Widok

SATYNA,ATLAS...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
WIEM,WIEM DZIEWCZYNY ZE BYL JUZ WATEK O MATERIALACH ALE JA CHCIALABYM WIEDZIEC CZY MOZE KTORAS WIDZIALA SATYNE,CZY ATLAS(NIE ZNAM SIE NA MATERIALACH-SZUKAM CZEGOS CIENKIEGI I Z POLYSKIEM),GDZIE SA SKLEPY Z MATERIALAMI.COKOLWIEK WIECIE TO PROSZE WPISUJCIE.DZIEKI
AHA NO I NADAL SZUKAM KRAWCOWEJ CO ZAJMUJE SIE SZYCIEM TAKICH SUKIENEK-NIE SLUBNYCH
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam taftę, lepiej się układa od satyny bo jest sztywniejsza i bardzo lekka
Zgadzam się, miałam szantung i byłam bardzo zadowolona. Wystarczyło strzepnąć falbany, żeby wszystko zaczęło się dobrze układać.
tafta jest dosc sztywnym materialem i nie na moj fason sukienki
A jak dokładnie wygląda ten szantung? I jaki jest jego koszt ?

Pola, musisz szukac po prostu jedwabnej satyny, ewentualnie, jeśli sukienka ma być zwiewna może być również jedwabny kresz. Szantung jest w strukturze podobny do tafty, ale jest bardzo lekki i delikatny. Byz może masz przed oczami tylko cięzkie sztuczne tafty, albo co gorsza z dodatkiem jakiegoś elastiku.
taki właśnie piękną jedwabną surowkę kupiłam w Gdyni na Świętojańskiej... że nie wspomnę o kolorach, przez które nie mogłam się zdecydować :)))
moja sukienka właśnie wczoraj zaczęła się szyć - juz nie mogę sie doczekać :O

Znam to uczucie. Jaką będziesz miała sukienkę?
moja sukienka nie będzie jak typowa suknia ślubna - będzie naprawdę bardzo prosta, z koronkowym karczkiem, krotkimi rękawkami, stójką, no i będzie krótka (niewiele za kolanko), trochę taka w stylu "retro - wiktoriańskim" - a na pewno nietypowa ;)))

w poniedziałek idę na pierwszą przymiarkę, a na razie przekopuję sklepy w poszukiwaniu jakiejś ładnej bielizny, bo już muszę mieć ją na sobie tego dnia
no i ciekawa jestem jak to wyjdzie, bo szczerze się przyznam - mam wątpliwości czy wszystko będzie oki (czyli tak jak sobie wymyśliłam) :)

pozdrawiam :)

Moja też była nietypowa. Wysyłam Ci na maila :)
TULLA WKLEJ MOZE SWOJA SUKNIE W WATKU"PIEKNE SUKNIE"CHETNIE ZOBACZE
Wolałabym nie wklejać jej na formum, ale prześlę Ci na maila, ok?
Tulla a możesz mi też wysłać bo jestem strasznie ciekawa ;-) .pozdrawiam

o kurcze :))) dzięki!
Twoja też taka... inna ;) całkiem jak moja... fajniusia, no i ślicznie wyglądałaś poza tym, bardzo mi się podobają takie nieklasyczne rozwiązania
jak już bede miała uszytą, to na pewno doczekasz się rewnżu, a co! :P

pozdrawiam

Przepraszam, dopiero dostrzegłam Twój post. Już wysłane.
Dziękuje bardzo . Dostałam zdjęcia ;-). Wyglądałaś naprawde rewelacyjnie. Sukienka jak i wszystkie dodatki bardzo oryginalne. Pozdrawiam

pola, jesli to tafta naturalna z jedwabiem to nie jest sztywna..chyba ze potrzebujesz cos calkiem lejacego...
do góry