Widok

Pytanie o wynajem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie wpisuje ze de facto mieszkają w moim mieszkaniu 4osoby bo jescze żona i 2 dzieci?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie chodzi o wiedze . Czasem serio nie opłaca się wpisywać wszystkiego do umowy.

Jak ktoś nie ma podstawowej wiedzy w tym biznesie to kończy jak Zabłocki....

Szczerze jako najemca apeluje do właścicieli żeby nie kozaczyli zwłaszcza w tych trudnych dla nich czasach.
Najemcy to nie idioci. Często znamy swoje prawa i nie prawa lepiej od wynajmujących. Wy nigdy nie wiecie czy nie udajemy głupców. My już podpisując umowę wiemy zazwyczaj z kim ;}

Fakt jest jeden traktujemy wasze mieszkanie jako coś tymczasowego. Nie przywiązujemy się. A mina nie wyedukowanego właściciela podpisując ego porozumienie stron bezcenna. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

"ciekawe jaka wiedzę ma faktycznie właściciel mieszkania które wynajmuje hihi"

To jakaś pomyłka. W wynajmie nie chodzi o wiedzę ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jako najemca stwierdzam że właściciele średnio rozumieją zapisy które sami stosują. Albo tak jak ja celowo udają głupich . Fakty są takie mam umowę na 3 lata jeszcze i 2 miesiące wypowiedzenia. To na papierze. W praktyce: jak właściciel głupi zgodzi się na wcześniejsze wypowiedzenie. Jak lokator głupi tak samo. Życie w stanie nieujawnia swojej faktycznej wiedzy ma swoje plusy i minusy.
Gdybym była właścicielem nie wypisywala bym dzieci w umowę. Ale cóż... Jestem tylko najemca. I aż najemca.
PS ciekawe jaka wiedzę ma faktycznie właściciel mieszkania które wynajmuje hihi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Akurat wpisywanie w umowę, że w mieszkaniu będzie mieszkała rodzina z dziećmi, to strzał w stopę dla właściciela. Lokatorzy przestaną płacić i nie będzie można ich nawet legalnie eksmitować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wielu ludzi nie ogarnia zasad związanych z najmem, posiadaniem, nabywaniem, zbywaniem i użytkowaniem lokali. Ale co się dziwić skoro jedyne co posiadają to gacie na sobie ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A po jajco. Jeśli mam do czynienia ze swoją ligą, to cała umowa jest po jajco i pro forma.
Jeśli trafiam na ślizgacza to wyciągam zapis umowy, jako siłę argumentu albo wiertarkę, jako argument siły.

A wiesz co to aneks do umowy? W każdej chwili liczbę lokatorów zmienić. Albo zapisać pan X z zoną i dziećmi obojętnie ile ich będzie za rok czy 2. To przynajmniej rodzina, a nie potem kuzyn, kolega i cholera wie kto. Sąsiad parę domu dalej wynajął dom rodzinie z dziećmi. Jak wpadł na wizytę parę miesięcy potem okazało się, że rodziny nie było tylko 12 Ukraińców.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Serio? A jak lokatora zajdzie w ciążę to też ma się tłumaczyć właścicielowi....?
Umowę mam podpisaną na siebie. Mieszkam z mężem i dzieckiem. Można napisać że najem na potrzeby rodziny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Lepiej wpisać kto ma mieszkać. Jedna osoba podpisuje wynajem, a mieszkać będzie 10. A tak to na umowie jest jedna osoba plus wpis, że będzie ten wynajmujący mieszkał z żoną i 2 dzieci. Z zaznaczeniem czy może być zwierze czy nie, bo nagle trafi si.e wielbiciel i w chacie będzie 5 psów i 10 kotów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
A po co?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Toż w umowie właśnie, zawierasz taką informację.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry