Widok

RANKING WÓZKÓW ~~ 3 ~~

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
zribiłam nowy wątek :)
szybciej bedzie się otwierał

to linki to poprzednich :

1 wątek http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=16&i=90092&t=84687

2 wątek http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=16&i=92568&t=92568

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny a jak z gondola atlantica ?
Mnie szwagirka przestrzegała przed podwujnymi mniejszymi kolkami w czasie zimy podobno katorga w prowadzeniu po sniegu.

A ja dziś odkryłam ten wózeczek http://www.allegro.pl/item364713451_limitowane_v3_coneco_gondola_spacer_fotel_torba.html
Ma sporą gondolkę i niską wagę. Zastanawiam się tylko, gdzie mozna go zobaczyć na żywo.

Te wozeczki sa bardzo fajne...Mi sie tez takie podobaja, w tym stylu-wiec do naszego typu jest podobny--my mamy JEDO VEDI...jest baaaaardzo podobny..W Mama i Ja byly Coneco, 3 typy chyba...

super, to się wybiorę do Mama i ja:))

Był nawet ten typ Toledo, za ktorym tak na poczatku sie opowiadalam....Ale jakis taki " wygibasowy" bylnieco, taki malo stabilny...Jak jezdzaca kołyska;)

koleżanka ma wózek coneco jest bardzo zadowolona
ona ma model PIERE CARDEN
jeszcze jest TOLEDO i ten V3

jedyna sprawa to nie przekłada się w nim rączka

{ ;))) a ja znów swoje z ta raczką }

a ja mam pytanie do użytkowniczek albo tych co coś słyszały.. mam 3 typy nie mające ze sobą nic w spólnego, teutonia mistral i mistral p, z naciskiem na mistral p, maja przekładane rączki ale p ma budkę a mistral gondolę miękką i chciałam zapytac czy w takiej miękkiej gondoli jest dziecku w zimie chłodno i nie jest jakas taka mała...? wiem że fajnie taką miękką złapać za uchwyty i zanieść do domu ale nie wiem czy nie lepsze są po prostu budki..jakie macie doświadczenia w kwestii miękkich gondoli? i czy w teutonii oparcie jest płynne czy stopniowe tzn czy mozna ustawić pionowo i czy to jest az tak istotna sprawa a wózkach to czy oparcie jest pionowe czy lekko pochylone głównie ze względów zdrowotnych dla dziecka tzn kręgosłupa...Drugi typ to i'coo targo lub pocco country ,słyszałyście coś o tych wózkach? z naciskiem na targo bo w pocco jest ta miękka gondola którą wsuwa się w spacerówkę no i czy oparcie 3 stopniowe tzn że mozna ustawić w pozycji pionowej??? 3 typ to quinny speedi sx, czyli coś zupełnie innego od powyższych,ten najbardziej mi się podoba no ale wygląd to nie wszystko...on ma z kolei w gondoli pałąk do przenoszenia i można z nim biegać a my z mężem sporo czasu spedzamy na wycieczkach biegowych...reasumując - czy miękkie gondole mogą byc na zimę i jakie są ich + lub - i czy oparcie płynne bez pozycji pionowej jest dla dziecka niezdrowe czy niewygodne oraz co słyszałycie o teutonii mistral,mistral p,i'coo pocco i targo country i quinny speedi sx:)

a co do quinny buzza to mi facet w sklepie powiedział że to wózek dla mam do hipermarketu i do parku na równe alejki i że jest bardzo delikatny...dlatego nie biorę już go pod uwagę tylko speedi...no ale zależy co komu potrzebne,ja często będę spacerować po nierównych terenach i facet w mama i ja powiedział że na pewno nie buzz za to speedi jak najbardziej

gabi tu w tych poprzednich watkach chyba były opinie o tych wózkach o które pytałaś
ja akurat nic o nich nie wiem

anti

kupowałaś wżóek w "mama i ja"??

jaka to firma ten JEDO VEDI szukam na stronce Mama i Ja i nie moge znaleźc :/

nie no własnie nie mogłam znaleźć ani wózków ani odpowiedzi na te pytania

Olcia, jeszcze nie kupilsmy...mamy zamiar dopiero.w sobote moze,,chociaz moj mąż uparł sie by jeszcze poczekac z wozkiem.. Zaraz Wam linka posle do niego....

http://www.bobowozki.pl/product_info.php?products_id=1008

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
o kurcze wydawało mi się że były maglowane te wóżki na forum ;)

Gabi
tu jest coś o teutonii
zeby w tym gąszczu znaleźć to wciśnij ctrl+f i wyskoczy okienko tam wpisz słowo teutonia i pokaże Ci tylko te wątki z tym wózeczkiem

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=16&i=81015&t=81015

tu coś o QUINNY SPEEDI SX

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=16&i=67659&t=67587

Ja mialam taki Harry 1 z tej firmy czerwony i byl super - w sklepie ok 680-750 a na alegro noey 490 http://www.wozkoland.eu/

anti, a czemu Ty chcesz tak wczesnie kupowac wozek? przeciez mozesz zaczekac zeby miec dluzsza gwarancje i juz pomijajac to, patrzylas czy w sklepach netowych nie ma nizszej ceny na niego niz w mama i ja, bo oni maja strasznie duzy narzut, juz bobowzki sa tansi :)

wiecie co z kupnem samochodu chyba nie ma takich problemów jak z wózkiem ;)))

Altea, nie chce treaz kupowac, tylko tak latem...Rozgladam sie tez po necie, allegro mam obczajone, wiec nie bylam tylko w mama i Ja i juz zaraz i kupuje bryke...Nie, spoko, nawet moglabym uzywany kupic od kogos, nam to nie przeszkadza, naprawde!

na necie są niższe ceny ale w razie reklamacji to nie wiem czy ta róznica cenowa warta jest reklamowania przez internet, ja tam wolę podjechać do sklepu niż mailować przez miesiąc z internetowym sklepem...

ja sie nie boje, kupie w sprawdzonym sklepie netowym i tyle :) a moze uda sie od kogos wozeczek odkupic :)

ja to jestem ostrożna bo juz raz miałam taką sytuację i powiedziałam nigdy więcej droższych produktów przez internet, no ale ceny kuszą..

kupiliśmy wózek:)
tj zamówiliśmy dopiero,ale i tak sie bardzo ciesze,że w końcu decyzja podjęta!!!
wygrała teutona!!
a dokładnie ten model:
http://www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=16&products_id=1229

to zdasz relację bo ja też oglądam teutonie ale na pompowanych bo piankowe mnie nie przekonują...

jak dalmnie piankowe sa lepsze niz pompowane:)

Dziewczyny, skoro niektóre z Was zastanawiają się nad ewentualnym kupnem używanego wózka, to moze zainteresuje Was Emmaljunga Smart Duo Combi w kolorze Kensington - planuję sprzedać swoją. Zadbana (nosi normalne ślady użytkowania), z domu osób niepalących.

Kala, a pokaz zdjecia swojego wozeczka:)

fotki mile widziane :)

Dziewczyny, mogę wysłać na maila. Chcecie?

jasne, bardzo proszę

Ja właśnie odebrałam teutonie mistral s. Wózek kupowałam w mama i ja i można spokojnie zamówić gondolę twardą. Jak narazie wózek wydaje się być super, ma wszystko to, czego potrzebowałam: jest lekki, ma przekładaną rączkę, duże koła (przednie skrętne), bardzo łatwo się składa, a jego obsługa jest intuicyjna i mnóstwo innych przydatnych bajerów. Polecam
Ja jutro jadę mierzyć tą teutonię - oczywiście gondolkę:)

nie widziałam ich na żywo ale na zdjęciach mi się nie podobają :/

a nie teutonia odpada zupełnie nie w moim typie ;)

Wysłalam zdjęcia:-)
Ja widziałam Teutonie na żywo i... tak średnio mi się podoba; ale przecież nie ma rzeczy, która podobałaby sie wszystkim. No i dobrze, bo byoby nudno:-)

zaczęłam rozważać wózek trójkołowy...Jane Slalom Pro...musze go obejrzeć

no dokładnie

a mnie to zastanawia dlaczego te niektóre wózki maja takie z*******e ceny :/

że tak powiem juz brzydko

Wiper 3 kołowiec moim zdaniem jest wywrotny , ja jak podjeżdzałam takim wózkiem w mama i ja aby odstawić go na miejsce to mi się wywrócił całe szczęście że był pusty , jak chcesz jane to lepiej nomada tego którego kupiła aga bo jest naprawdę super, prowadzi się go rewelacyjnie i gdyby miał wiekszą gondolę to napewno bym go wzięła

no własnie Nomad mnie nie interesuje bo ma piankowe koła :/

na stronce Bobowózki napisane jest, ze gondola ma 81 cm długości ?? to prawda czy jakaś pomyłka? czy ja źle czytam??

kala ja tez poprosze o zdjęcia i cenę ;-)

właśnie okupuję stronke bobowózki ;)

Kanka,
wysłałam, ale dostałam info o przepełnionej skrzynce

hmmm to może jeszcze na kanka9@gazeta.pl

Wiper gondola od slaloma i nomada jest taka sama niestety dla mnie za mała napewno nie ma 81 długości jest dosć długa ale bardzo wąska około 33 i myślę że moje dziecko w kombinezonie zimą już by miało problem ruszyć łapkami

a ja zawsze i wszedzie bede polecam emmaljunge, my mamy model smart duo combi, te wzystkie 3- kolowe wozki sa do d..... nie ma to jak 4-kolowce :))))

Aleksandra zgadzam się że 4 kołowce są o wiele lepsze i na początku oglądałam tylko wózki klasyczne typu emma i możliwe że taki kupię, ale muszę przyznać że gdyby 4 kołowce ze skrętnymi przednimi kołami miały większe gondole to kupiłabym taki bo prowadzi się je rewelacyjnie

gdyby Emmaljunga miała skrętne kółka to bym ją brała bez wahania

Wiper, użytkuję Emmę od końca lipca ubiegłego roku i uwierz mi, że brak skrętnych kół nie stanowi problemu - przynajmniej dla mnie.

domyślam się :)
jak jeździłam po sklepie to tez mi nie przeszkadzało

ehhhh...kupić wózek jest gorzej niż samochód

a ja wczoraj obcykałam naszego Nomada i powiem Wam, że jest super :)
wiper - gondola Capazo ma 75 cm długości i 34 cm szerokości (standardowo - mierzyliśmy chyba z 10 modeli różnych i to są normalne wymiary, żadne zaniżone)
Każdą z części wpina się i wypina jednym ruchem - nie potrzeb ażadnych adapterów. koła są piankowe, ale dość miękkie i poza tym mają regulowaną amortyzację (he - o czym nie wiedziałam wcześniej). Przednie są obrotowe, ale można je zablokować.
Gondola Capazo ma w daszku wmontowaną moskitierę ( schowaną w kieszonce na zamek), a dodatkowo w daszku można odpiać wierzchnią warstwę i zostawić samą siateczkę, żeby Maleństwo miało dużo powietrza.
Dno ma regulowane oparcie prawie do pozycji siedzącej.
Matrix Pro - to gondoliko-fotelik, który spokojnie do 4-go - 5-go miesiąca wystarczy. Ma regulowane oparcie (od całkiem płaskiego do siedzącego), daszek i przykrycie na nóżki - jak normalna gondola. W daszku też chowana siateczka...
Spacerówka ma super szerokie siedzisko i płynną regulację oparcia i podnóżka i okienko w daszku.
Ogólnie wózeczek fajowy - leciutki, skrętny, wszystko łatwo się składa.
Więc zakup oceniam na baaaardzo udany :)))

ależ mi elaborat wyszedł - sorki ;)

eee no to ściemniaja na stronce że gondolama 81 cm :/

A to nie jest przypadkiem tak, ze w necie podają zewnętrzny wymiar gondoli?

być może, ale przy Emmie podają 79 cm

Różnie podają te wymiary ja już w nie wogóle na nie zwracam uwagi i jeżdżę oglądać wózki z miarką i wszystko sama mierzę , wiper jest emma ze skrętnymi kółkami ale do niej jest mała gondolka (jak podają wymiary bo jeszcze jej nie mierzyłam) jak będzie dziś to pomierzę bo fajny i jeszcze ma rączkę przekładaną i gdyby spacerówka była lżejsza to już byłoby rewelacyjnie, stwierdzam że dla mnie brak jest wózka idealnego , który spełniałby moje oczekiwania w 100%
http://www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=1_27&products_id=927

wiem która, podobała mi się ale cena już nie

Mi cena też się za bardzo nie podoba jeśli jednak będzie gondola duża to może się skuszę

up ;))

A my mamy X-landera XA, o czym pisałam w pierwszym wątku i powiem Wam, że dziś bylismy na pierwszym spacerku. Prowadzi się super, jeżdzilam nim po wyboistej, piaszczystej drodze pod naszym domem i świetnie sobie radzi. Zrobiliśmy też spore zakupy i wszystkie się w koszyku zmieściły :))

up dla Locatio:))

up bo dylematy są nadal :/

i to coraz wieksze :/

na stronie bobowózki znalazłam wózek co ma skrętne koła i przekładaną rączkę

czy któraś z was miała ten wózek?? wózek VEDI

http://www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=196&products_id=1008

i jeszcze forum jedno ;)

http://www.forum.alewozki.pl/f14-Opinie-o-wozkach.html

up, niech śmieci znikną :)

olcia, tego Vedi chce kupić Anti

to muszę anti złapać ;)

siup

up

Czesc Dziewczyny. Podbijam watek...
A jak sie Wam widzi taki wozek? Deltim Fokus.

Tutaj link, bo nie umiem zdjec wklejac...

http://www.wozki.alefajne.pl/product_info.php/pName/wozek-deltim-fokus-kolor-1/cName/wozki-dzieciece-deltim-fokus?osCsid=1e5b78b335eefa90492ec9a71551688a

Ja se upatrzałam tą bryczkę cena ok 750
http://el-jot.com.pl/katalog.htm
Mi się oba bardzo podobają i Deltim i carmen, sęk tylko w tym,że sa dla mnie za ciężkie. 14kg + dziecko+wyposarzenie to wyjdzie przeszło 20kg. Ja niestety mieszkam na 4 piętrze bez windy i wózkarni, więc będę go musiała wnosić. Ostatnio wylukałam w necie titi triton.Musze go tylko na żywo obejrzeć

rybkagd no to sie nie dziwie, ze nie chcesz z takim ciezarem (wozek) wchodzic na 4 pietro. Ja poki co mieszkam na parterze, wiec problem by odszedl. Tylko niestety narazie brak dzidziusia :((( ale za wozkiem sie rozgladam :)

a gdzie na zywo mozna zobaczyc atlantica ??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry