Widok

Pszenna zalana kolejny raz

Na Pszennej jeziora, na Ksiezycowej potok a gmina buduje plac zabaw . Ludzie uszkodzimy sobie samochody i kogo to obchodzi. Gmina Stężyca- ścieżki, drózki asfaltowe a tu kur..a średniowiecze i by nie było ,że się czepiam ale po 20 latach mieszkania tu to mam prawo się wkurzać!
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drogi xyz

Co innego drogi dojazdowe, a co innego główne, którymi jeździ codziennie setki czy tysiące samochodów.

Księżycowa miała powstać w 2008 roku i co?!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jojczy? Że niby mówimy jo zamiast tak? Człowieku tutaj słowo jo otwiera każde drzwi.....

W każdym z wątków? Oj chyba mnie pan z kimś myli (zwracqam uwage, że anonimem jest każdy, kto nie poda nicka, tylko to pole pozostawi puste). Jestem jednym z "świeższych mieszkańców" (choć już kilka lat w Baninie mi minęło) i mam utwardzoną drogę (ojej!) i chaty mi tez nie zalewa. A wielu tzw. starych mieszkanców nadal nic nie robi tylko jojczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z kims mnie pan pomylił, nie jestem hejterem. Co do studni i drenażu chętnie zainwestuje, tylko czy geotechnik znajdzie warstwy przepuszczalne w innym wypadku woda w nich bedzie stała.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak naprawde dobry drenaż to podstawa.Lub jeśli działka w dole to takze wyrownanie terenu (tak zrobiło gros moich sąsiadów). Niestetyy, takie rzeczy kosztują.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież zna się Pan na wszystkim : fryzjer, koty, prędkość, glony na ścianach, zalewanie ulic itd, itd. To tylko pierwsze z brzegu wątki w których raczył Pan hejtować. Ale się zlituję. Odpowiednia ilość studni, połączona rozprowadzonymi po działce rurami drenażowymi i takie rozplanowanie przestrzeni by wygospodarować miejsce na odpowiednio pojemne oczko wodne. Zainwestuj Pan.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mozna wiedziec w jaki skuteczny sposób zainwestowales ? Chetnie tez w taki zainwestuje

Nie bierni ale rozsądni i patrząc na Twoje hejty .... w każdym z wątków, no cóż brak komentarza. "Agresywnie wyczekiwali "? O cóż tu chodzi ? Porostu przenieśli się na wieś. A prawa do utwardzonej drogi faktycznie nie nabywa się przez zasiedzenie. Ale też nie przez rozpychanie się łokciami, brak szacunku i chyba brak wyobraźni gdy kupowało się szereg za bardzo małe pieniądze. Z pozdrowieniami. Mi też działki nie zalewa a chyba pada tak samo. Też zainwestowałem. A na koniec. Jeszcze z 5-6 lat temu nikt nie słyszał o zalewaniu Pszennej. Zabudowa była luźniejsza. Znamienne. Ale znawców każdego tematu jakie będą konsekwencje ścisłej, betonowej zabudowy ?
..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ależ bzdura - dlaczego nowi mieszkańcy mają czekać, dlatego że starzy są bierni i przez tyle lat taplali się w błocie i agresywnie wyczekiwali, aż gmina COŚ zrobi? Nie wiedziałam, że prawo do drogi nabywa się przez zasiedzenie....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Brawo Wy !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szanowni nowi mieszkańcy Banina. Jestem pełen zrozumienia dla waszych problemów i łączę się w bólu, jednak nie rozumiem dlaczego " stare ulice ",głownie w zabudowie jednorodzinnej, mają być poszkodowane przez Waszą lekkomyślność. Kupowaliście tanio, znając uwarunkowania, nie egzekwując od deweloperów ich podstawowych obowiązków w zakresie zagospodarowania wód opadowych i dróg dojazdowych. Nie wiem dlaczego, czekając tyle lat na drogi przy naszych posesjach i oświetlenie, mamy się godzić aby teraz w trybie pilnym mieli pierwszeństwo " nowi mieszkańcy " w raalizacji zadań z infrastruktury ? Czy słyszeliście aby zalewało nasze posesje ( jeśli tak to głównie z powodu najnowższej zabudowy ), czy słyszeliście abyśmy mieli o wszystko pretensje ? Trochę cierpliwości, albo zakaszcie rękawy i zróbcie coś sami. Ale to wymaga sięgnięcia do własnych portfeli.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja Was kurna ludzie nie rozumiem cały czas piszcie na forum, narzekacie wyzywacie się a ilu napisało pismo ze zdjęciami do urzędu czy gdzieś tam? Marnujecie czas.
Niech zalewa a za tydzień też zaleje. Powstanie kilkadziesiąt nowych postów i co?!?!?!
A start rakiety oglądaliście ot wydarzenie roku!!!!

W zeszłym roku na naszej ulicy za pieniądze mieszkańców (w tym moje) kupiono płyty. Dołożyłam się, bo już miałam dość, co nie zmienia tego, że uważam że to gmina powinna to robić. Jakiś piarowiec im podpowiedział, żeby zrobić z tego inicjatywę angażującą mieszkańców (przypomina mi to akcje angażujące w korpo) a może wówczas mieszkańcy nie będą mówić otwarcie, że muszą wyręczać gminę.

Urzedasy minisuja ☺
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Gmina powinna w pierwszej kolejności odwodnic główne drogi dojazdowe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wyręczają i nie toną w błocie, a ty poza mieleniem jęzorem na forum nie robisz nic i masz jak masz.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

czyli szampana można otwierać:)
błędów starego planu nie da się cofnąć
jednak ten nowy jest bardzo dobry, teraz istotne by egzekwować zapisy w nim zawarte
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyręczają gminę w tym co powinna robić sama.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

A tutaj zamiast wylewać żale na forum ludzie z Banina potrafili się zorganizować i działają w sprawie zalewania: https://www.facebook.com/tomasz.szymkowiak.984/posts/203478680391117?pnref=story
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W dniu dzisiejszym mpzp dla Banina się uprawomocnił. Mam nadzieję, że na bip-ie się pojawi. Zapisy co do art. 16 w sprawie dróg został zawarty, czego brakowało w mpzp wcześniejszym. Obecnie deweloper łaski nie robi. Tuż przed zmianą mpzp nie wydawano decyzji podziałowych.

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (17 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry