Widok

RANKING WÓZKÓW

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Strega napisała :
Może zrobimy taki ranking wózków, razem z wklejonymi zdięciami i wpiszemy wszystkie za i przeciw. To napewno pomogłoby wielu z nas w zakupie odpowiedniego, bo jest tyle na rynku, że można zwariować. Nie ukrywam, że mi bardzo to by pomogło, a jest pewnie wiele dziewczyn, które mają jakieś doświadczenie. Co wy na to? :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A może wlasnie sprzedawcy akurat teraz mają % od sprzedaży Roana:-) Jak braliśmy kredyt to w Expanderze wszystkim polecali GE, a za kilka dni się zmieniło i polecali Millennium

no to poczekaj jak dziecko bedzie miało roczek bedzie wazyc 13kg i wtedy odczujesz ciezar wnoszenia samej wózka+ dziecko. Szwagierka M ma wózek który waży 16kg i niestety sama go z dzieckiem nie zniesie (mieszka na 1 pietrze), nawet jak ja zanim byłam w ciazy wnosiłam z nia wozek o dla mnie masakrycznie ciezki.............!!!!!! Nie mówie ze xlander jest lekki bo waży 14kg, ale nie piszcie ze wózek z dzieckiem wniesć na pierwsze pierto to bułka z masłem!

ale nie piszcie ze wózek z dzieckiem
> wniesć na pierwsze pierto to bułka z masłem!
>
A ktoś tak napisał??

Ja wnoszę wózek na 2 piętro ale bez dziecka.

na szczęście ja nie będe musiała wnosić ;)

wiper :)) i na drugie! :))

Chyba tak nie jest bo w mama i ja sprzedawca wcale mnie tak nie namawiał na roana tylko na emmaljungę tylko jak go poprosilam o porównanie tych wózków to nic sensownego na korzyść emmaljungi nie powiedział i w końcu doszedł do wniosku że jak by sam kupował to też by wybrał tego roana, zresztą każdy kupuje taki wózek jaki chce jaki mu się podoba i najważniejsze że podoba się rodzicom, z emmaljungi jedyny wózek jaki mogłabym kupić to mondial duo combi na podwoziu sport z przekładaną rączką ale ta cena jak dla mnie zabójcza pomimo tego iż dziadkowie nic o ograniczeniu cenowym nie mówili

Ten sklep PIONOKIO w Gdyni to jest taki malutki pawilonik. Facet wózkow ma full, ale praktycznie jeden na drugim stoi. Ceny mogą być, ale jeśli chcecie się dokładnie przyjrzeć i pojeździć to odradzam ten sklep, bo tam się nawet metra nie da przejechać!

Kilka metrów dalej w Vitalii jest też spory wybór i tam można sobie pojeździć. Najlepszym sklepem pod tym względem jest Mama i Ja, ale tam są wózki se średniej i najwyższej półki. Roana chyba akurat mają, ale Atlantica, Coneco nie uświadczycie!

dobra dziewczyny a wytłumaczcie mi jedną rzecz - podobno w x-landerach są małe gondole no ale wymiary znalezione przeze mnie tp 79/33/21 a np emmaljungi 79/33/20 więc jak to z tym jest?? nie znalazłam większych gondoli niż w x-landerach ( no nie przejrzałam wszystkich wózków ale z tych które przeglądałam wybiórczo) to co z tymi wymiarami - przekłamanie czy jak??

też się nad tym zastanawiam...widziałam ostatnio i X-landera i Emmaljungę na żywo i X-lander wzrokowo ma duuuużooo mniejszą gondolę

wiper napisał(a):

> też się nad tym zastanawiam...widziałam ostatnio i X-landera i
> Emmaljungę na żywo i X-lander wzrokowo ma duuuużooo mniejszą
> gondolę
>
>

Dokładnie. Jak widzę X-Landera na ulicy to mam wrażenie, że ta gondolka jest mała.

A w ogóle teraz jest niezły wysyp X-landerów i Atlaników.

mi sie wydaje ze mala to ona jest ale na szerokość bo inne wózki są bardziej zaokrąglone, a co do długości to podobno oni podaja wymiar zew a nie wew gondoli...

racja...u nas na osiedlu co drugi wózek to X-lander albo Atlantik i jeden Quinny wśród nich wyglada jak rodzyneczek :)

no nawet jak podają wymiary zewn. to przecież podają zewn. do wszystkich wózków a nie tylko x-landerów więc mała gondola w x-landerach to raczej optyczne złudzenie:)

Specjalnie dla Was zmierzyłam moją gondolkę x-landera (model z 2006r) od wewnętrznej strony!

Długość 79 cm, szerokość w nożkach 33, szerokość na środku (w tym zwężeniu) 29 cm.

dzięki zuza:) to zmienia moją teorię na temat wymiarów - producenci mierzą od wewn.:) czyli zostaję przy x-landerze

Nie ma sprawy ;)) Ja uważam, że gondolka nie jest mała. Naprawde wiele czytałam na różnych forach. Wybrałam kilka modeli, wypisalam wszystkie za i przeciw, zdecydowalismy sie na XA,bo trafił się w dobrej cenie uzywany. Biorąc pod uwagę, że nasz maluch rodzi się na lato, to problem zmieszczenia sie dziecka w kombinezonie odchodzi. Doświadczone mamy pisza, że 6-miesieczny brzdąc chce oglądać świat, wiec na zimę przesiądę sie do spacerówki, kupię porządny spiworek i (choć x-lander ma w zestawie, ale nie jest on ocieplany), a na następny rok pewnie kupimy jakąś spacerówkę Graco.

Moja koleżanka ma Bartatine - ten sam typ co Roan. Jej maluch ma 4 miesiące, w kombinezonie, przykryty kocykiem już prawie wyczerpal limit przestrzeni ;))

Spytałam przed chwilą kuzynkę - posiadaczkę Roana - jej mała ma ponad 2 miesiące, w kombinezonie i z dwoma kocykami jest jeszcze sporo miejsca, kuzynka ma jeszcze miejsce na inne rzeczy.

Obydwa dzieciaczki urodziły sie w standardowych rozmiarach ;))

Podejrzewam, że większość gondoli będzie służyła dzieciaczkom do 5-6 miesiąca góra!

dziewczyny, a czy któraś z Was widziała ten wózek, bądź go "zna"?

http://www.bobowozki.pl/product_info.php?products_id=646
Też chciałabym zobaczyć ten wózek ale nigdzie go nie widziałam pani w bobowózki powiedziała ze jak się przeprowadzą to u nich będzie; moja koleżanka ma wóżek tej firmy tylko ze ten
http://www.bobowozki.pl/product_info.php?cPath=1_10&products_id=644
ona z wózka była bardzo zadowolona choć pękł jej stelaż; wózek był na gwarancji więc go naprawili obecnie jest znowu w ciąży i zostawiła sobie ten wózek

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej. Przeczytałam Wasze informacje na temat wózków i tez mam problem. Mianowicie 4 piętro bez windy:))Szukam jaknajlżejszego wózka i jedyne co mi wpadło w oko(na razie na allegro), to ten wózek

http://www.allegro.pl/item342121896_super_ekskluzywny_wozek_safari_travel_gratis_.html

co o nim myślicie?

rybko, tego wózka nigdzie nie widziałam i nie umiem o nim nic powiedzieć:(cena jest zaskakująco niska, może wiec idzie w parze z jakością, ale tego nie wiem:((

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry