Widok

Pytanie o wozki: bartatina, roan marita, mutsy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Własnie przymieżamy sie do zakupu wózka. Wiem ze temat był juz wałkowany na forum ale ja mam konkretne pytania:

1 Bartatina -
z początku była naszym faworytem ale mieszkamy na drugim pietrze bez windy a na parterze nie ma mozliwości pozostawienia wózka wiec bedę musiała go za każdym razem wprowadzac na drugie pietro.

Rozważalismy model na paskach ( ponoć lepiej amortyzuje ) ale zastanawiamy się czy te paski nie stanowia przeszkody przy wprowadzeniu wózka po schodach? bo wniesc to go sama moge nie dac rady..

2 Roan Marita
- równiez słyszałam pozytywne opinie - ale słyszałam tez ze wozek po jakims czasie zaczyna skrzypiec i nic na to nie pomaga..

Jakie sa wasze doswiadczenia? przy czym zależy mi na opiniach osób które użytkowały taki wózek już jakiś czas. Proszę napiszcie tez jak już długo wózek użytkujecie.

ponieważ alternatywa jest zakup uzywanego modelu mutsy - czy moze ktos ma porównanie do jednego z tych 2 wózków powyżej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nie mam porównania, ale musty mogę szczerze polecić - szczególnie urban rider.
mutsy jest fajowy ale mam mała gondole i to jest jego minusem bo nie wiem na jak długo mi straczy a spacerówka zdaje sie nie rozkłada sie zupełnie na płasko...
Mamy bartatinę na pasach i wciągam go po schodach (dosłownie) i zjeżdżam (z Młodym na pokładzie) bez problemu.
Miałam Mutsy Urban Rider niestety minus staaaaaaasznie ciężki, i moja 2 letnia córka niestety w spacerówce się nie mieściła, a jest przeciętneego wzrostu.
Z gondoli byłam zadowolona, i prowadzi się świetnie ale trzeba się nauczyć jeździć ze skrętną tylną osią:)
Dwóch powyżej nie znam.
mam roan'a bardzo ladnie, lekko sie prowadzi, polecam serdecznie bo spacery takim wózkim to przyjemność, aby wyjsc na spacer musze pokonać 8 schodów - w dół jest ok, ale w góre podciągnąć taki wózek wymaga troche siły

co do skrzypienia - wystarczy potraktować wózek smarem i sprawa załatwiona
Ja mam Bartatine i też go wciągam po schodach i sprowadzam ze schodów. Też model na paskach. Nie sprawia to żadnego problemu. Znaczy sie wózek jest dość ciężki, ale daje radę.

Poza tym jest to duży wózek, z obszerna gondola, dobrze zamoryzowany, łatwo się go prowadzi po nierównosciach terenu. Polecam go.
mam Bartine z plastikowymi laczeniami- jak na drugie pietro to troche sie nameczysz zeby go wniesc, no i tez po jakims czasie troche skrzypi, poza tym uzytkowanie oki.
już w innym wątku o to pytałam ale nikt nie odpowiedział, chodzi mi głównie o bartatinę, jak wygląda odpinanie gondoli? jakiś łatwy zatrzask i zabieram Malucha w tym do domu czy raczej nie da się tak błyskawicznie rozdzielić stelaza i gondoli? myśle że się mieszcze w ramach tematu ;)
już w innym wątku o to pytałam ale nikt nie odpowiedział, chodzi mi głównie o bartatinę, jak wygląda odpinanie gondoli? jakiś łatwy zatrzask i zabieram Malucha w tym do domu czy raczej nie da się tak błyskawicznie rozdzielić stelaza i gondoli? myśle że się mieszcze w ramach tematu ;)
Gosia ogladalismy bartatine w sklepie i dokładnie rozebralismy - nie ma zatrzasku typu klik natomiast sa 2 zagłebienia w gondoli które trzeba wprowadzic odpowiednio w stelarz - bez malucha w srodku poweidziałabym ze było to umiarkowanie proste nie wiem jak sie wypina natomiast gdy dziecko lezy w sroku natomiast uszy z pewnoscia sa tak przyszyte ze nie nadaja sie do noszenia wiec w gre wchodzi jedynie przenoszenie gondoli pod pachą
Dominique

na ktore pietro wprowadzasz bartatine i jak długo ci juz słuzy?
chyba też się przejdę do sklepu i będę próbować :)
Mutsy jest super, ale ma małą gondolę niestety
Gondolę wpina się dość łatwo, ale jest jednak dość ciężka do przenoszenia, zwłaszcza z maluszkiem w środku. Myślałam wcześniej, że będę tak wnosić dziecko na górę, a mieszkam niestety na IV piętrze, ale niestety było za ciężko. Wózek prowadzi się bardzo dobrze i lekko.
Dominique, RoDka

na ktore pietro wprowadzacie bartatine i jak długo wam juz słuzy?
ja wciągam na I piętro, ale parter jest wysoki więc to w sumie jak II. A jeździmy nim 4 m-ce, więc narazie nie używaliśmy jeszcze spacerówki.
A co do wypinania to jest taki zatrzask click click, jak dla mnie łatwo się wypina i wpina i bez problemu przenosze gondolke z Młodym na pasach a nie pod pachą (nie jestem typem pakera hehe)
Co do Roana... to prawda, że po jakimś czasie zaczyna skrzypieć. Jednak wystarczy spryskać go WD40 i jest ok.
Jeździliśmy w Roanie 8 miesięcy. Największa jego wada to waga. :/
w Mutsy spacerówka rozkłada się na płasko, no może jest minimalny kąt. gondola mojemu synkowi starczyła do 5 miesiąca, potem i tak już nie chciał w niej jeździć i przesiadł się do spacerówki.
Lemka, jaki duży był twój synus jak się urodził??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry