Widok

Retrorecenzje: O.N.A. - "Modlishka"

Opinie do artykułu: Retrorecenzje: O.N.A. - "Modlishka".
Artykuł z cyklu: Retrorecenzje

Od Czerwonych Gitar przez yass aż po Kombi - w Trójmieście od zawsze kształtowały się trendy, którymi później żyła cała Polska, ale czy rzeczywiście "kiedyś było lepiej"? W nowym cyklu "Retrorecenzje" sprawdzę, jak wydawnictwa sprzed lat znoszą próbę czasu. Na początek O.N.A. ze swoim debiutanckim materiałem.

Wielu zapamiętało ten zespół jako połączenie sił Kombi oraz Agnieszki Chylińskiej, ale w rzeczywistości takie było jego zakończenie, nie początek. Historia jest dość ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no ja juz nie kupowalem piratow bo w 1994/95 mozna bylo kupic w sklepach oryginaly

Daj Kamienia!!

piraty to sie kupowalo tak od 1987do 1992 roku. bo innych nie bylo na rynku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kurde, dawno nie czytałam tak fajnie napisanego tekstu. Brawo autorze!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Haha nawet tu psychofani Łosowskiego muszą wylewać swoje frustracje

Strasznie mi was żal, jakim trzeba być zaślepieńcem żeby nawet gitarowe umiejętności Skawy krytykować.

Macie przecież to swoje Kombi dalej-fakt że z podrabianym wokalistą, z podrabianym basistą i bez gitary, więc co was ten Skawa tak boli?

O.N.A to był wielki zespół w którym ścierały się 3 wielkie osobowości muzyczne.Taka trochę supergrupa.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 8

A gdzie jej brat?

Podobno tez muzyk?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przejdź się na jej obecne koncerty to zobaczysz jak się gra koncert rockowy. Najpierw się przejdź, a później oceniaj.
Powrót o.n.a. obecnie jest niemożliwy. 3/5 o.n.a. wydaje płyty jako Kombii. Chłopaki mają swój menadżment, swoje kontrakty. 1/5 też wydaje płyty i ma swój menadżment. Zbyszek pewnie niezostanie zaproszony do o.n.a.(wtajemniczeni wiedzą o co poszło i z kim poszło). Zbyszka miejsce zajął by najprawdopodobniej obecny perkusista Kombii. Kombii i Chylińska mają też swoje stawki za koncerty. Skoro wielu zarzuca im, że pracują w show biznesie dla kasy, to warto podkreślić, że powrót do o.n.a. nie mógłby być dla każdego z członków o.n.a. mniej korzystny finansowo niż mają w obecnych projektach. Więc, aby utrzymać poziom ich wynagrodzenia okazałoby się, że bilety na ich koncerty były by droższe niż na zagraniczną gwiazdę. Bez sponsorów nie ma szans na ich powrót. No i jeszcze musiałby powstać jeden menadżment, który prowadziłby interesy członków o.n.a..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

O.N.A. to skrót od Organizacja Niderlandzkich Astronautów. Chylińska mówiła o tym w Wieczór z Alicją ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Znalazlam

To jeden z najlepszych kawałków polskiego rocka.

i 2paca
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wtedy jeszcze dziewczyna ale wyglądała jak kobieta.

A nie dzisiaj - jak trup...

Jedyny polski zespół który gra prawdziwie (może grał, to do dyskusji) to oczywiście COMA.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czymś pięknym byłby powrót O.N.A Niekoniecznie zaraz z nowym materiałem, nawet jedna trasa koncertowa

byłaby w porządku, a przede wszystkim przekonalibyśmy się, czy za obecną powłoką jeszcze jest tam w środku prawdziwa Chylińska, bo ta popowa mamuśka z tatuażami to jakieś nieporozumienie, a nie Agnieszka Chylińska.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oprócz Ostrego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pojawiła się jako buntowniczka I NA TAKĄ SIĘ LANSOWAŁA sporo czasu...

....a weszła pokornie w zaprzęg systemu...
Gagety cywilizacji , luksus itp potrafią oswoić...
,ale co się młodzieży w głowach namiesza to się namiesza... Nie mój koszt nie moje małpki nie mój cyrk, byleby mamona do kieszonki wpadała i poklask był jak najszerszy, reszta to drobiazg.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

Chylińska zjedz snickersa... to przytyjesz ;)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Taka jest prawda. Okres prawdziwych, zbuntowanych, opowiadających o czymś zespołów przeminął

wraz z latami 90tymi, i tak do połowy lat 2000 od dawna jest tendencja spadkowa czyli kupa, stolec i plastik.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2

To już nigdy się nie spełni .chylinska to teraz pusta plastikowa wydmuszka tvnu na 3 sezony
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

dalej wyglada jak babochlop

a z duetu produkcyjno-realizatorskiego zyje dzis tylko toczko.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kasia

Płyta byla/jest zarąbista ☺☺☺
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 7
do góry