Widok

Przyszle mamusie 2013 II

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zapraszam bedzie sie krocej otwieral ten watek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi dopiero sie teraz powieksza czyli jak zaczelam 5 miesiac ....kurcze i jeszcze musze wyrwac zeba ;/ i mam lekkie obawy ;/
mi tak samo jak Madzia_86, odkąd zaczęłam 5 miesiąc ciąża wkońcu zaczeła być widoczna:) ale to pewnie zalezy jakoś od uwarunkowań genetycznych i od figury, ja zawsze miałam wąską talię, za to tyłek jak ju kaczuszki i coś czuję, że kilogramy mi właśnie pójdą w to miejsce najbardziej:)

kamcia01 - o to napisz koniecznie co tam w Mapie widziałaś ciekawego i mniej więcej jakie ceny
kamcia ,mozesz przy okazji zerknac ile kosztuje w mapu maxi cosi mura 4 ???
No mi zaczal w 3 msc rosnac . teraz jetem w 4 i wygladam juz jak ciężarna. Nie wiem co bedzie potem , jak w takim tempie bedzie rosł . Chocia lekarz uważa ze teraz urosnie a potem troche ustopuje.
Mary_25 to mamy podobnie mi tez idzie w biodra i w tylek najpierw juz sie w prawie zadne spodnie nie mieszcze buuu bo zaciasno w biodrach i guzik sie nie dopina ;p
Ja moze tez ze jestem wysoka mam 1,76 to mi pozniej zaczal rosnac i fakt ze pierwsza ciaza ;p
Ewelina- też tak może być, zresztą to czy później to zrucisz zależy od przemiany materii- jak masz dobrą to myślę, że nawet 18kg jest się w staie szybko zrzucić,
mój lekarz skolei się cieszy z każdego mojego kiligrama, bo bał się, że nie będe za bardzo tyć (mam niedoczynność tarczycy) ale jestem na eutyroxie i mam dobre wyniki to i kilogramy mi w miarę normlanie przybierają

o ja też jestes ciekawa cosi mura
Witajcie mamusie:) Pozdrawiam Was serdecznie.

image
Madzi_25 - ja już od miesiąca przerzuciłam się na spodnie ciązowe bo tak jak Ty nie wchodzę w żadne swoje, heh:)
No to jestem raczej w tej mniejszości dziewczyn którym tak szybko brzuszek widać ;/ już i tak kupuje tylko luźne bluzki i niektóre spodnie już mnie cisną. Naprawdę jestem przerażona.
Mary_25 a w którym jesteś miesiącu?

Matyldaa zobaczę ile kosztuje ;).
Sklep jest do 19 więc jest bardzo duża szansza że zdążę ;)
kamcia01- na początku 5 miesiąca jestem, ale jeszcze wszystki przede mną, moja mama mi mówiła, że ona do 5 mesiąca też była szczupła a potem jak zaczeła przybierać ze mną w ciąży to 20 kg do przodu w 9 mc była:) a tam ja tak jakoś o tym nie myślę, bo u nas jest jakaś tendencja w rodzinie, że tak szybko jak sie tyje tak szybko się zrzuca, mam nadzieję, że taka przemiana materii mi pozostanie nadal i potem jakoś dojdę do swojej wagi sprzed ciązy, narazie mam 2 kg na plusie
mi tez teraz dopiero po skonczeniu 15tyg wyskoczyl a jest 17 i juz cos tam widac:) w perwszej bylo widac troszke szybciej bo kg szybciej sie dorobilam he:)teraz raptem ne cale pol kg wiecej.

w mapu byl jeszcze z msc temu maxi cosi ze wszytkim na promocji chyba po 2700zl nie spelna a bez fotelika byl jeszcze tanszy ale nie wiem czy tylo jeden model czy kazdy ale byla na pewno promocja.
maja tam jedo jakies tam nie interesuje mnie ten wozek ale bylo ich pelno wiec nie wiem jakie to onkretnie modele. maxi cosi, xlandery maja tez i jeszcze ze 4modele co sie nie przygladalam ogolnie chyba najwiecej maja w mama i ja i bobowozki bo maja od najtanszych do najdrozszych.
Heh dopiero sobie uświadomiłam, że 17 tc to już 5 miesiąc a to już tak poważnie brzmi.
Przybyło mi jakieś 2 kg i jak wciągnę brzuch i założe odpowienie ciuchy to za bardzo nie widac :)
No ja wlasnie wrociclam od dentysty i mam antybiotyk DUOMOX bo rope ma zebie ...
Madzia ja tez biore duomox,jest tak okropny ze mnie cofa jak mam go przelknac a i tak przelamuje go na pol.
Mi to juz widac brzuch i to nawet bardzo w swoich spodniach sprzed ciazy to juz nie chodze bo sie nie wcisne.Jestem w 17 tyg a w pierwszej ciazy pozno bylo widac
A masz cos na osłone czy sam bierzesz??
kupilam linex forte,w aptece mi go polecila ale chyba nie ma roznicy jaka
To musze sobie kupic jeszcze osłone bo tego mi niedala stomatolog a ten doumox mozna brac z witaminami dla ciezarnych bo do antybiotków w ciazy jestem zielona ...
Ja tez nigdy nie bralam w ciazy antybiotyku,jak bedziesz w aptece po oslone to zapytaj i mi napisz jak to jest z witaminami
Nie ma sprawy zapytam a dlugo juz bierzesz ..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry