERAM 1 KG MSC WIEC NIE JEST ZLE . :)
oj ja tez mam juz 18sty tydzien i jakos roznie to bywa z tym samopoczuciem czasem jeszcze jest zle, a dzisiaj w nocy znowu skórcz łydki mnie dopadl i sobie szybko przypomnialam jakie to dziadostwo uciazliwe i bolesne przez caly dzien mnie boli ta lydka:((
mdlosci mijaja predzej czy pozniej u mnie do 16tyg byly nudnosci i potworne samopoczucie a teraz juz jest duzo lepiej ale za to nadchodza co i rusz jakies nowe niespodzianki.
ogladalam ostatnio szybko wozki na zywo i jednak concord fusion nie podoba mi sie na zywo tzn gondola dluga a waska i jakas nie bardzo wizualnie zreszta tez.
teraz najbardzej podobaja mi sie maxi cosi mura 4 i jeszcze z musty ale to nie byl urbanrider czy jak mu tam nie mial pompowanych kol tylko piankowe ale tez duze. ale do wyboru jeszcze daleka droga.
apetytu brak nadal zero zachciewajek itp i przybyl mi 1kg wkoncu:)) brzuszek juz lekko widoczny jak po jedzeniu to nawet bardziej niz lekko jak przed i odpowiednie ubranie to mozna by powedziec ze pozostalosci po pierwszej ciazy:))
ale jeszcze pol drogi przede mna wiec moge szybko nadrobic byle apetyt byl wiekszy:))
teraz przede mna tydzien lenistwa i odpoczynku od pichcenia itp:))
pozdrawiam i zycze milej reszty wakacji i dobrego samopoczucia
mdlosci mijaja predzej czy pozniej u mnie do 16tyg byly nudnosci i potworne samopoczucie a teraz juz jest duzo lepiej ale za to nadchodza co i rusz jakies nowe niespodzianki.
ogladalam ostatnio szybko wozki na zywo i jednak concord fusion nie podoba mi sie na zywo tzn gondola dluga a waska i jakas nie bardzo wizualnie zreszta tez.
teraz najbardzej podobaja mi sie maxi cosi mura 4 i jeszcze z musty ale to nie byl urbanrider czy jak mu tam nie mial pompowanych kol tylko piankowe ale tez duze. ale do wyboru jeszcze daleka droga.
apetytu brak nadal zero zachciewajek itp i przybyl mi 1kg wkoncu:)) brzuszek juz lekko widoczny jak po jedzeniu to nawet bardziej niz lekko jak przed i odpowiednie ubranie to mozna by powedziec ze pozostalosci po pierwszej ciazy:))
ale jeszcze pol drogi przede mna wiec moge szybko nadrobic byle apetyt byl wiekszy:))
teraz przede mna tydzien lenistwa i odpoczynku od pichcenia itp:))
pozdrawiam i zycze milej reszty wakacji i dobrego samopoczucia
Nie zapeszajac , czuje sie wyśmienicie , nie biorac pod uwage bol plecow od czasu do czasu. Apetyt jak za 5ciu, oczywiscie "ograniczam" jedzenie , jem czesciej ale mniej , ale jem mniej wtedy gdy przed posiłkiem wypije szklanke wody :D bo gdy nie wypije , moge naprawde duzo zjesc , a wiadomo nie o to chodzi zeby w ciazy jesc za dwoch :P u mnie w przypadku moge jesc za 5ciu :D
Ja tez oststanio sie zle czulam mimo ze mam juz 20 tydzien tez mnie mdlilo myslałam ze zwymiotuje ...wczoraj mialam jeszcze skurcze a od dzisiaj zaczely mnie bolec łydki i musze znowu zaczac brac magnez i zelazo :(... moja kuzynka miala wymioty od 4 do 6 miesiaca ja na szczescie anie razu jeszcze nie zwymiotowalam ...To zalezy wszystko od Twojego organizmu kazda ciaza jest idywidualna ....
Ja na pewno wybiorę się na to 3D, byłam w poprzedniej ciąży i pamiętam, że to naprawdę super sprawa jest :) ciekawa jestem tylko jak moja córka na to zareaguje, bo teoretycznie wie, że mama ma w brzuszku małą Ulę, pokazuję jej też zawsze zdjęcia ze zwykłego USG, ale taki filmik na żywo na ekranie to już co innego ;) mam nadzieję tylko, że się nie przestraszy...
Byliśmy sobie wczoraj w Łebie na wydmach - nawet dałam radę podejść pod te góry ;) młoda oczywiście się wyszalała, jak zwykle najwięcej energii ze wszystkich miała, a potem spała jak zabita. Jutro jedziemy do zoo egzotycznego w Tuchlinie koło Sierakowic - tam gdzie dzieci mogą podotykać zwierzątek, więc chyba będzie ciekawie.
Byliśmy sobie wczoraj w Łebie na wydmach - nawet dałam radę podejść pod te góry ;) młoda oczywiście się wyszalała, jak zwykle najwięcej energii ze wszystkich miała, a potem spała jak zabita. Jutro jedziemy do zoo egzotycznego w Tuchlinie koło Sierakowic - tam gdzie dzieci mogą podotykać zwierzątek, więc chyba będzie ciekawie.
eh też niestety wśród naszych znajomych była przykra wiadomość związana z małym dzieckiem, ciężko się słucha takich wiadomości, jeszcze będąc w ciąży...
także dziewczyny oby jak najwięcej pozytywnych newsów!:)
ja dodam od siebie- dziś miałam 3d- w sensie nie całe, bo dziecko okazało się za małe mimo, że to 20 tydzień i pani kazała przyjść za 2 tygodnie, żeby dobrze je zbadać, wtedy nagramy filmik no i zoabczymy czy maluchowi działa wszytsko tak jak powinno
ale i ja i pani doktór dostrzegliśmy małego siusiaka i dwa jajeczka:D także mam potwierdzenie, że będe miała synka:))))
także dziewczyny oby jak najwięcej pozytywnych newsów!:)
ja dodam od siebie- dziś miałam 3d- w sensie nie całe, bo dziecko okazało się za małe mimo, że to 20 tydzień i pani kazała przyjść za 2 tygodnie, żeby dobrze je zbadać, wtedy nagramy filmik no i zoabczymy czy maluchowi działa wszytsko tak jak powinno
ale i ja i pani doktór dostrzegliśmy małego siusiaka i dwa jajeczka:D także mam potwierdzenie, że będe miała synka:))))