Widok

RSV kto przechodził?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Okazuje się, że mamy. Wiem, że z takimi pytaniami to do lekarza tylko, do którego tzn do którego pediatry?
Jak u was wyglądało leczenie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No najlepiej iść do pierwszego lepszego lekarza.

Córka przechodziła 2 miesiące temu. LEczona Engystolem bo on hamuje namnażanie się wirusa rsv. W razie gorączki kazal dac paracetamol, ale obyło się bez niego. Po kilku dniach wróciła do przedszkola.
Czy kaszel jest suchy czy mokry?

60 % dzieci po RSV ma astmę oskrzelową - boziu co za bzdury,
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak długi był pobyt w szpitalu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
No my tez jesteśmy po rsv straszne dusznosci u trzymiesiecznej niuni. Szpital zaliczony teraz inhalacje w domku z berodualu
My mamy już 2 raz
no my tyż, nowy rok na oddziale spędzamy ... pan doktor mnie pocieszył, że wyjdziemy w przyszłym tygodniu :/

aha z liczbą dzieci to nie wiem jak Pani doktor się zapatruje ale zadzwoń - na pewno się dogadacie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wizyta kosztuje 120 zł
Jolga ta moja kumpela z Polanek jeszcze leży bo mały dostał zapalenia oskrzeli :(
10 dni z rsv na polankach z 2 miesieczniakiem spedziłam . inhalacje berodual, pulmicort, atrovent i sol plus antybiotyk z infuzji i na poczatku hydrocortyzon dozylnie. maskara. nikomu nie zyczę;(
hop ...
Dziewczyny prosze powiedzcie ile kosztuje taka prywatna wizyta? czy ma znaczenie odleglosc badz liczba dzeci (mam 3)
z Jaśkiem :(

ale u nas wczoraj na usg wyszły spore zmiany na płucach i dostaliśmy jednak antybiotyk, także przed nami jeszcze co najmniej tydzień
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez jestem ciekawa ile kosztuje taka wizyta
larisa28, a ile kosztuje wizyta u tej dr prywatnie z dojazdem do domu (Gdańsk) ?

U nas młoda od ponad tygodnia 2 dni gorączki, 3dni przerwy, 1 dzien gorączki i od 3 dni cisza... plus katar i kaszel... dopiero 2 dni temu lekarka na Świetokrzyskiej powiedziala, ze są świsty w oskrzelach i dała berodual 8kropli/2ml soli
Wczesniej tylko vit C i fenistil :/

Dzis idziemy znowu na kontrole bo młoda coraz gorzej kaszle... :/
Ja byłam na polankach z córką i mieliśmy właśnie rsv + zapalenie spojówek. Makabra. Była totalnie zapchana. Z nosa i z buźki pełno śluzu, dusiła mi się co chwile. Biegałam ciągle na odsysanie do zabiegowego. Przez to zdarzały jej sie wymioty z nosa i z buźki i nie mogła złapać oddechu miała podejrzenie zapalenia płuc zachłystowego. No i tak jak dziewczyny pisały tylko inhalacje. Współczuje choroby i zdrówka życzę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sylwia, z Lenką czy Jasiem?
No my w tej chwili załapaliśmy nowego wirusa. Tym razem plus gorączka.
my też świątecznie z rsv na polankach :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry