Widok
przecież pieluszki są dostosowane nie do wieku, tylko do wagi dziecka :).
Nie pamiętam do ilu kg jest dwójka, ale może Twoja Mała poprostu większa jest i dlatego są za małe?
Moje dziecko szczupłe więc ciągle nosimy 4 i mimo, że są bodajże do 18 kg do czego nam bardzo daleko, to pewnie niedługo będziemy musieli zmienić na większe.
Jeśli mniejsze ją cisną, są za ciasne to śmiało zmieniaj na większe. Byleby nie były za duże bo będzie Ci wszystko wyciekać :)
Nie pamiętam do ilu kg jest dwójka, ale może Twoja Mała poprostu większa jest i dlatego są za małe?
Moje dziecko szczupłe więc ciągle nosimy 4 i mimo, że są bodajże do 18 kg do czego nam bardzo daleko, to pewnie niedługo będziemy musieli zmienić na większe.
Jeśli mniejsze ją cisną, są za ciasne to śmiało zmieniaj na większe. Byleby nie były za duże bo będzie Ci wszystko wyciekać :)
to wszystko zależy od wielkości dziecka, a nie wieku:) Mój młodszy syn ma ponad 5 miesięcy a pieluchy w roz. 3 nosi od miesiąca (waży 6,9kg). Mój drugi syn co prawda na co dzień nie nosi pieluch, ale zakładam mu jeszcze na noc i nosi 4+ (waży 13kg). Natomiast sąsiadki córka jest w wielku mojego młodszego i nosi już 4!
Rozmiary są na kilogramy a nie na wiek :) ,rozmiar 2 z tego co pamiętam jest od 3 do 6 kilo ,mojej szwagierki córcia miała 2,5 miesiąca jak przeskoczyłą z 2 na 3 bo ważyła przeszło 5 kilo,i nie powinno się wciskać w takie pieluchy malucha który te 6 kilo waży (choć i takich geniuszy też widziałam) ,spokojnie to normalne :)