Widok

Pytanie o chrzest

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś należy może do Parafii Miłosierdzia Bożego w Gdańsku i może mi powiedzieć jak wygląda kwestia chrztu w tej parafii?( cena, w którą niedzielę się odbywają i jakie dokumenty trzeba złożyć w kancelarii).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chrzty są w każdą 2 i 4 niedzielę miesiąca, ale jakby termin Wam nie odpowiadał z jakichś przyczyn to zrobią równiez w innym, o godz. 13:15.
W kwestii opłat to jak chrzciliśmy Wiktorię (ponad 2 lata temu) za czasów starego proboszcza był cennik wywieszony w biurze parafialny i wtedy chrzest kosztował 150 zł
Teraz proboszcz jest nowy i nie wiem jak wygląda ta kwestia bo jeszcze jesteśmy przed.
Co do dokumentów to tak jak pisały dziewczyny- akt urodzenia, akt małżeństwa, zaświadczenia od chrzestnych, że mogą nimi być (od nich z parafii) + później karteczki od spowiedzi.
ja dałam 50 zł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nikt nie zmusza ciebie do dawania 200 czy 400zl. Dajesz CO ŁASKA.
W przypadku, gdy ksiadz zada wiecej niz mu dalas, opisujesz sytuacje do biskupa i po problemie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a nie ma w tej parafii co łaska? strasznie dużo 400 zł za chrzest:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tego co pamiętam to koszt albo 200 albo 400 zl. Chrzty co drugą niedzielę, dokumenty akt małżeństwa, akt urodzenia i z parafi świadków, że są wierzącymi (coś takiego). Ale to było rok temu, więc mogło się pozmieniać. Zadzwoń, albo podejdź do kancelarii w kościele, tam są wywieszone kartki z informacjami.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry