Widok

Pyrantelum Medena na owskiki - jak szybko działa ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pomóżcie!! Mój 3,5 latek dostał pierwszą dawkę tego leku 24 godziny temu. Kiedy to zacznie działać, bo wciąż swędzi pupa, że prawie nocy nie przespał!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja słyszałam od swojego lekarza ,że Pyrantelum słabo działa i miała złe zdanie o tym preparacie,faktycznie w ulotce pisze,że działa tylko na dorosłe osobniki nie działa na larwy i jaja więc bez sensu podawać jak u dziecka bezwzględnie stwierdzono owsiki,zdecydowanie lepiej działa zentel zabjia też larwy i jaja i z reguły nie trzeba podawać kolejnej dawki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i wciąż swędzi i piecze pupa . Podobno prawidłowy efekt jest dopiero po drugiej dawce . Nie wiedziałam, że to tak trudno się leczy !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

niestety kuracja przeciw owsikom trochę trwa, zazwyczaj są to ok.3 tygodnie.... wg mnie Pyrantelum medana jest bardzo skutecznym lekiem, mojemu dziecku pomógł.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi nie pomaga. 4 dzień kuracji. Wypiłem już 7 buteleczek ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Działa, jeśli człowiek chce się pozbyć owsików i nigdy nie wracać do tego tematu warto kupić sobie ten lek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

do góry