Widok

Rekrutacja do przedszkola 2015 - pytanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie, jak myślicie czy 4 latki mają szanse dostać się na Morenę ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
szanse zawsze są :)
4latki maja w tym roku pierwszenstwo
Jakieś szanse chyba są, ale pewnie jak co roku marne :/ Z czterolatkami jest tak, że jakaś większa liczba może się dostać, jeśli w przedszkolu utworzą dodatkową grupę. Bo "normalnie" to wiekszość kontynuje z 3-latków i mogą być najwyżej jakieś pojedyncze miejsca dla nowych.
Z tego co się dowiadywałam mają być nowe grupy otworzone, a jakie polecacie państwowe na Morenie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki za odp ;)
poradźcie proszę jakie przedszkole na Morenie ;)
Spróbuj do wszystkich trzech i może do kóregoś się dostanie. Bardzo duże "może", chyba, że masz za coś dodatkowe punkty. W zeszłym roku całą nową grupę 4 -latków tworzyli chyba w 74, w pozostałych dwóch nie pamiętam, ale do jednego z nich 4 latków wogóle nie przyjmowali.
Dzięki masz rację ;)
a czy dziecko spoza przedszkola ma szanse dostać się do zerówki przedszkolnej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ma szanse ponieważ część rodziców będzie chciała posłać dziecko do zerówki szkolnej i nie podpiszą deklaracji o kontynuacji w przedszkolu, podejrzewam że więcej miejsc będzie dla 5 latków niż dla 4 latków
Obawiam się, że to jednak może być problem i wcale tak dużo rodziców nie przenosi dzieci do szkoły. U nas z grupy odeszła chyba tylko 2 dzieci do zerówki szkolnej ;)
a kiedy dokladnie jest rekrutacja ?
25 luty
właśnie, a co z 4 latkami?? Dlaczego rodzice nie dają do szkoły 5 latków mam na myśli zerówek? Wtedy dzieci 4 letnie mają szanse, a tak niestety...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
a mozecie podac jakas strone, przez ktora sie trzeba zaresetrowac ?
w ogole nie mam pojecia jak sie do tego zabrac a chcialabym sprobowac, chociaz pewnie szanse sa marne...
Od nas z grupy z zerówki przedszkolnej nie odeszło ani jedno dziecko do zerówki szkolnej. Synek chodzi do p-la nr 74 na morenie i jesteśmy bardzo zadowoleni. Panie super, synek bardzo lubi tam chodzić, dużo się dzieje (wycieczki, wyjścia, teatrzyki, Mikołaj), są fajne zajęcia dodatkowe (codziennie jest angielski), karate, tańce, gimnastyka oraz zajęcia twórcze. Przedszkole jest w pobliżu lasu, dzieci często wychodzą do lasu na spacery. Drugie dziecko też tam pójdzie.
Mama Marysi z zerówką szkolną jest niestety taki problem, że zajęcia są 3 razy w tyg. na popołudnia a 2 razy na rano i jeśli jakiś z rodziców nie pracuje w systemie zmiennym tylko np. w godz. 8-16, to taka opcja bardzo komplikuje sprawę, dziecko godzinami siedzi wtedy w świetlicy, często przepełnionej na maxa. Dlatego nie dziw się, że większość rodziców jak już się "dostała" do p-la państwowego, to chce tam pozostawić dzieci jak najdłużej, tym bardziej że dziecko zna już swoje panie, dzieci są ze sobą zżyte i lepiej mu ten stres opóźnić o rok niż już teraz posyłać go do zerówki szkolnej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
miasto Gdańsk od 25 lutego
może i tak, ale ja zeszłym roku się nie dostałam , ciekawe jak w tym roku będzie... masakra...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry