Widok

Rozmiar ubranek Coccodrillo

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam

Jak oceniacie rozmiar ubranek Coccodrillo? Czy są zaniżone czy zawyżone? w porównaniu do innych firm np. Wójcik, H&M.

Może to śmieszne ale są teraz super wyprzedaże i chcę kupić kombinezon na koniec bieżącego roku. Teraz mała ma 3 miesiące i wchodzi w ubranka 68. Szybko jednak wejdzie chyba w 74:) bo jest szczupła ale dość długa.

Czy rozmiar na 12 miesięcy 80 wystarczy z coccodrillo, czy lepiej 86? Ale na metce piszą, że 86 to 18-24 miesiące. Bluzeczki i spodenki mozna kupic 86 bo może ponosić nawet wczesna wiosna:) ale kombinezon nie:)

Z góry dziękuję za Wasze opinie:)
[url:]http://lilypie.com/">
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sadze ze wogóle nie kupuj,niewiesz ile urosnie Twoje dziecko.Tego nikt niewie.
image
podam ci przykład,moja nosi teraz kombinezon 86 a jej rówiesniczka 74 ........nie kupuj.
image
Ja też bym nie kupowała bo nie trudno przewidzieć jaki będzie miała rozmiar.

A odpowiadając na pytanie to moim zdaniem numeracja jest zaniżona.
imageimage
miałam 3 kombinezony z tej firmy i faktycznie mój syn ma 18 miesięcy i wlaśnie nosi 80 a ubranka z coccodrillo na 86. Jest taki w sam raz bo 86 jest jeszcze za duży. W zeszlym sezonie jak nosil ubrabka na 74 to kombinez też kupiłam na 74 i był za wielki, oddałam go bratowej z dzieckiem 10 miesięcznym i miał jeszcze zapas.
Podsumowujac to te kombinezony sa trochę większe niż standardowe rozmiary ubrań.
image
image
Ogólnie to ich ubranka pokrywają się rozmiarówką z innymi, ale jeśli chodzi o kurtki i kombinezony (czasem też dresy), to niekoniecznie. Moja mała ma prawie 20 miesięcy i nosi teraz ubranka 86-92 (chuda-długa). Dostała od babci w listopadzie kombinezon Coccodrillo 86 (80 był za mały, w 92 nie było jej widać :)) – sądziliśmy że dorośnie, tymczasem jest połowa stycznia, a nawet po podwinięciu nogawek i rękawów ubranko jest za duże.
Ja bym chyba nie ryzykowała zakupu, nie wiesz kiedy zrobi się zimno i czy ubranko będzie pasować do sylwetki córki.
image
image
moim zdaniem ciut zanizone są. I niestety moga sie roznic nawet w tym samym asortymencie. ostatnio kupilam synkowi body na 74 (ma 4 miesiace i chcialam zeby byly na troszke duzej) W jedne ledwo wchodzi, drugie sa juz luzniejsze i ciut dluzsze chociaz rozmiar ten sam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zgadzam się co do body tej firmy. Trzeba kupowac większe bo jakieś takie ciasne są.
image
image
Niko ma dwa kombinezony i kurtkę..Jeden kombinezon rozmiar 86 i jest ok,Niko ma 12 miesięcy,kurtka na 80 kupowana w listopadzie i już jest za mała,drugi kombinezon 86 i dwucześciowy i kurtka jest za duża,spodnie w sam raz.
Jezeli chodzi o ciuszki z tej firmy,wszystkie spodnie na 80 są już za małe,to samo z bluzami.
Różnie te rozmiary wypadają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja się skusiłam na wyprzedażową kurtke w reserved
młoda nosi teraz 62 a kurtkę kupiłam na 80
moja też długa i chuda
jak się wpasuje w rozmiar to super a jak nie to trudno, sprzedam kurtkę:) albo będzie dla innego dzieciaczka w rodzinie:)
tylko, że kurtka nie musi byc aż tak idealnie dopasowana jak kombinezon:)
imageimage
Hej

jednak się skusiłam... kupiłam kombinenzon - kurtka + spodnie na regulowanych szelkach:) obniżka spora, bo kupiłam komplet za 160zł. Cena normalnie 300zł. Wzięłam na 80, bo na 86 noszą chyba jednak w większości większe dzieci, a ponoć te kombinezony jak piszecie sa nieco większe. Najwyżej sprzedam w listopadzie dołożę i kupię coś akurat:)
Bluzy i spodnie sztruksy lub dresowe wzięłam na 86, bo mogą być też po zimie na chłodniejsze dni, albo na jesień gdyby okazało się, że sporo urośnie:)

dzięki za pomoc:)

Ponoć ceny ubranek mają podskoczyć bo cena bawełny wzrosła o 90% (tak słyszałam) więc w ostateczności kombinezon dwuczęściowy będzie na sprzedaż:)
my mamy teraz kombinezon z coccodrillo 68, a pozostale ubranka-w wiekszosci innych firm 74 albo 80
Patrzyłam i póki co nasz mała jest w 50 centylu więc taki "średni" wzrost i waga:) Także chyba ten 80 będzie ok, zwłaszcza, że wszędzie piszą o zawyżonej rozmiarówce kurtek.kombinezonów coccodrillo:) a te bluzy i spodnie na 86 to nawet lepiej chyba, bo dłużej posłużą:) w końcu rok skończy w październiku, więc co najmniej do marca się przydadzą, bo na koniec zimy będzie mieć 17 miesięcy:) (czyli akurat 86 :)
syn ma 15 miesięcy, jest chudziutki i kombinezon(1cz.) Coccodrillo rozmiar 92 jest akurat jeśli chodzi o długość - bo na szerokość jest dość luźny
Kupowałąm kombinezon z coccodrillo. Mój synek nosi rozm teraz 80 więc pomyślałam sobie, ze jak kupie 86 to bedzie dobrze, ze bedzie na całą zimę. I żałuję bo kombinezon jest naprawdę sporo za duży a na nastepna zime bedzie za mały. Niestety wymienić nie mogę...
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czyli jest "szansa:, że ta 80 będzie dobra zwłaszcza, że wypada ponoć większy niż normanie 80:) jak coś to wystawię na początku zimy:) a jest śliczny seria Rabit
http://www.ceneo.pl/9641588
http://alejka.pl/spodnie-tkane-rabbit-coccodrillo-ocieplane.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

do góry