Widok

Rozmiar pieluch a wiek dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Powiedzcie mi dziewczyny czy rozmiar pieluch i wiek dziecka są jakoś od siebie zależne? Chodzi mi o to że moja córcia ma 3 miesiące a już zaczyna mi wyrastać z pieluch 2, zastanawiam się czy to normalne.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
normalne te rozmiarówki pieluch są przypuszczalne a nie dosłowne :)
przecież pieluszki są dostosowane nie do wieku, tylko do wagi dziecka :).
Nie pamiętam do ilu kg jest dwójka, ale może Twoja Mała poprostu większa jest i dlatego są za małe?
Moje dziecko szczupłe więc ciągle nosimy 4 i mimo, że są bodajże do 18 kg do czego nam bardzo daleko, to pewnie niedługo będziemy musieli zmienić na większe.
Jeśli mniejsze ją cisną, są za ciasne to śmiało zmieniaj na większe. Byleby nie były za duże bo będzie Ci wszystko wyciekać :)
imageimage
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
to wszystko zależy od wielkości dziecka, a nie wieku:) Mój młodszy syn ma ponad 5 miesięcy a pieluchy w roz. 3 nosi od miesiąca (waży 6,9kg). Mój drugi syn co prawda na co dzień nie nosi pieluch, ale zakładam mu jeszcze na noc i nosi 4+ (waży 13kg). Natomiast sąsiadki córka jest w wielku mojego młodszego i nosi już 4!
najbardziej chyba zalezą od długosci i grubości dziecka :-) mój syn najdłużej chodził w rozmiarze 4 i 4+ przez rozmiar 2 i 3 przemknęliśmy jak burza :-)
był długi i szczupły jako niemowlak więc wszystkie robiły się za krotkie poprostu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jasne że to normalne :) Moja miała ok 2,5 miesiąca jak zaczęliśmy używać rozmiaru 3, bo 2 już ją cisnęły. W sumie rozm. 3 nosiła ok 4 miesięcy.
Madzia ma 9 miesiecy, a ja ją ciągle w 3-ki ubieram ;)

rozm. 2 jest do 6 kg
3 jest do 9 kg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rozmiary są na kilogramy a nie na wiek :) ,rozmiar 2 z tego co pamiętam jest od 3 do 6 kilo ,mojej szwagierki córcia miała 2,5 miesiąca jak przeskoczyłą z 2 na 3 bo ważyła przeszło 5 kilo,i nie powinno się wciskać w takie pieluchy malucha który te 6 kilo waży (choć i takich geniuszy też widziałam) ,spokojnie to normalne :)
zalezy ile wazy moja mala jak miala 28 msc nosila 4 waga 7-18 kg ale juz nie nosimy od 4 msc ale gbyby nosila to pewnie dligo dlugo nosila by te 4 7-18 kg dlatego ze mimo iz ma 31 msc 2 lata i 7 msc to wazy 12,5 kg:)
mój mały nie ma jeszcze 3 mies a nosi 3 a wcale nie jest grubalkiem jak to mówi mój starszy syn.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To chyba w sam raz na zmianę rozmiaru ... A ile waży?

My używamy trójek i tak myślę że jeszcze minimum 3 miesiące będziemy mieli ten rozmiar ...
za tydzień idziemy na szczepienie to się okaże ale jak miała równo 2-mce to ważyła 5100g.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
W miesiącach wiek podawać po roku to jakaś masakra. Nie łatwiej powiedzieć że ma 2 lata? Chyba szybciej i łatwiej każdemu będzie zrozumieć
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry