Widok

RSV kto przechodził?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Okazuje się, że mamy. Wiem, że z takimi pytaniami to do lekarza tylko, do którego tzn do którego pediatry?
Jak u was wyglądało leczenie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No najlepiej iść do pierwszego lepszego lekarza.

Córka przechodziła 2 miesiące temu. LEczona Engystolem bo on hamuje namnażanie się wirusa rsv. W razie gorączki kazal dac paracetamol, ale obyło się bez niego. Po kilku dniach wróciła do przedszkola.
Czy kaszel jest suchy czy mokry?

60 % dzieci po RSV ma astmę oskrzelową - boziu co za bzdury,
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak długi był pobyt w szpitalu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
No my tez jesteśmy po rsv straszne dusznosci u trzymiesiecznej niuni. Szpital zaliczony teraz inhalacje w domku z berodualu
My mamy już 2 raz
no my tyż, nowy rok na oddziale spędzamy ... pan doktor mnie pocieszył, że wyjdziemy w przyszłym tygodniu :/

aha z liczbą dzieci to nie wiem jak Pani doktor się zapatruje ale zadzwoń - na pewno się dogadacie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wizyta kosztuje 120 zł
Jolga ta moja kumpela z Polanek jeszcze leży bo mały dostał zapalenia oskrzeli :(
10 dni z rsv na polankach z 2 miesieczniakiem spedziłam . inhalacje berodual, pulmicort, atrovent i sol plus antybiotyk z infuzji i na poczatku hydrocortyzon dozylnie. maskara. nikomu nie zyczę;(
hop ...
Dziewczyny prosze powiedzcie ile kosztuje taka prywatna wizyta? czy ma znaczenie odleglosc badz liczba dzeci (mam 3)
z Jaśkiem :(

ale u nas wczoraj na usg wyszły spore zmiany na płucach i dostaliśmy jednak antybiotyk, także przed nami jeszcze co najmniej tydzień
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez jestem ciekawa ile kosztuje taka wizyta
larisa28, a ile kosztuje wizyta u tej dr prywatnie z dojazdem do domu (Gdańsk) ?

U nas młoda od ponad tygodnia 2 dni gorączki, 3dni przerwy, 1 dzien gorączki i od 3 dni cisza... plus katar i kaszel... dopiero 2 dni temu lekarka na Świetokrzyskiej powiedziala, ze są świsty w oskrzelach i dała berodual 8kropli/2ml soli
Wczesniej tylko vit C i fenistil :/

Dzis idziemy znowu na kontrole bo młoda coraz gorzej kaszle... :/
Ja byłam na polankach z córką i mieliśmy właśnie rsv + zapalenie spojówek. Makabra. Była totalnie zapchana. Z nosa i z buźki pełno śluzu, dusiła mi się co chwile. Biegałam ciągle na odsysanie do zabiegowego. Przez to zdarzały jej sie wymioty z nosa i z buźki i nie mogła złapać oddechu miała podejrzenie zapalenia płuc zachłystowego. No i tak jak dziewczyny pisały tylko inhalacje. Współczuje choroby i zdrówka życzę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sylwia, z Lenką czy Jasiem?
No my w tej chwili załapaliśmy nowego wirusa. Tym razem plus gorączka.
my też świątecznie z rsv na polankach :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry