Widok

SMECTA I ENTEROL POMOCY!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dZIEWCZYNY CZY MOGĘ DAC CÓRCE SMECTĘ I enterol z sokiem jagodowym, wiadomo dałabym go odrobinkę bo już po paru dniach nie chce mi tych lekarstw z herbatką czarną pić.
Tzn z ugotowaną wodą z jagodami, bez cukru, a może mogłabym ciut dodać?
Córeczka ma od czwartku rozwolnienie, dwa razy badana przez lekarzy i na szczęście nie jest odwodniona, wczoraj bło juz w miarę ok, ale niestety dzisiaj znowu rozwolnienie :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi lekarz kazał rozpuścić smectę w wodzie (1 saszetka na pół szkl na cały dzień) i ten roztwór po trochu przez cały dzień dodawać dziecku do soku czy co tam pija :)
Moja pije smecte po łyżeczce normalnie bez soku. Fakt że pół szklanki pije przez godzinę ale zawsze.

Ja podaję przy wymiotach. Zawsze działa:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
czyli co, moge dodać ten sok z jagód?
no mi juz samej smecty nie chce pic
Podaj jej kleik marchwiowy z kleikiem i elektrolitami -Hipp ORS 200 dostepny w kazdej aptece ,niezawodny lek na biegunke i uzupelnienie plynow.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem, czy to tylko jagody czy tez sok, ale u mnie swietnie się sprawdzają na zatwardzenie... Może jakiś inny sok?
sok z jagód (zwłaszcza napar z suszonych jagód) dzięki dużej zawartości garbników działa zapierająco i świetnie sprawdza się przy biegunkach.

całe owoce jagody są z kolei świetne przy zaparciach :)

czyli trochę jak z jabłkami - pieczone/gotowane działają zapierająco (stąd dobrze dodać je do kleiku ryżowego przy biegunce), surowe przeczyszczająco :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzieki dziewczyny a wiec dam jej z sokiem, hippa na poczatku tez pila teraz juz nie chce, pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry