Widok

Rzadko spotykane imiona

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
a mój syn ma na imię Ketelin
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13
Mój kuzyn ma córeczki o imionach: Roksana Prakseda i Nela.
Miałam koleżankę Rositę, ale miała ojca Hiszpana, który bardzo chciał, żeby miała na imię po babci- Mercedes, jednak mama się nie zgodziła :)
Właśnie w takim wypadku, jak dziecko ma "zagranicznego" rodzica, to wtedy dla mnie usprawiedliwieniem jest jak rodzice decydują się na jakieś egzotyczne imię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A mój synek ma imię z dnia w którym się urodził :)
Moja córeczka ma na imię Rima,swoje imię zawdzięcza tatusiowi który ma na imię Rimas .Jest to żeńskie imię od Rimasa.Fakt jest to pewien problem bo każdemu muszę powtarzać jej imię,jak również tłumaczyć dlaczego takie imię wybraliśmy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja szanują wybory rodziców jakie by nie były. ale przyznam że raz mało nie wpadłam pod stół jak przedstawiono mi uroczego dwulatka (zmieniam trochę bo nie będę podawać dokładnie czyjegoś imienia i nazwiska - ale serio zmieniam tylko warzywo) - uwaga uwaga - XAVIER BURAK
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja sąsiadka ma córeczkę o imieniu Nastka, ładnie i oryginalnie:)
My mamy Milana Mariusza i w zasadzie widzę, że większy problem mają z tym dorośli niż dzieci.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Nasz synek jest już w drodze i postanowiliśmy dać mu na imie (bo obydwojgu) nam się podobało- Alex :) a na drugie dla wyrównania chyba będzie Daniel :)

Taka kobieta u mnie z uilcy ma psinkę którą nazwała Zuza.Co ma myśleć takie dziecko jak słyszy że ktoś woła na psa tak samo jak rodzice na nią??
beata
Mi Kitty i Mia kojarzy się jakoś tak z nazwą dla kotków....
Celestyna kojarzy mi sie z siostrą zakonną.
a co dziwnych imion to jest takie imię Taras, maskara.
Kosma kojarzy mi sie z kosmatym albo z kosmitą.
mam kota kubusia i psa czarka.
Sara to jest wstretne imie, brzmi jak stara, wiele kotów na osiedlu ma tak na imie, i niektore psy tez.
Niestety Gabrys to mało męskie imie, porazka
mojej kuzynki corka ma na imie Celestyna, kojarzy mi sie to niestety z brazylijskim serialem Maria Celeste :-)
nasz synek będzie miał na imię Kasjan;) pół roku temu usłyszałam je podczas ceremoni chrztu . mąż jeszcze nie jest przekonany, wszystko w moich rękach;)
mamy córkę Kornelię , mówimy do niej Nelka, lub Kornelka, ona sama bardzo lubi swoje imię
Mia, bardzo podoba mi sie, bo jest krotkie i latwo wymowic...
A co myślicie o imieniu Mia dla dziewczynki? mnie się spodobało strasznie jak poznałam jedną mamę z córcią Mią i pierwszy raz je usłyszałam:)
moj pies ma na imie Maja i co mam powiedziec, chyba nikoo nie uraze, ze to imie dla dziewczynki tez bardzo podoba sie...

ja dla chlopca bardzo podoba sie Colin, nie mieszkam w PL o rowniez bardzo zwracalam uwage na wybor, aby i w jezyku polskim i angielskim wymiawiac w ten sam sposob i np. u mnie Jacub dla chlopca nie wichodzili w gre, bo czytam to jako Dzejkob i jest roznica , wg. mnie,

Gabriel i Gabrysia, b.popularne imione na wschodzie polski, naprawde wg. mnie, co drugie dziecko ma tak na imie tam, ale moze to sa moje wrazenia...

wszystkie znaki mowia na ziemi, ze ma byc dziewuszka i bedzie Blanka Nel i byla pewnych grupa ludzia, ze krzywdze nazywajac dziecko tak, ze w szkole beda wytykac palcami itp, ale nie przejmuje sie...

a co powiecie o nazwaniu corki Kitty? dla mnie to jest masakra...
A nasi znajomi nazwali synka IWO :) wszyscy mówią do niego IWO, IWEK, IWUŚ :)
Nasz synek nazywa się Marcjan i wszystkim się podoba, a lekarze pytają skąd imię się wywodzi itp...?
A ja swojego drugiego syna nazwię Sambor (były książę pomorski), pierwszego nazwałam zwyczajnie i żałuję, bo sama mam mało zwyczajne imię, które w dorosłym życiu wyśmienicie się sprawdza. Sama znam Natana, Kosmę i uważam że to są naprawdę piękne imiona.
spotkałam się z imieniem Maura a co do dziwnych zestawień to Władysław Jagiełło, Ambroży Gołąbek, Bernadetta Tenderenda jeden plus że tak jak milion Kasiek nie zapamiętam tak te osoby zapamiętałam do końca życia :)
mojej znajomej syn ma na imię Pascal i ładnych klka lat temu w szkole podstawowej dzieciaki dawały mu w kość, to fakt

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry