Widok
REKLAMACJA po 2 tyg. od zakupu
Kupiliśmy Amelce lalkę, bo ma fioła na ich punkcie :)
Lalka po 2 tyg od użytkowania zepsuła się, tzn. pękł plastik na którym trzymała się głowa.
Chcę ją reklamować, ale nawet jak mi ją naprawią, to i tak za chwilę ten plastik znowu pęknie.
Jednym słowem gów*** za nie małą kasę.
Czy z racji tak szybkiego uszkodzenia towaru, mogę żądać zwrotu gotówki ?
Lalka po 2 tyg od użytkowania zepsuła się, tzn. pękł plastik na którym trzymała się głowa.
Chcę ją reklamować, ale nawet jak mi ją naprawią, to i tak za chwilę ten plastik znowu pęknie.
Jednym słowem gów*** za nie małą kasę.
Czy z racji tak szybkiego uszkodzenia towaru, mogę żądać zwrotu gotówki ?
Otrzymałam odpowiedź od sklepu w którym kupiłam lalkę
Witam,
W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej, udzielam odpowiedzi w sprawie
reklamcji. Uszkodzenie powstało na skutek niewłaściwego użytkowania,
uszkodzenie mechaniczne nie podlega reklamcji.
No szlag mnie trafił
Lalce odpadła głowa po 2 tyg a oni twierdzą, że dziecko źle się nią bawiło
Ręce opadają

Witam,
W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej, udzielam odpowiedzi w sprawie
reklamcji. Uszkodzenie powstało na skutek niewłaściwego użytkowania,
uszkodzenie mechaniczne nie podlega reklamcji.
No szlag mnie trafił
Lalce odpadła głowa po 2 tyg a oni twierdzą, że dziecko źle się nią bawiło
Ręce opadają

http://zapf-creation-polska.polandtrade.pl/
moze oni coo ?
moze oni coo ?
Rybalon, nie pisałam w jakim wieku dziecko ją użytkowało
Na podstawie tych zdjęć, otrzymałam odpowiedź, że źle lalka była użytkowana, a młoda woziła ją w wózku i z nią zasypiała, ot złe użytkowanie.
Płaszczyk który był do niej, porwał się przy pierwszym zakładaniu (a ja go zakładałam )
Właśnie szukam kontaktu do dystrybutora
Na podstawie tych zdjęć, otrzymałam odpowiedź, że źle lalka była użytkowana, a młoda woziła ją w wózku i z nią zasypiała, ot złe użytkowanie.
Płaszczyk który był do niej, porwał się przy pierwszym zakładaniu (a ja go zakładałam )
Właśnie szukam kontaktu do dystrybutora
Klasyka firm internetowych. Pracownicy maja tam odgórny nakaz odwalania każdej reklamacji tym hasłem. Nie odpuszczaj i zobaczysz, że beda musieli Ci oddać kasę. WAŻNE! NIE SKŁADAJ REKLAMACJI, tylko zwróć i zażądaj zwrotu gotówki! Powołaj sie na niezgodność towaru z umową. Lalka jest przeznaczona do zabawy, a tą bawić sie nie da, bo pękła po 2 tygodniach. Czyli towar jest niezgodny z umową.
Trzymaj się tego, że wada musiała istnieć w momencie kupna. z reszta każda wada wykryta w ciągu 6 mc od daty zakupu domyslnie uznawana jest za wadę "wrodzoną" towaru. A to kwalifikuje sie pod niezgodność towaru z umową.
Trzymaj się tego, że wada musiała istnieć w momencie kupna. z reszta każda wada wykryta w ciągu 6 mc od daty zakupu domyslnie uznawana jest za wadę "wrodzoną" towaru. A to kwalifikuje sie pod niezgodność towaru z umową.
ja też bym napisała do Rzecznika Praw Konsumenta
ale jak wolisz sama załatwić sprawę to wydaję mi się że możesz powołać się na art. 4 ust 1 ustawy z dnia 27.07.2002
http://pdf.muzyczny.pl/ustawa-27.07.2002.pdf
ale jak wolisz sama załatwić sprawę to wydaję mi się że możesz powołać się na art. 4 ust 1 ustawy z dnia 27.07.2002
http://pdf.muzyczny.pl/ustawa-27.07.2002.pdf