Widok

ROZSTĘPY

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kochane czy znacie jakieś dobre maści- kremy na rozstępy? Niestety w ciązy miałam ogromny brzuch i mam caluteńki brzuszek w rozstępach :( wiem, że one juz nigdy nie zginą ale chciała bym zeby były chociaz troche bledsze;/

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
powiem ci tak ja od kad dowiedziałam sie ze jestem w ciazy stosowałam preparaty na rozstepy i nic teraz mam okropne rozstepy w okolicach pępka lekaż mówi ze to nie zalezy czu sie smarujesz czy nie po prostu jak masz je miec to i tak bedziesz je miec

rozstepy mozna zlikiwdowac laserem:)

image

moja koleżanka używała Vichy na rozstępy, nie zniknęły jej zupełnie, to wiadomo, ale szybko zaczęły blednąć, na prawde z tygodnia na tydzień wygladała coraz lepiej ... sama jednak nigdy nie używałam, więc tylko tyle moge powiedzieć w temacie

papilio1@op.pl
ja też słyszałam że vichy jest skuteczny - można smarować i owijać się czymś na noc,ja kupuję naturalny kolagen,ponieważ dużo dobrego słyszałam o nim a w ostateczności tak jak pisze Iwonka laser,ale ja w pierwszej kolejnośći wolę zająć się żylakami i jak z nimi skończę to rozstępy

image
vichy to lipa. krem tubka kosztuje 100 i starczal mi na jakies 2 tyg bo smarowalam sie czesto do tego oliwka balsamem a efekt jest taki ze jestem od pach po kolana w rozstepach. nie mam zamiaru wydawac znowu tyle kasy na kremy i jutro jade na konsultacje w sprawie likiwdacji rozstepow.
co do kolagenu to byc mze on cos zaradzi bo jakby nie bylo rozstepy sa z winy kolagenu. zaluje ze w temacie rozstepowi tak pozno sie zaglebilam bo gdybym mogla cofnac czas to pewno tez bym smarowala sie kolagenem:)

image

rozstępy jak mają byc to i tak będą.niektore sie smarują cala ciąże roznymi cudami a i tak potem maja multum rozstępów,a inne nic nie stosują i nie mają potem nic.

image
iwona ... skłonnośc do rostępów to sprawa indywidualna, jedna kobieta nie smaruje niczym i po ciąży jak nastolatka a inna, jak ty, dba o to a i tak nie uniknie rozstępów ... wiec to raczejnie vichyy jest zły tylko niewystarczający na twoje skłonności ... a ten vichy o którym ja pisałam to ten na rozjaśnianie rozstępó a nie ten na zapobieganie ich powstawania

ja mam 27 lat, nigdy nie dorobiłam się ani jednego rozstępu, a widze czasem nastolatki (i wcale nie grube) poszatkowane na udach czy biodrach ... to kwetia indywidualna, mam nadzieję, że ten brak skłonności do rozstępów przetrzyma również moja ciążę :D

papilio1@op.pl
dokladnie tokio...

image
masz rację Tokio...chociaz to trochę dziwne, bo ja nie mam na brzuchu ani jednego
natomiast w okresie dojrzewania zrobiły mi się malutkie na udach i na pupie

image
image
Bo to zależy od hormonów. Jako nastolatka mogłaś mieć z nimi problemy, a teraz możesz być "wyregulowana".

W ciązy nie wolno się smarować kolagenem, bo podobno przenika zbyt głęboko.

Mam pełno rozstępów od lat, żadne cud-kremy mnie przed nimi nie zabezpieczyły, ale na szczęscie wszystkie bledną same - z czasem. Te regularnie smarowane zwykłymi balsamami nawilżającymi zrobiły się mało widoczne.

iwona burgraff koniecznie daj znać po konsultacji czy jest jakiś cud sposób na ich likwidację bądź zmniejszenie:)

image
KOLEZANKA W CIĄZY NIE MIAŁĄ DOPIERO PRZY PORODZIE JEJ WYSZŁY
no wlasnie wątek dotyczy szczegolnie roztępów PO porodzie

image
oj dam znac dam:) jutro wizyta i sama jeste ciekawa co uslysze:-))

image

Kamiś - idź najlepiej do dermatologa, bo tutaj co forumka to inny krem Ci poleci. Myślę, że o ile nie karmisz już piersią, to będzie można wykonać jakieś zabiegi w gabinecie kosmetycznym, tylko najpierw skonsultuj to z lekarzem.

Mi na brzuchu nie wyszedł ani jeden, za to na cyckach masakra!

Ja też mam rozstępy, tak same z siebie wylazły. Są na udach z tyłu. Nie widzę ich więc mnie nie wkurzają. Są też białe, więc nie jest aż tak źle. Myślę że gdybym była w ciąży, to bym olewała to całe smarowanie (leniwa jestem), bo to w końcu "do głowy" można dostać, jak się ciągle myśli o nadprogramowych kilogramach, celulitisie, rozstępach i innych takich. Kiedyś próbowałam zwalczyć właśnie celulitis i żadne drogie kremy nie pomogły. Tak samo może być z rozstępami. Ja wybrałabym laser. Metoda trochę droższa ale znacznie pewniejsza i nie tak męcząca. A jeśli chodzi o celulit to pomogła mi seria masaży, jednak po czterech miesiącach zaczą wracać znów.

image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
no i bylam w tym gabinecie. hmmm wrzenie takie sobie. lekarka nieprzyjemna nawet nie zaproponowala bym uciadla wiec rozmawialysmy na stojaco... ale nie chodzi o to bysmy sie lubily tylko aby byla skuteczna:)

wiec powiedziala mi ze regeneracja trwa okolo 6 miesiecy i na nastepne lato bede mogla ubrac sie w kostium:) laser tak zamaskuje rozstepy ze nie bedzie ich widac i nawet po opaleniu nie ujawnia sie,jedynie nastepna ciaza moze wszystko przywrocic. no i najpierw zabieg zacznie sie od obkurczania brzucha i poprawienia jedrnosci skory a na koncu modelowanie laserem. niestety dzis nic nie zalatwilam bo jestem jeszcze za "swierza". mam sie masowac pod prysznicem szczypac skore brzuszka itp. o cenie nie rozmawiamysmy dzisiaj ale przy poprzedniej wizycie wspominala ze to bedzie koszt okolo 400 pln za seans za brzuch. nastepna wizyta za miesiac -jesli do tego czasu przestane karmic-lub po zakonczeniu karmienia..
no to mam miesiac aby znalezc inny salon gdzie za taka kasiorke chociaz pozwola mi usiasc:)

image

Polecam krem Cepan (do kupienia w aptece) - docelowe działanie to likwidowanie blizn, ale ja wypróbowałam na rozstępach. Wg mnie bardzo szybko pojaśniały, zrobiły się praktycznie niewidoczne. Oczywiście krem trzeba stosować regularnie. Ostrzegam tylko przed paskudnym, cebulowym zapachu.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry