Widok
tam se moze zmienic tylko na lepsze. mielismy wesele w sierponiu 2010, nasz znajomym byl tam na weseleu, ale na górnej sali i za kazdym razem rewelacja. kilka dziewczyn miało wesele w zeszłym roku. watkow jest troche:
http://forum.trojmiasto.pl/Dzikie-wino-sala-regionalna-t313523,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Szybka-sonda-Dzikie-Wino-Hotel-Amber-czy-Chata-Pod-Sokolem-t277234,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/makijaz-w-ofercie-restauracji-Dzikie-wino-t193560,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Dzikie-wino-sala-regionalna-t313523,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Szybka-sonda-Dzikie-Wino-Hotel-Amber-czy-Chata-Pod-Sokolem-t277234,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/makijaz-w-ofercie-restauracji-Dzikie-wino-t193560,1,130.html
moja córka miała wesele 16.06., polecam w 100 %, sala regionalna piękna, obsługa cudowna i pani Ela - menager bardzo miła, pomocna i bardzo profesionalna, bardzo nam pomagała i doradzała; jedzenie super, bardzo smaczne i duże porcje; goście z Polski i z zagranicy byli zachwyceni, polecam z ręka na sercu
moja córka miała wesele 16.06., polecam w 100 %, sala regionalna piękna, obsługa cudowna i pani Ela - menager bardzo miła, pomocna i bardzo profesionalna, bardzo nam pomagała i doradzała; jedzenie super, bardzo smaczne i duże porcje; goście z Polski i z zagranicy byli zachwyceni, polecam z ręka na sercu
Witam. Miałam wesele 16.06, sala Kryształowa !!! Wesele spełniło wszystkie najmniejsze oczekiwania !!! Jedzenia dużo, bardzo smaczne, obsługa pracowała sprawnie, solidnie, spełniała każdą prośbę, wódka była wymieniana co chwile na zimną, niczego na stołach nie brakowało. Współpraca- Panie Ela- rewelacja- konkretna menagerka, potrafiła doradzić Nam w wielu sprawach. Na koniec mnóstwo jedzenia zapakowano nam na wynos !!! Polecam szczerze w 100 % !!!
pani mamuska i pani Marta & Karol
prosze podaj konkretna sale na ktorej mieliscie wesele i na ile osob ?? ;p ;p bo kazda co innego podaje hihih.. moze moglabym prosic jakies zdjecia jaki wystroj wybraliscie stolow,kwiatow i skad torta zamawialiscie..wolalabym porozmawiac na e-maila prywatnie na kilka tematow .. czekam na jakas wiadomosc dj_katja@wp.pl
prosze podaj konkretna sale na ktorej mieliscie wesele i na ile osob ?? ;p ;p bo kazda co innego podaje hihih.. moze moglabym prosic jakies zdjecia jaki wystroj wybraliscie stolow,kwiatow i skad torta zamawialiscie..wolalabym porozmawiac na e-maila prywatnie na kilka tematow .. czekam na jakas wiadomosc dj_katja@wp.pl
mamuska napisala, ze na sali regionalnej, a marta, ze na kryształowe. w popularne daty sa dwa wesela:) wspomniany wczesniej przeze mnie kolega byl nna regionalnej , a na dole - w krysztalowej bylo wesele, goscie sie nie mieszali, bo sa dwa wejsca, a zejscie - schodami jest oddzielone "linką"
tort warto zamowic z wenty bo jest pyszny w dobej cenie, a wystroj - my bralismy dekoracje przez nich wykonana - martini, podesle Ci wieczorem na maila
tort warto zamowic z wenty bo jest pyszny w dobej cenie, a wystroj - my bralismy dekoracje przez nich wykonana - martini, podesle Ci wieczorem na maila
Ja też mam wesele w dziekim winie ale 28.07 na sali kryształowej. Nad nami będzie też wesele i zastanawiam się czy nie będziemy się nawzajem zagłuszać i jak to wygląda organizacyjne ze strony restauracji? Czy jedni drugim nie będą przeszkadzać? Tort zamówiłam dzisiaj w wencie w wejherowie to mają umowe z dziekim winem jest taniej i dowóz gratis. Czy ktoś mogłby podesłać kilka zdjęć jak wyglądały stoły z jedzeniem na sali kryształowej bo jestem ciekawa?
zdjecia moge wyslac tylko gdzie?
kasiek wyslalam maila z fotkami :)
wyslane
u nas byli dudy:) zeby moj Tatko nie był jako jedyny w kilcie. a pod kosciolem dostalismy od moich Rodziców kominiarza na wypucowanym motocyklu:). Paltki , ryz i kase rzucali na nas przed restaruracja, poniewaz mielismy slub w czwartek i ksiadz w NMP powiedzial, ze nie mozna nic rzucac przed kosciolem, a msza codzienna byla o 18.
My jeszcze Kościoła nie wybraliśmy, w ogóle czeka mnie przeprowadzka, więc to takie skomplikowane, ale dwa Kościoły wchodzą w grę (Rumia/Reda), w kążdym razie z tego co wiem, to Księża w jednym i w drugim nie wyrażają zgody na sypanie Państwa młodych, z przystrajaniem Kościoła też jest różnie.
Zapowiada się że gości z różnych stron Świata też będziemy mieć, co komplikuje trochę organizację.
Chciałabym żeby jednak umilić gościom trochę wesele, tak aby nie skończyło się na samych tańcach ;)
Zapowiada się że gości z różnych stron Świata też będziemy mieć, co komplikuje trochę organizację.
Chciałabym żeby jednak umilić gościom trochę wesele, tak aby nie skończyło się na samych tańcach ;)
jesli chodzi o dekoracje w NMP to tylko do ławek +schody na ołtarz i wylacznie swieze kwiaty
ten drugi kosciół - na osiedlu był wtedy w trakcie remontu
u nas tez byli goscie z UK, obsadzeni mowiacymi po angielsku. byli zachwyceni polskim weselem, jedzeiem, ciastami:)
ten drugi kosciół - na osiedlu był wtedy w trakcie remontu
u nas tez byli goscie z UK, obsadzeni mowiacymi po angielsku. byli zachwyceni polskim weselem, jedzeiem, ciastami:)
wyslane szynka tez:)
Hej ;)
Przepraszam, że dopiero teraz sie odzywam, ale bylismy w podróży poślubnej ;)
Sale nie zagłuszają sie, gdyby nie to, że wiedziałam ze jest wyżej wesele, mysle, że wcale bym sie nie dowiedziała :) Goście sie nie mieszali.
Ja miałam podstawowy wystrój, czyli ich sztuczne kwiaty w wazonach gdyż była duchota, nie chciałam ryzykować i zamawiać swieże kwiaty. Zdjęcia pewnie, że moge wysłać.
Tort osobiscie zamawiałam w T.Deker, bo wlasnie tam pracuje, wiec wybór mówi sam za siebie. Jeśli masz jakies pytania to pisz na maila m.osinska_szyszka@interia.pl Chętnie odpisze :))
Wesele Marzenie !!!
Przepraszam, że dopiero teraz sie odzywam, ale bylismy w podróży poślubnej ;)
Sale nie zagłuszają sie, gdyby nie to, że wiedziałam ze jest wyżej wesele, mysle, że wcale bym sie nie dowiedziała :) Goście sie nie mieszali.
Ja miałam podstawowy wystrój, czyli ich sztuczne kwiaty w wazonach gdyż była duchota, nie chciałam ryzykować i zamawiać swieże kwiaty. Zdjęcia pewnie, że moge wysłać.
Tort osobiscie zamawiałam w T.Deker, bo wlasnie tam pracuje, wiec wybór mówi sam za siebie. Jeśli masz jakies pytania to pisz na maila m.osinska_szyszka@interia.pl Chętnie odpisze :))
Wesele Marzenie !!!
Odnosząc się do Pani wypowiedzi, prezydent miasta nie ma prawa ingerować w Państwa atrakcje weselne, jeśli pokaz odbywa się do godziny 22 czyli zachowania ciszy nocnej, oraz odbywa się na terenie restauracji, hotelu grunt aby nie był to teren miasta mają Państwo prawo puścić co tylko zechcą.
Jeśli jednak na terenie hotelu/restauracji nie ma odpowiedniego miejsca na tego typu atrakcje można skorzystać z terenu miasta po uzyskaniu zgody , ale taki wniosek kieruje firma organizująca pokaz i posiadająca zezwolenie wojewody na odpalenie fajerwerków. i ewentualnie w takim przypadku to urząd może zgodzić się bądź nie na wypozyczenie terenu jak również na godzinę strzelania.
Pozdrawiam Serdecznie
Pańczyszyn Monika
wulkan fajerwerki
Jeśli jednak na terenie hotelu/restauracji nie ma odpowiedniego miejsca na tego typu atrakcje można skorzystać z terenu miasta po uzyskaniu zgody , ale taki wniosek kieruje firma organizująca pokaz i posiadająca zezwolenie wojewody na odpalenie fajerwerków. i ewentualnie w takim przypadku to urząd może zgodzić się bądź nie na wypozyczenie terenu jak również na godzinę strzelania.
Pozdrawiam Serdecznie
Pańczyszyn Monika
wulkan fajerwerki
warto sie zalogowac piszac opinie:)
zaliczka czy zadatek? czy w razie rezygnacji z Waszej strony szukaliscie innej pary na ten termin?
zaliczka czy zadatek? czy w razie rezygnacji z Waszej strony szukaliscie innej pary na ten termin?
tez znam te okreslenia i wiem, ze strony powinny zwrócić sobie zaliczke. a jednak umowa jest umową , mozna w niej zawrzec przepisy na ktore obydwie strony skladajac podpis sie zgadzaja.
powiem szczerze ze tridno mi uwierzyc, w takie zachowanie ze strony Wina. mielismy slub prawei 2 lata temu, nasi znajomi , znajomych znajomi maja w przyszlym roku i za kazdym razme pełna, pofesjonalna wspolpraca. osobiscie tez warto sie pofatygowac jesli sa sprawy do wyjasnienia...
no to pozostaje telefon:) moze czas urlopowy i skrzynka mailowa nikt sie nie zajmuje
i przez rok tego nie zalatwiles?
mag juz wysylam
dla mnie to tez duze zdziwienie, bo nasza umowa byla jasna i w pelni zrealizowana.
wyslane :)
klimy nie ma. jest nawiew. wesele mielismy w sierpniu ok 25 stopni, drzwi były otwarte bo czesc gosci palila lub rozmawiala na rewnatrz, nie bylo problemu, ze jest za goraco. nocleg polecma w muracie - swietne ceny w porozumieniu z Winem. twwerna viking bylo 10 zl roznicy miedzy nimi a muratem, a tam lazienki sa wspolne i pokoje chyba 2-10 osobowe, wiec wybor jest prosty murat!
jest tez mosir w poblizu
jest tez mosir w poblizu
Dzikie Wino Sala Krysztalowa
Witam serdecznie.
macie Panie moze jakies zdjecia z tej sali i jaki wystroj polecacie i jak uklad stolow na okolo 80osob plus koncik dla kapeli..czy myslalyscie nad tym by daj jakis stol na srodek by zwiekszyc miejsce na parkiecie i jak to wyszlo?jakies rady szukam co do tej sali,bo narazie zamairy co do wyboru sali to juz mam i najbardziej ta sala i to miejsce mnie zauroczylo i szukam jakis zdjec jakis informacjie od Par mlodych ktore mialy tam wesele i moze sie wypowiedziec na temat wesele,jak jedzenie,obsluga na co zwracac uwage czego unikac?i czy mial ktos moze puszczanie w dzikim wienie lampionow do nieba czy jest to zabronione?wiecej informacji i zdjeci prosze wysylac mi na e-maila.. dj_katja@wp.pl pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje z info i zdjecia :) i jak to wyglada z klima,badz zimnym nawiewem.albo kto moze wypowiedziec sie o pogodzie jaka byla w wrzesniu bo taki termin planuje...
macie Panie moze jakies zdjecia z tej sali i jaki wystroj polecacie i jak uklad stolow na okolo 80osob plus koncik dla kapeli..czy myslalyscie nad tym by daj jakis stol na srodek by zwiekszyc miejsce na parkiecie i jak to wyszlo?jakies rady szukam co do tej sali,bo narazie zamairy co do wyboru sali to juz mam i najbardziej ta sala i to miejsce mnie zauroczylo i szukam jakis zdjec jakis informacjie od Par mlodych ktore mialy tam wesele i moze sie wypowiedziec na temat wesele,jak jedzenie,obsluga na co zwracac uwage czego unikac?i czy mial ktos moze puszczanie w dzikim wienie lampionow do nieba czy jest to zabronione?wiecej informacji i zdjeci prosze wysylac mi na e-maila.. dj_katja@wp.pl pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje z info i zdjecia :) i jak to wyglada z klima,badz zimnym nawiewem.albo kto moze wypowiedziec sie o pogodzie jaka byla w wrzesniu bo taki termin planuje...
Witam, ja mialam wesele w dzikim wienie rok temu w czerwcu dokladnie 18. Obsługa jest sprawna szybka jedzenia bylo bardzo duzo i bylo naprawde smaczne. Stół regionalny cieszyl sie duzym zainteresowaniem ze strony gosci wiec to bardzo dobry pomysl. Nie mielismy problemow ani z obsuga ani z Pania Ela kierownik sali. Byla bardzo pomocna i profesjonalna. Potrafila doradzic nie narzucala sie. Przed weselem objasniła nam punkt po punkcie cala umowę, na miesiac przed weselem dostalam e-mailem informacje o ostatecznych ustaleniach, ale okazalo sie z naszej winy dzien przed weselem ze trzeba dosadzic jeszcze 4 osoby nie bylo z tym najmniejszego problemu rozliczylismy sie rano po weselu. Dla mnie to byl szczególny dzień i wyglądał tak jak sobie tego zyczyłam. Nie mielismy absolutnie ani jednego kłopotu z sala dlatego moge polecić w 100%. Zainteresowanym moge wysłać na priv zdjecia. Dodam tylko ze mielismy wesele na krysztalowej sali.
właśnie zerknełam do tego wątku i wysłałam Wam fotki
juz wysylam
Nieco zdjęć z Dzikego Wina w dwóch wątkach naszych par:
http://blog.krawcywizerunku.pl/?p=6743
http://blog.krawcywizerunku.pl/?p=7097
..oba z sali górnej. Zdjęcia z dolnej na weselu forumki pozostały nieudostępnione do upublicznienia, ale sala też była okazała i plastyczna.
http://blog.krawcywizerunku.pl/?p=6743
http://blog.krawcywizerunku.pl/?p=7097
..oba z sali górnej. Zdjęcia z dolnej na weselu forumki pozostały nieudostępnione do upublicznienia, ale sala też była okazała i plastyczna.
Fotografia http://krawcywizerunku.pl
Dzikie Wino Sala Krysztalowa
Witam mlode pary. mialam wlasne wesele i bylo wszystko dopracowane w 100% ze wzgledu na to ze jestem z zawodu kelnerka juz 7 lat takze spisali sie na medal,jedzenie dobre znikalo z polmiskow szybkimi krokami tak dobre..szynka palce lizac..ciasta mielismy swoje jak i tort polecam jednak z sowy bo cenowo patrzelismy z innymi cukierniami to wszedzie za to samo wyjdzie..inna za kg mniejsza cene ale za dojazd liczy a inna za to cena tortu wyzsza a dowoz gratis wiec czy tu czy tu zapalcisz za tort 1000zl to standart..no ewentualnie macie dobre dojscia po taniosci :P:P
obsluga ok !! :) minusy byly ale to jak zawsze wszedzie cos..ale minusy w malym stopniu..jesli ma ktos ochote na jakiekolwiek zdjecia,wiecej szczegolow prosze pisac dj_katja@wp.pl
obsluga ok !! :) minusy byly ale to jak zawsze wszedzie cos..ale minusy w malym stopniu..jesli ma ktos ochote na jakiekolwiek zdjecia,wiecej szczegolow prosze pisac dj_katja@wp.pl
Byłam jakiś czas temu na weselu w Dzikim Winie- dla mnie jest to całkowicie niezrozumiałe czemu ludzie wybierają to miejsce- naprawdę!
- jedzenie NIE BYŁO smaczne, a do tego mięso podali prawie zimne
- kelnerzy byli chyba tam za karę- dopiero po trzeciej mojej prośbie dostałam herbatę.... A co gorsza, herbata miała posmak kawy, więc pozostawiam to bez komentarza
- w łazienkach nie było papieru..
- lokalizacja tego miejsca jest masakryczna- obok jakieś meblomarket (!!), na przeciwko droga szybkiego ruchu, z tyłu jakieś trawy, pola! Najgorsze jest to, że goście musieli pilnować dzieci, aby żadne nie wyszło na drogę szybkiego ruchu - zero ogrodzenia, do drogi bardzo blisko, o wypadek nie trudno
- jeżeli chodzi o wizualne odczucia to sala regionalna po prostu nie powala- ładniejsza jest już ta druga sala
Sama jestem na etapie szukania sali na moje wesele i wiem na pewno, że nie będzie to Dzikie Wino- szkoda pieniędzy!!
- jedzenie NIE BYŁO smaczne, a do tego mięso podali prawie zimne
- kelnerzy byli chyba tam za karę- dopiero po trzeciej mojej prośbie dostałam herbatę.... A co gorsza, herbata miała posmak kawy, więc pozostawiam to bez komentarza
- w łazienkach nie było papieru..
- lokalizacja tego miejsca jest masakryczna- obok jakieś meblomarket (!!), na przeciwko droga szybkiego ruchu, z tyłu jakieś trawy, pola! Najgorsze jest to, że goście musieli pilnować dzieci, aby żadne nie wyszło na drogę szybkiego ruchu - zero ogrodzenia, do drogi bardzo blisko, o wypadek nie trudno
- jeżeli chodzi o wizualne odczucia to sala regionalna po prostu nie powala- ładniejsza jest już ta druga sala
Sama jestem na etapie szukania sali na moje wesele i wiem na pewno, że nie będzie to Dzikie Wino- szkoda pieniędzy!!
oj Kate widze ze maja sie jeszcze znasz w doborze sali jedzenia i obslogi itd..a szkoda jest taka jak tesciowa wleci do stodni i z niej wyplynie!!
pozatym widzisz same minusy a tak naprawde minusem jest to ze brak papieru nic wiecej a hebrate kawe to jest na szwedzkim i widac ze ciezko d*pe Ci ruszyc sobie nalac!! obsluga mila i pomocna!! jesli masz podejscie neigatywne to nie oczekuj od kogos pozytywnego bo nigdy go nie bedziesz miala wiem po sobie jak bylam kelnerka w innych lokalach!! a dzikie wino na wlasne wesele wybralam sama ze wzgledu na wyglad i tradycje sali!!! kazdy ma swoj gust...a ze ty szukajac sali na wlasny slub to licz sie z kosztami za wszystko!!! i powodzenia w szukaniu odpowiedniej sali bo o sale teraz ciezko i terminy bardzo dlugie wiec lepiej jak masz narzekac to zrob sobie cywilny taniej Cie to wyniesie i impreze weselna zrob w domu!!!
pozdrawiam i POLECAM Dzikie Wino !!!
pozatym widzisz same minusy a tak naprawde minusem jest to ze brak papieru nic wiecej a hebrate kawe to jest na szwedzkim i widac ze ciezko d*pe Ci ruszyc sobie nalac!! obsluga mila i pomocna!! jesli masz podejscie neigatywne to nie oczekuj od kogos pozytywnego bo nigdy go nie bedziesz miala wiem po sobie jak bylam kelnerka w innych lokalach!! a dzikie wino na wlasne wesele wybralam sama ze wzgledu na wyglad i tradycje sali!!! kazdy ma swoj gust...a ze ty szukajac sali na wlasny slub to licz sie z kosztami za wszystko!!! i powodzenia w szukaniu odpowiedniej sali bo o sale teraz ciezko i terminy bardzo dlugie wiec lepiej jak masz narzekac to zrob sobie cywilny taniej Cie to wyniesie i impreze weselna zrob w domu!!!
pozdrawiam i POLECAM Dzikie Wino !!!
kasia l.- Twój wybór, Twoja sprawa, ale ubliżanie mi tylko dlatego, że raczyłam skrytykować Twoją wymarzoną salę jest co najmniej nie na miejscu. Każdy mierzy swoją miarą- jeśli dla Ciebie Dzikie Wino to szczyt marzeń to tylko świadczy o Tobie (a raczej o Twoim braku gustu).
Podzieliłam się tylko swoimi wrażeniami- nie chcesz, nie czytaj, a jak już przeczytałaś to zawsze możesz puścić to mimo uszu.
Podzieliłam się tylko swoimi wrażeniami- nie chcesz, nie czytaj, a jak już przeczytałaś to zawsze możesz puścić to mimo uszu.
Ja powiem tyle, sama miałam wesele w tym roku w Restauracji Dzikie Wino i mogę powiedzieć z własnego doświadczenia że tam nawet obsługa ma klasę, a jak ktoś chcę wiejskie wesele, to z całą pewnością tej Restauracji nie wybierze, bo nie wie co to savoir vivre, elegancja i smak.
Więc Kate proponuję remizę :)
Więc Kate proponuję remizę :)
Nat- jak już miałaś tam wesele to nie dziwi mnie, że wg Ciebie było ach i och.
Dla mnie zdecydowanie bardziej wiarygodne są odczucia gości, aniżeli samych młodych.
Skoro polecasz mi remizę tzn., że wywnioskowałaś, że mam w planach zorganizować typowo wiejskie wesele... Jest wręcz przeciwnie! I dlatego NIE WYBIORĘ sali regionalnej Dzikiego Wina :]
Dla mnie zdecydowanie bardziej wiarygodne są odczucia gości, aniżeli samych młodych.
Skoro polecasz mi remizę tzn., że wywnioskowałaś, że mam w planach zorganizować typowo wiejskie wesele... Jest wręcz przeciwnie! I dlatego NIE WYBIORĘ sali regionalnej Dzikiego Wina :]
No właśnie- wyraziłam swoje zdanie, a w zamian jakieś wielkie oburzenie powstało połączone z ubliżaniem. To że nie było papieru w toaletach, albo że było podane zimne mięso jest FAKTEM, więc nie rozumiem po co jakieś denne komentarze w stylu "nie znasz się, ta sala jest super".
Jeśli komuś nie przeszkadzają te wady o których wspomniałam to proszę bardzo- ale proszę uszanować to, że są takie osoby, dla których właśnie takie detale są istotne(!) i to one przesadzają o ogólnej opinii.
Jeśli komuś nie przeszkadzają te wady o których wspomniałam to proszę bardzo- ale proszę uszanować to, że są takie osoby, dla których właśnie takie detale są istotne(!) i to one przesadzają o ogólnej opinii.
ja tylko w kwestii terminów: nagonka na to, że milion lat wcześniej trzeba rezerwować salę i że są jakieś kolejki to jakiś absurd. Szukając w sierpniu i wrześniu sali na przyszły rok w każdym miejscu był zarezerwowany praktycznie tylko 1 termin, czasami jeszcze nic. Sal w całym trójmieście i okolicach jest taka ilość, że można spokojnie wybrać z pośród paru nawet kilka miesięcy przed.
kasztanova, to dużo zależy od sali.
Z racji tego, że sama obecnie jestem na etapie robienia rozeznania to mogę napisać, iż sala "Filip" Osłonino ma już zarezerwowane praktycznie wszystkie terminy na 2 lata(!) do przodu- łącznie z piątkami oraz różnymi świętami.
Sala Grinholc w Rumi też ma zarezerwowaną praktycznie większość terminów w sezonie letnim.
Z racji tego, że sama obecnie jestem na etapie robienia rozeznania to mogę napisać, iż sala "Filip" Osłonino ma już zarezerwowane praktycznie wszystkie terminy na 2 lata(!) do przodu- łącznie z piątkami oraz różnymi świętami.
Sala Grinholc w Rumi też ma zarezerwowaną praktycznie większość terminów w sezonie letnim.
uuu... ale tu kipi! Zdam relację w przyszłym roku i Wam powiem jak było :) Tymczasem szukałam opini nt. Dzikiego Wina nie tylko w internecie - przed zarezerwowaniem tam terminu. Udało mi się namierzyć kilka osób, które były gośćmi. Wszyscy potwierdzali zadowolenie. Jedna przyznała, że mało jedzenia... no ale jak Młodzi wybrali opcję za 109 zł to trudno się dziwić ;)
Co do opini o samym miejscu to kwestia gustu. Na nas sala regionalna zrobiła wrażenie. A nie uważam, że jestem bezguściem! Jak ktoś lubi szklane schody i żyrandole to się przeliczy rzeczywiście. Dla mnie właśnie to jest brak gustu. Poza tym u nas nie będzie dzieci więc sąsiedztwo drogi nie jest żadnym problemem. Pole to chyba zaleta tego miejsca... meblomarketu nie przesuniemy ani nie zasłonimy niestety :P I jest blisko - to też było kryterium dla nas. ŁAtwo wywieźć ludzi za miasto, tylko potem problem z powrotem, muszisz zorganizować noclegi. A potem tylko problem - bo będzie szemranie, że sami musieli zapłacić - a nie wyobrażam sobie fundować noclegów 120 osobom!! Więc każdy dostanie od nas transport do domu i spowrotem na poprawiny :)
Co do opini o samym miejscu to kwestia gustu. Na nas sala regionalna zrobiła wrażenie. A nie uważam, że jestem bezguściem! Jak ktoś lubi szklane schody i żyrandole to się przeliczy rzeczywiście. Dla mnie właśnie to jest brak gustu. Poza tym u nas nie będzie dzieci więc sąsiedztwo drogi nie jest żadnym problemem. Pole to chyba zaleta tego miejsca... meblomarketu nie przesuniemy ani nie zasłonimy niestety :P I jest blisko - to też było kryterium dla nas. ŁAtwo wywieźć ludzi za miasto, tylko potem problem z powrotem, muszisz zorganizować noclegi. A potem tylko problem - bo będzie szemranie, że sami musieli zapłacić - a nie wyobrażam sobie fundować noclegów 120 osobom!! Więc każdy dostanie od nas transport do domu i spowrotem na poprawiny :)
No tak, są goście i 'goście' na weselu, jak się przychodzi na wesele dla obserwacji, kto się upił, czego nie było, jak ktoś był beznadziejnie ubrany i dlaczego panna młoda wyglądała tak, a pan młody tak... To jest się zwyczajnie zgorzkniałą osobą i przykro słuchać że młodym ludziom przeszkadzają takie rzeczy jak przysłowiowym 'starym babom' że ktoś kawki nie podał i które z góry są niezadowolone. Ponadto przykro słyszeć że ktoś musi się męczyć i zapraszać tak zgorzkniałych i niezadowolonych gości. Naprawdę współczucia tym którzy Cie gościli. Należysz do tych osób których się nie da zadowolić. No i tak na przyszłość, nieważne jaką 'cudowną' salę/restaurację wybierzesz i tak nie wszystko na weselu pójdzie po Twojej myśli, i i tak wszystkim nie dogodzisz. Skoro planujesz eleganckie wesele, to myślę że zespołu ani dj'a nie planujesz tylko kwartet smyczkowy na przyjęciu, no bo jakby to ująć, 'jesteś szalona', hity 'Boney M' czy tego typu muzyka to wiejska jest i się na Twoje wesele nie nadaje. Gratuluję gustu.
Nat,chrzanisz jak opętana- szczerze. Tak przejaskrawiasz i popadasz w takie skrajności, że aż się zastanawiam czy oby na pewno masz zdrowo poukładane w tej głowie.
Wbrew temu co twierdzisz- nie jestem zgorzkniała i nie poszłam na wesele, aby obgadywać. Będąc na weselu zwracałam uwagę na techniczne szczegóły tylko z tego powodu, że sama mam w planach zorganizować swoje. Nie widzę w tym nic złego, ani nietaktownego.
Chcę zorganizować normalne wesele na ŁADNEJ sali, która nie będzie mieć wtop w postaci zimnego mięsa, braku papieru toaletowego... Sorki, ale skoro będę płacić niemałe pieniądze to nic w tym dziwnego, że mam jakieś oczekiwania (chociaż papier toaletowy w łazience trudno nazwać w ogóle oczekiwaniem- dla mnie to po prostu powinien być standard). Jeśli Tobie to nie przeszkadza to widocznie masz w poważaniu swoich gości i tyle.
I uwierz, że nie potrzeba kwartetu smyczkowego, aby goście poczuli się dobrze ugoszczeni. Nie marzą mi się złote klamki w łazienkach, ale nie rozumiem też czemu mam się zadowolić salą, w której nie ma nawet papieru w łazience.. Zresztą, każdy mierzy swoją miarą i tyle w temacie.
Wbrew temu co twierdzisz- nie jestem zgorzkniała i nie poszłam na wesele, aby obgadywać. Będąc na weselu zwracałam uwagę na techniczne szczegóły tylko z tego powodu, że sama mam w planach zorganizować swoje. Nie widzę w tym nic złego, ani nietaktownego.
Chcę zorganizować normalne wesele na ŁADNEJ sali, która nie będzie mieć wtop w postaci zimnego mięsa, braku papieru toaletowego... Sorki, ale skoro będę płacić niemałe pieniądze to nic w tym dziwnego, że mam jakieś oczekiwania (chociaż papier toaletowy w łazience trudno nazwać w ogóle oczekiwaniem- dla mnie to po prostu powinien być standard). Jeśli Tobie to nie przeszkadza to widocznie masz w poważaniu swoich gości i tyle.
I uwierz, że nie potrzeba kwartetu smyczkowego, aby goście poczuli się dobrze ugoszczeni. Nie marzą mi się złote klamki w łazienkach, ale nie rozumiem też czemu mam się zadowolić salą, w której nie ma nawet papieru w łazience.. Zresztą, każdy mierzy swoją miarą i tyle w temacie.
Dziewczyny kazda z nas ma inny gust i to, co jednej sie podoba inna na to nawet nie spojrzy... jedni lubia wiejski stół inni drink bar i pokazy barmanów... przed wszystkim trzeba patrzec na to, co nam i naszym gosciom bedzie sie podobać.
mielismy wesele w dzikim winie i nadal polecam to miejsce. p. Ela to elastyczna i swietnie zorganizowana manager. szef kelnerów byl do naszej dyspozycji. wesele w sali kryształowej przygotowane w sposób elegancki, jedzenie ładnie podane, ciepłe i duże porcje. po weselu zostala masa jedzenia. wina wystawili butelki, nawet te pootwierane- co uwazam za uczciwy sposób rozliczenia sie.
z racji tego, ze zajmuje sie przygotowaniem kwiatowej oprawy ślubów i wesel zwiedzam różne sale- wiekszosc aranzacji na miejscu , ktore sala przygotwuje to pomysly Młodej Pary realne do wykonania w danym miejscu.
mielismy wesele w dzikim winie i nadal polecam to miejsce. p. Ela to elastyczna i swietnie zorganizowana manager. szef kelnerów byl do naszej dyspozycji. wesele w sali kryształowej przygotowane w sposób elegancki, jedzenie ładnie podane, ciepłe i duże porcje. po weselu zostala masa jedzenia. wina wystawili butelki, nawet te pootwierane- co uwazam za uczciwy sposób rozliczenia sie.
z racji tego, ze zajmuje sie przygotowaniem kwiatowej oprawy ślubów i wesel zwiedzam różne sale- wiekszosc aranzacji na miejscu , ktore sala przygotwuje to pomysly Młodej Pary realne do wykonania w danym miejscu.
Kate - same glupoty.. mam nadzieje ze znajdziesz sale na wlasne wesele gdzie pipier bedzie prosto z tasmy fabrycznej leci i bedziesz mogla go odebrac haha... a pozatym nie masz buzi by poprosic o papier!?!!! kiedys papier w rolkach czy skaldany jaki maja w toalecie sie konczy jak tyle ludzi kozysta z toalety..a w domu papier Ci sie nie konczy??? !!! wez przestan juz tu pisac o takich rzeczach bo tylko o papierze i zimnym miesie mowisz a doswiadczenia i zrozumienia brak!!!
gdzie nie zrobisz gdzie nie pojdziesz zawsze znajdziesz minus!!
jakby kazdy/a miala tak patrzec to tak jak wczesniej pisalam zrob w domu i bedziesz miala tak jak chcesz cieple meiso i papieru w dostatku!! haha maskara jakas...
jesli bedziesz miala takie podejscie przy rezerwacji sali itd.. to menager bedzie mial takie same podejscie do Ciebie wiec naprawde bardzo dobrze sie zastanow gdzie chcesz miec wesele!!!
zycze suksecow..
gdzie nie zrobisz gdzie nie pojdziesz zawsze znajdziesz minus!!
jakby kazdy/a miala tak patrzec to tak jak wczesniej pisalam zrob w domu i bedziesz miala tak jak chcesz cieple meiso i papieru w dostatku!! haha maskara jakas...
jesli bedziesz miala takie podejscie przy rezerwacji sali itd.. to menager bedzie mial takie same podejscie do Ciebie wiec naprawde bardzo dobrze sie zastanow gdzie chcesz miec wesele!!!
zycze suksecow..
Kate.. mówisz, że każdy ma prawo do własnego zdania jednak krytykujesz je i nadal drążysz temat, sprawia Ci to przyjemność? nie potrafisz odpuścić? Ciebie krytykować nie można ale innych to już nie łaska uszanować. Swoim zachowaniem prezentujesz dziecko z przedszkola.
przypominam, że każdy ma inny gust, a Ty krytykujesz wszystkich co są przeciwko Tobie.. Jeżeli nie interesuje Cię sala dzikiego wina to dlaczego ciągle tu witasz i krytykujesz innych?
Swoją drogą, dajcie spokój z przeganianiem się kto da lepszy komentarz, bo osoba która będzie chciała się na prawdę czegoś ciekawego dowiedzieć nic tu nie znajdzie prócz tego że jest bezguściem, które lubi zimne mięso i nie potrzebuje papieru..
przypominam, że każdy ma inny gust, a Ty krytykujesz wszystkich co są przeciwko Tobie.. Jeżeli nie interesuje Cię sala dzikiego wina to dlaczego ciągle tu witasz i krytykujesz innych?
Swoją drogą, dajcie spokój z przeganianiem się kto da lepszy komentarz, bo osoba która będzie chciała się na prawdę czegoś ciekawego dowiedzieć nic tu nie znajdzie prócz tego że jest bezguściem, które lubi zimne mięso i nie potrzebuje papieru..