Widok

Rekrutacja do przedszkola 2015 - pytanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie, jak myślicie czy 4 latki mają szanse dostać się na Morenę ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nulka, zazdroszczę tej własnej kuchni, to duży plus :) i plac zabaw też jest fajny przy tym przedszkolu! ale cóż, nie można mieć wszystkiego. faktycznie finansowo to nie wygląda tak źle i dlatego też się zdecydowaliśmy, różnica w cenie niewielka a oszczędność czasu i nerwów porannych ogromna ;) a dzieciaki łapią jeżyk strasznie szybko, sąsiadka mówiła że jej córa to co chwila jakieś słówka angielskie wtrąca także fajnie :) koniec końców pewnie i tak by na tym przedszkolu stanęło bo jak czytam na forum i rozmawiam ze znajomymi to większość dzieci nie dostała się tam gdzie chcieli :/
ewa2077, to finansowo nie tak tragicznie chyba... bo u nas jest chyba 385 plus 8zl za posilki za dzien, tyle tylko ze tu wszystko jest robione w kuchni.
Kurcze, fajnie z tym jednym wychowawcą anglojezycznym, na pewno dzieci szybko lapią :)
Ja nawet nie znam rozkladu co i jak, pewnie w maju bedzie jakies zebranie czy cos...
Tak jak pisze Agaga - w państwowych przedszkolach 1 godzina powyżej bezpłatnej podstawy(8-13) kosztuje 1 zł. Tak płacimy co miesiąc, w Gdańsku.
wszystkie państwowe przeszkola mają opłąte 1 zł/h - więc dziwne że znalazłaś inne. Może nie aktualizowali strony?
Agusia,
A nadal są przedszkola po 1zł za h ?
Kurczę, bo wczoraj szukałam i widziałam same 2,70za h
Ulka26 - Obstawiam, że za te zajęcia dodatkowe wyjdzie ok 100zł(podobne ceny w różnych przedszkolach). Do tego 30zł RR.

Godziny policz: dziennie chcesz 10 godzin, z czego 5 jest bezpłatnych. Reszta(5) płatna 1zł/godz x ilość dni w m-cu(średnio 20-22).

Do tego wyżywienie 6,5zł x 20-22dni
http://przedszkole74gda.home.pl/page6.php
czy ktos wie ile wynosza oplaty w przedszkolu 74 na magellana. 10godzin z jedzeniem+taniec+karate+angielski. czy w panstwowych sa jeszcze jakieś inne opłaty?
Dwujęzyczne na Zaspie, ale to samych podan jako pierwszenstwo wyboru, pani mówiła że nie ma co liczyć na wolne miejsca; nie wiem jak to będzie w praktyce, licze że się nam uda :)
Mama Marysi,
my składaliśmy podanie na Morenę do przedszkola 74 - jako pierwszego kontaktu.
Czy ktoś wie ile jest chętnych do przedszkola nr 74 ???
Forumka!
do jakiego przedszkola skladałaś dokumenty? gdzie jest 45 podań?
heh, ja weszłam i sprawdzałam te przedszkola ale ostatecznie i tak brałam pod uwagę właściwie tylko prywatne. tak, na Królowej Jadwigi :) a więc "nasze" przedszkole nie jest za duże, w grupie jest 15 dzieci i 3 panie do opieki - dwie wychowawczynie (jedna mówi tylko po angielsku) i jedna opiekunka. mają małą kuchnie na miejscu gdzie przygotowują śniadania/II śniadania i podwieczorki a obiady przywozi firma cateringowa. czesne 450 zł + 10 zł/dzień za wyżywienie. jedyny minus który widzę teraz to dość małe podwórko... ale nie można mieć wszystkiego. cieszę się bardzo że grupa dzieciaczków jest stosunkowo mała - mam cichą nadzieje że może dzięki temu moja Agata nie będzie tak dużo chorować bo tego się boję najbardziej. pod koniec sierpnia są dni adaptacyjne więc zobaczymy jak będzie... stres mam już teraz oczywiście ;) śmiesznie też było na spotkaniu z p. dyrektor bo okazało się że jeszcze 3 rodziny odemnie z bloku planują dać tam swoje pociechy ;)
zazdroszczę że Twoja Córcia adaptację ma już za sobą ;) fajnie bo nie będzie takiego stresu we wrześniu :)
Nie wiem, mozliwe ze nie bylo... ostatecznie nawet nie weszlam i nie spr.
My dostalismy tylko karte kontynuacji i oczywiscie ja wypełnilismy :)

A Ty mowisz o tym na Krolowej Jadwigi ? Mozesz opisac co i jak tam wyglada :) ?
Pytalam w przedszkolu :)
hej :) byłam dziś na rozmowie w tym dwujęzycznym i na 99% jesteśmy zdecydowani :) a wy zostajecie w Parkowym Wzgórzu? wogóle nie wiem czy to ja jestem ślepa czy PW nie było na liście przedszkoli do wyboru??
Pokazały się wreszcie gdzieś statystyki czy dopytałaś w przedszkolu?
Zgłoszone, u nas w p-lu 45 chetnych na 35 miejsc. Mam nadzieję że się uda.
ewa2077, i co wymyslilas :) ?
Dziekuje serdecznie, nie wiem co mi się pomylilo że rekrutacja trwa miesiąc, ale by byla wtopa ;)

Pozdrawiam
tak do pon. do godz. 15.00
Mozna doniesc dokumenty jeszcze w poniedziałek do wybranego przedszkola pierwszego wyboru?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry