Widok

SATYNA,ATLAS...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
WIEM,WIEM DZIEWCZYNY ZE BYL JUZ WATEK O MATERIALACH ALE JA CHCIALABYM WIEDZIEC CZY MOZE KTORAS WIDZIALA SATYNE,CZY ATLAS(NIE ZNAM SIE NA MATERIALACH-SZUKAM CZEGOS CIENKIEGI I Z POLYSKIEM),GDZIE SA SKLEPY Z MATERIALAMI.COKOLWIEK WIECIE TO PROSZE WPISUJCIE.DZIEKI
AHA NO I NADAL SZUKAM KRAWCOWEJ CO ZAJMUJE SIE SZYCIEM TAKICH SUKIENEK-NIE SLUBNYCH
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja pisałam do mojej koleżanki drugiej i bede miala dla ciebie wieczorem namairy jak oczywiscie nie zapomne:)
hmmm:(diowiedziałam sie własnie ze ona strasznie oblegana jest i najlepiej duuzo wczesniej,ale namiary wieczorem bede miała-ja tez chyba bede korzystała z jej usług...jeśli się uda
CZEKAM I DZIEKUJE:)
pola! sklep z materiałami jest na pewno w Gdyni na początku Świętojańskiej na przeciewko UM ("Świat tkanin" chyba), ale niewiem czy Gdynia Cię urządza? ja tam kupowałam swój materiał i koronkę, ale od razu uprzedzam, że ceny nie należą do najniższych :/

pozdrawiam :)

oo to ja moze tez do Gdyni pojade... bo juz sił mi brak na szukanie!

unplushak napisał(a):

> pola! sklep z materiałami jest na pewno w Gdyni na początku
> Świętojańskiej na przeciewko UM ("Świat tkanin" chyba), ale
> niewiem czy Gdynia Cię urządza? ja tam kupowałam swój materiał
> i koronkę, ale od razu uprzedzam, że ceny nie należą do
> najniższych :/
>
> pozdrawiam :)
>
>
super,dziekuje za info.napewno tam sie wybiore:)a moze pamietasz czy byly jakies kolory typu fiolet albo fajna zielen?i czy sa takie z polyskiem?
dziewczyny a jak się nazywa ten śliski materiał taki ciężki z którego szyja suknie slubne? Można taki dostac w sklepie i czy w innych kolorach.Chodzi mi własnie żyby był taki grubszy i cięzszy a nie taki jak na suknie wieczorową . Pozdrawiam

kanka napisał(a):

> dziewczyny a jak się nazywa ten śliski materiał taki ciężki z
> którego szyja suknie slubne? Można taki dostac w sklepie i czy
> w innych kolorach.Chodzi mi własnie żyby był taki grubszy i
> cięzszy a nie taki jak na suknie wieczorową . Pozdrawiam
>
>

ja mysle ze to atlas
Aha. A gdzie taki dostac ? Bo raczej to materiały są takie jak na wieczorowe a to sie juz inaczej układa.

Dziewczyny, sklep z pięknymi materiałami jest w Gdynia na ul. Władysława IV na przeciwko Batorego, nazywa się chyba Agros. Są tam równiez firanki, żeby Was nie zmyliło. Mają tam piękne atłasy i satyny. Niestety czasem drogie.
Inny sklep, również w Gdyni to uliczka w bok od Świętojańskeij zazaz przy Empiku. No i mój ulubiony gdzie zawsze dostanę to co chcę (ostatnio kupowałam we wrześniu na ślub przyjaciół brązowo- złota elastyczną satynę za 23zł/m), jest na ul. Starowiejskiej przy skrzyżowaniu z ul. 3 Maja, o ile pamiętam - Bławatek.
hym... co do innych kolorów to szczerze mówiąc za bardzo się nie przyjrzałam, ale sądząc po ilości myslę, że coś by się znalazło :))) w końcu nawet Teatr Muzyczny kupuje tam materiały na swoje stroje ;)

kanka napisał(a):

> dziewczyny a jak się nazywa ten śliski materiał taki ciężki z
> którego szyja suknie slubne? Można taki dostac w sklepie i czy
> w innych kolorach.Chodzi mi własnie żyby był taki grubszy i
> cięzszy a nie taki jak na suknie wieczorową . Pozdrawiam
>
>

Nie wiem, czy dobrze mysle ale to chyba elastyczna satyna... ja kupilam dzis w bardzo jasnym rozu, na sukienki dla druhen. Metr 26zl. Kolory byly rozne (chyba wszystkie kolory!) Kupowalam w Tczewie, ale widzialam je rowniez w Gdansku Glownym, w sklepie na przeciwko targowiska obok hali targowej. Bardzo duzy wybor materialow.
duzy sklep z materiałami na suknie jest w Gdansku Wrzeszu, na ul. Grunwaldzkiej, nad restauracją Newską ( po schodkach ). Mają tam naprawdę dużą ofertę.
czy to chodzi o sklep taneczny? bo jeśli tak to dziękuję bardzo, strasznie drogo tam, 200% marży to lekka przesada tak zdzierać z klientów, kumpeli matka tam pracowała stąd to wiem.
unplushak napisał(a):

> hym... co do innych kolorów to szczerze mówiąc za bardzo się
> nie przyjrzałam, ale sądząc po ilości myslę, że coś by się
> znalazło :))) w końcu nawet Teatr Muzyczny kupuje tam materiały
> na swoje stroje ;)

cholercia,pojechalam do Gdyni i nie moglam znalezc tego sklepu!w sumie moglam przeoczy bo jechalam samochodem.ale powiedz to jest poczatek swietojanskiej patrzac od sopotu czy z drugiej strony?
bardzo fajny sklep z materialami jest na Dmowskiego we Wrzeszczu, na przeciwko telepizzy, mniej wiecej na rogu Dmowskiego \ Klonowa.

image
to jest na Świętojańskiej od strony Sopotu, zaraz na przeciwko UM, więc jeśli jedziesz samochodem, to najlepiej zostawić go na parkingu zaraz obok i przejść ten kawałeczek piechotą. a swoją drogą sklep faktycznie nie rzucający się w oczy, bo to nie jest jakiś ogromniasty sklep z tkaninami tylko malutki sklepik :)
pozdrawiam

bez wątpienia wyboru jakościowych tkanin w tzw. sklepie dla tancerzy (wreszcz nad newską, gdynia naprzeciw UM) nikt w Trójmieśie nie pobije. Mniejszy wybór, ale za to lepsze ceny, a i czasem wyższa jakość są w sklepie w Gdyni na Kilińskiego (pod Kamienną Górą). Sprowadzają na zamówienie. Reszta sklepów w Trójmieście to inna liga - co oczywiście nie znaczy, że nie można tam trafić fajnego materiału. Argos OK, ale to są jednak rzeczy wnętrzarskie, trochę inaczej tkane i inaczej się układające. Proponuję zwracać uwagę na skład materiału - atłas atłasowi czy tafta tafcie nierówna. Moim skromnym zdaniem, najodpowiedniejszym materiałem na suknię ślubną jest jedwabny szantung lub surówka.
ale ja szukam jakiegos fajnego materialu na sukienke na przebranie.nie znam sie az tak na materialach ale szukam czegos podobnego do satyny,jedwabiu z polyskiem
do góry