Widok

RUMIA jak sie mieszka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam!
jest tutaj ktos z Rumi?
z mezem bedziemy sie wyprowadzac prawdopodobnie do Rumi po nowym roku lecz rzadko tam bywam.. Raz na pare miesiecy jezdze tylko do Auchan lub Galeri.. i tak sie zastanawiam czy fajnie tam sie mieszka? dodam iz nie mamy samochodu i w jakich dzielnicach jest blisko do skm lub zkm?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
No nie jest fajnie..mieszkam 50 lat w tym mieście, mentalność tej społeczności odbiega od trójmiasta, nie ma centrum miasta, wszystko rozwleczone po odległych dzielnicach, oprócz Auchan i galerii to nie ma w tzw. centrum handlowego..jedynie ciągle te ścieżki rowerowe i płace zabaw ,ale miasto ponad 50 tys czegoś więcej potrzebuje..życia miasta!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam wiem jaka droga jest najszybsza do auchan,bo mieszkam blisko,trzeba isc na skruty ul sedzickiego caly czas prosto
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ogólnie życie jak w każdym mieście tylko, że jest bliżej do morza, jeśli ktoś poszukuje mieszkania w Rumi to zapraszam na http://samorzadue.pl/sprzedaz-mieszkan-w-rumi/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo w Rumi fajnie jest :)
do kogoś kto mieszkać bedzie koło auchan Kościół masz 10 czy tam 15min drogi od tego osiedla na ul. Fredrego
my bedziemy mieszkac od maja na Jana Matejki, wiec bede miec zupelnie blisko, bo to centrum blisko skm zkm itd. :)
bo tutaj na tym zadupiu w wejherowie wszedzie mam daleko..... :(
Masz na mysli ten park w centrum, niedaleko dworca pkp?
Ja bede mieszkac kolo Auchan(przynajmniej sklepy bede miec pod domem), po tej samej stronie ulicy. Do lasu wiem, ze jest niedaleko bo w sumie tylko pzrejsc przez ulice tylko nie wiem czy odwaze sie sama z wozkiem isc do lasu, z mezem to co innego ale maz pracuje.

Jutro tam sama pojade zobaczyc jak z tymi odleglosciami jest rzeczywiscie. Z tego co widze to wszedzie bedzie tak ze 30 min spacerkiem, do kosciolka takze :D Napiszcie tylko jak z bezpieczenstwem w tej okolicy, cicho spokojnie? I jeszcze jedno... czy slychac z domu(przt otwartym oknie) ulice i warkot samochodow na Grunwaldzkiej?
do kogos tam wyzej ;) ja mieszkam w bialej rzece
generalnie z autobusami i skm slabo... ja mieszkam pod lasem wiec na spacerki dobre miejsce, chociaz ost ktos sie powiesil i boje sie tam chodzic ;p

do przychodni daleko ale spacerkiem z wozkiem to ok 35 min,do parku jeszcze blizej - zalezy od tempa. a przeciez o to chodzi by z dzidzia spacerowac wiec pod tym wzgledem biala rzeka idealna bo duzo sie nachodzisz. ;p

image
W Rumi fajnie jest :)
raczej główna jesli chodnikiem bocznymi to chyba dłużej wychodzi.ja tam lubie spacerki i na ich rzecz odstawilam auto na bok teraz tylko wozek praktycznie.jedynie wieksze zakupy to autkiem.
Heh z jednej strony to fajnie, brakuje mi ciszy i spokoju. Obecnie mieszkam w Gdansku, ktory cichy i spokojny raczej nie jest. Widze, ze autobus J ma niezle polaczenie z centrum Rumii i staje niedaleko parku no i R do Gdyni. Zawsze mozna tez podjechac do Wejherowa czy Rewy w weekend...
Pieszo wszedzie jest troszke dalej. do przedszkola tez i to jest ten minus.Cchyba ze sie myle?

Nie wiecie czy jest jakies piesze dojscie chodnikiem do Auchan(na skroty) czy trzeba isc wzdluz glownej ulicy?
WSZYSCY SIE ZNAJA (Z WIDZENIA)JAK NA JAKIEJS WIEKSZEJ WSI :)
spacerkiem do parku okolo20-30min zalezy jak się idzie więc nie jest tak źle:)akurat spokojny spacerek w tą i spowrotem:)a tak to chyba tylko okolice zwiedzać ale tam raczej są chodniczki w kolo domków jednorodzinnych.
Chcialam zapytac osoby mieszkajace w Rumii, okolice Auchan, dzielnica Biała Rzeka, jak tam wyglada jesli chodzi o spacerki z wozeczkiem, czy jest gdzie siue wybrac z dzieckiem nawet nie majac samochodu,czy wszedzie trzeba podjechac? wiem, ze w centrum jest park ale to chyba nie tak blisko...Jak jest z przedszkolami, czy daleko?
kurcze szkoda ze niemam mieszkania w gdyni...zaraz bym sie zamieniala z Toba :)
hihih, ja mam domek z ogórdkiem, ale jednak marzę o Gdyni ;)
Tez marze o domu ale...now lasnie niewierze ze sie spelni,ale i tak mi jest dobrze :)
po tej wypowiedzi tak uwazam

ja wlasnie lubie cisze i spokoj :))

marze mieszkac w domku z duzym ogrodem gdzies z dala od miasta...
Ysle ze Ci sie spodoba jak lubisz cisze i spokoj :)ja dlatego nie mieszkam w Gdyni
Bardzo lubie Rumie :)
25 lat w Rumi ;-) i pewnie kiedyś wrócę, bo rodzice mają domek a ja jestem jedynaczką.
Mi się podoba:-) ale komu się nie podoba miejsce gdzie spędził dzieciństwo i młodość - nie jestem obiektywna;-)

Nie jest wszędzie blisko:P chyba w Starej Rumi czy Białej Rzece nie można powiedzieć, ze wszystko blisko. W centrum to tak.

Teraz mieszkam na Przymorzu gdzie mam naprawde dosłownie WSZYSTKO pod nosem, więc się rozleniwiłam i trochę dziwnie by mi było znowu w Rumi. Samochód potrzebny jest w Rumi zeby się wygodnie zyło...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry