Widok

SMYK -SKANDAL NIE WPUSZCZAJA Z WÓZKAMI!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Po prostu skandal w KLIFIE w sklepie dziecięcym Smyk wyproszono nas z wózkiem spacerówką, pan ochroniarz poinformował nas ze do sklepu nie wolno wchodzić z wózkami. Po prostu skandal wstyd dla marki !!! i to w dodatku dziecięcej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Parodia,w takim razie jak zrobic zakupy jak sie ma male dziecko?
Czasami ludzkie myslenie a raczej jego brak sa dla mnie przerazajace;/
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
ja byłam 2 dni temu z wózkiem i nic mi nie powiedzieli!
image
image
No szok! W Smyku w Matarni nie ma problemu,w Klifie z wozkiem nie bylam i widac nie bede...
myślę , ze warto w tej sprawie napisac do ich centrali bo zapewne są to wymysły tego właśnie sklepu a nie jakieś odgórne - może jak przyjdzie skarga do centrali to coś się zmieni w Gdyni
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
może faktycznie to wymysł pracowników w tamtym sklepie bo czegos takie jeszcze nie słyszalam ,a moze ochroniarz miał zły humor,kto ich tam wie;/
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
bez przesady szok, to niby jak matka ma zrobić zakupy ? dziecko zostawić np. spiące przed sklepem. Chyba ktos ma niepokolei w glowie.
No żeby do sklepu z art. dziecięcymi i niemowlęcymi nie można było wejść z wózkiem to tak chyba nie halo?? A może to był jakiś nowy ochroniarz, i przeczytał napis na szybie że nie wolno wchodzić z wózkami - ale sklepowymi??:):) A on po prostu nie zrozumiał??:D

Ja chętnie bym wtedy poprosiła o kierownika sklepu na rozmowę:)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
jakos mi sie wierzyc nie chce bo nie raz i nie dwa wchodzilam do klifowego smyka z wozkiem i nigdy nie bylo problemmu
ja właśnie wórciłam i mnie wpuślili- ale nie wpuszczają rzeczywiście w tymi wózkami KLIFu co się pożycza w informacji - Pan ochroniarz przy mnie zwrócił uwagę rodzicom z dwoma takimi wózkami (może dlatego że są duże, zajmują dużo miejsca i są mało zwrotne?)
image
Smyk to dziwna firma, niby dziecięca, a nie przyjazna dzieciom:( Nie wspomnę już o cenach, które sa znacznie wyższe niż w innych sklepach.
ja wczoraj byłam tam z wozkiem spacerowym o 18 i weszłam bez problemu
imageimage
Nie lubię ani Smyka, ani sprzedawców- drogo, mają się za Bóg wie co i jak widać , znowu coś wymyslili!

Sklep dla dzieci a z wózkami nie wolno- ja bym raban zrobiła i tak bym wozem wjechała!
image

image

Może i macie rację ale te wózki Klifowe naprawdę to duże landary, jedna babka postawiła go na pocztątku sklepu, przy regale, niby z boku a przejść nie można było z trzech stron, ja z małą parasolką miałam problemy wyjachać, co innego zwykły dziecięcy wózek - tu nikt nie robi problemu żeby wjechać, inna sprawa że skoro tak jest to może w punkcie info powinni mówić że nie wszędzie można tymi wózkami wjechać
image
ale długaśne zdanie napisałam, ale chyba wiadomo o co chodzi?

inna sprawa że tam drogo, ale wiele jest takich sklepów- byłam ostatnio w ETC bo było mi po drodze i chciałam w nie-firmowym zabawkowym kupić "Twistera" który w realu kosztuje ok.80zł, tam kosztował 125:)))
image
Smyk jeszcze pół biedy ale byłyście w Akpolu w Gdyni z wózkiem? hahha tam trzeba się nagimnastykować. :P

Akpol to luz w porównaniu ze smykiem w rumii - tam to sobie można przejechać wózkiem od wejścia do kas i spowrotem, między półki już nie da rady wjechać. Ale nikt mnie nie wypraszał :)
imageimage
swoją drogą to jakaś paranoja że sklepy takie jak akpol, mama i ja czy do niedawna vitalia(przeieśli i nie byłam w nowym miejscu) są piętrowe bez windy, a przejścia między regałami zdecydowanie bie na wózek, na kobietę w ciązy też raczej nie
ja z kolei rozczarowałam się w Reserved Kids - byłam tam raz z małą, a tam po pierwsze też nie da się przejechać z wózkiem między regałami, a po drugie - z głośników leci jakaś tłucznia, głośna, agresywna muzyka, taka jak w salonach house'a czy cropp town. Zero domyślności, zero przystosowania do potrzeb dzieci.
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
Zuzka a gdzie Ty byłaś w tym Re-Kids? Ja jeżdżę do Rumi i tam spokojnie z bliźniaczym wózeczkiem- szerokim- manewruję...

Muzyka tez nigdy za głośna nie jest. Zazwyczaj zależy od obsługi sklepu- ustawienie regałów i muzyka-, moja siorka mi tak powiedziała a pracowała w Klifie w Reserved.
Rudziaczek, w SR w poprzedniej ciąży mieliśmy zajęcia w Mama i ja i kierownik sklepu mówił nam, że starali się o zgodę na zainstalowanie windy, ale chyba z uwagi na wysokość budynku nie otrzymali jej, powiedział, ze rozumieja zal rodzicow, ze sa tylko schody, ale ze zawsze mozna poprosic personel i pomoze wniesc wozek na wyzsze pietro:) chociaz cos:)
W Akpolu w Gdańsku też nie podoba się pracownikom jak klienci poruszają się wózkiem na pietrze. Karzą zostawiać wózki na samym dole w korytarzu, ciekawe czy biorą również za nie odpowiedzialność w momencie kradzieży. Dlatego ja zawsze robię zakupy w Mama i Ja i nikt nigdy nie zwrócił mi uwagi, sklep dostosowany do wizyt matki z dzieckiem w wózku i tak trzymać :)
image
image

image
Sorki za błąd oczywiście ... każą... :)
image
image

image
Aga, dokładnie. w Mama i Ja zasuwalismy ostatnio wózkiem po całym sklepie;)

W Akpolu bylismy jak Jan był mały-niedość, że na dole za ciasno na wózek, to jeszcze mąż musiał przypilnować wózek na dole, co łączyło się z tym, że summa summarum sama oglądałam wózek:(...

Nie cierpię tego durnego, syfiastego, napchanego i drogiego! Akpolu!
image

image

Ja również nie lubię tego bałaganu w Akpolu i chociaż mieszkam na Morenie to zakupy robię właśnie w Mama i Ja bo czuję się tam o niebo lepiej po każdym względem, a obsługa w Akpolu pożal się Boże, wszystkie gwiazdy wiecznie naburmuszone:)
image
image

image
MamaMarty, ja mieszkam obok Galerii Przymorze i tam właśnie byłam w ReKids. Ciuszki fajne, ale niestety bardzo zraziła mnie cała reszta.
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
w Mama i ja jest ok... pod warunkiem, że nie musisz iść na piętro... :P
widocznie ochroniarz sie zbytno przejał swoja praca he bo zakaz dotyczy tylko wozkow sklepowych jełop jeden eh trzeba bylo kogos z obslugi zawolac
Nie lubie tej marki , nieciekawe rzeczy!
OCHRONIARZ NIE WPUŚCIŁ MNIE Z WÓZKIEM DZIECIĘCYM MIĘDZY REGAŁY !!!

Zgadzam się całkowicie - wczoraj w sobotę 28-08-2010 spotkało mnie to samo. Byłam z moją mamą i 4,5 miesięcznym synkiem, oglądaliśmy ubranka dziecięce. Ochroniarz kazał nam wyjechać z regałów na środek sklepu. Na moje pytanie gdzie bym miała zostawić wózek z dzieckiem gdybym była sama odpowiedział, że na środku sklepu.
Ten facet chyba na głowę upadł.
Wychodząc ze Smyka (oczywiście w takiej sytuacji nic nie kupiłam) podeszłam do ochroniarza i powiedziałam, że stracili klientów, bo na pewno przekażemy dalej jak traktują ludzi.

Ponieważ jestem mieszkanką Sopotu i do tej pory bywałam również w innych Smykach (Matarnia, Alfa, Galeria Bałtycka), ale z takim chamstwem spotkałam się po raz pierwszy.

Potraktowano nas w Smyku w Klifie jak złodzieji. I rzeczywiście powinni się chyba zastanowić nad wymianą "Pana" Wazniaka OChroniarza. Ale przynajmniej przez minutę mógł się poczuć bossem. Tłumaczył się, że jest to przykaz odgórny, ale z moich obserwacji wynika, że tylko w tym sklepie.

Dodam, że sprawa nie dotyczyła wózka sklepowego, tylko fotelika samochodowego Emmaljunga wpiętego w stelaż tej samej firmy w kolorze kremowej ekoskóry. Dziecko było przypięte szelkami, nie miało pokrowca na nóżki ani kocyka, było tylko ciepło ubrane. Na spodzie gdzie jest koszyk nie miałyśmy żadnych siatek.

Do tej pory nie mogę uwierzyć, że spotkało nas takie chamstwo i to w sklepie z artykułami dziecięcymi/ niemowlęcymi
kierownika trzeba było zawołać , a jak jesteś mocno wkurzona napisz skargę
Jastosuje taka taktytke,ze moja noga nigdy nie stanie juz w takim sklepie!
Tak samo skreslilam z listy sklepow BOBO RAJ na szarej, gdzie wozek trzeba zostawic przed kasa" bo nie mozna wchodzic z wozkami"
oraz macro- gdy uslinie do mnie dzwonia z martketingu czemu moja forma nie robi u nich zakupow- odpowiadam- dopoki sie nauczycie,ze zakaz wchodzenia z dziecmi to przyczyna spradku obrotow...
Zgadzan się z Tobą Janka.
Bez sensu,że do makro z dziećmi wpuszczają tylko w niedzielę,niby to dla bezpieczeństwa ale dla mnie jest to utrudnienie.
w Makro nie byliśmy jeszcze z Gabrysiem :P a do Selgrosa na wszelki wypadek chodzimy z Młodym w nosidle - i nie ma problemu ;)
Wczoraj w Smyku w Klifie ochroniarz podszedł do mnie i powiedział, że jest zakaz wjeżdżania z wózkiem między regały, można tylko poruszać się po białej linii narysowanej po środku sklepu. Na moje pytanie, jak mam obejrzeć rzeczy na oddalonych regałach, Pan powiedział, że mam zostawić wózek na linii. "Z dzieckiem?" - spytałam z niedowierzaniem, bo nie wyobrazam sobie wyjmowania 2-miesiecznego malucha z wózka, gdy chcę obejrzeć ubranka ani też zostawienia go w wózku stojącym "gdzieśtam". Pan nie widział problemu:-( Byłam zszokowana. Gdyby to nie był sklep z rzeczami dla dzieci mogłabym zrozumieć.
bylismy i jezdzilismy miedzy regalami ile wlezie,nikt nic nie mowil
image
Trzeba było powiedzieć "to proszę mnie wyprowadzić". Nadmieniam, że ci ochroniarze nie mają licencji, co oznacza, że nawet koniuszkiem palca nie mogą Cię dotknąć - ...czyli uśmiechasz się szyderczo i dalej jeździsz po sklepie ;-) A on jak chce to niech wzywa policję.
Dziewczyny w Smyku chyba kiedyś Solid stał? czy teraz również?
Postrasz, że się na Rakoczego przejedziesz i u prezesa osobiście skargę złożysz ;-)
Poza tym ja bym się pofatygowała do biura cenrum handlowego. Oni bardziej się przejmą taką informacją, niż właściciel sklepu. Można nadmienić, że całkiem fajny artykuł można by było z tej sytuacji stworzyć ;-) Jak to Centrum Handlowe Klif jest nieprzychylne matkom z dziećmi ... ;-)
www.naszekobiece.fora.pl
Mi się też wydaje, ż to chodzi o konkretnego ochroniarza z przerostem "ambicji" ... Bo mu się nie chce między regałami chodzić i pilnować
www.naszekobiece.fora.pl
W Makro to rzeczywiscie kwestia bezpieczenia bo osoby jezdzace na wózkach nie widza osoby ponizej 140 cm...to jeszcze zrozumiem bo to hurtownia a nie miesjce dla dzieci,ale w syku to juz przegiecie
imageimage
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://w
W Makro też rozumiem - ponieważ w tygodniu jeżdża tam wózki , wożą ogromne palety.
W niedziele nie ma dostaw, także dzieci śmiało mogą bezpiecznie poruszać się po hali.
I tak jak powiedziała Ewa - Makro to hurtownia, czyli kiepskie miejsce dla dzieci.
www.naszekobiece.fora.pl
Tez sie zgadzam z opiniami o Macro, ja bym sie bala tam chodzic z dzieckiem kiedy ludzie jezdza z wielkimi paletami i nawet na doroslych nie patrza o dzieciach nie wspominajac.
W Smyku w Klifie bylam z zaladowanym po brzegi wozkiem-samochodzikiem, bardzo duzym i jezdzilam zarowno miedzy regalami jak i na srodku. Ochroniarz nic zlego nie powiedzial, tylko sie usmiechal, nawet jak moj synek wital sie z manekinem chlopca prawie go przewracajac, stalismy 20cm od ochroniarza w tym momencie. Bylam z synkiem i mezem. Zrobilismy ogromne zakupy. Bez jednego zlego slowa. Jakies 2 tygodnie temu.
Prawda. Byłam w Klifie ok.miesiąc temu i podszedł do mnie ochroniarz mówiąc, że między regały nie wolno wjeżdzać z wózkiem. Pytam "mam zostawić dziecko poza zasięgiem wzroku na środku sklepu???" A on wystraszyl się i odchodząc mruknął tylko "to nie ja wymyśliłem". Ale mnie cholera wzięła! Oczywiście nie posłuchałam jego "rady" i dalej sobie jeżdziłam i już wiecej nic nie śmiał powiedzieć. Tak czy siak przyjemność z zakupów tam minęła...
całkiem mozliwe ze t owlasciciel taki pomysl miał - oni tam mieli rygor i chyba nieciekawy klimat (tak kilka lat temu słyszałam)
www.naszekobiece.fora.pl
Ale dlaczego tak jest wybiorczo? Ja nawet sie spodziewalam, ze nam tak ta kolubryna wypchana nie pozwola jezdzic, ale tak nie bylo.
Moze dlatego, ze bylam w Smyku sama chwile wczesniej, odlozylam wybrane kombinezony itp. i zadzwonilam dopiero po meza z synkiem. Ochroniarz stal wtedy niedaleko. Gdy przyjechali tym wozkiem od razu zaczelismy mierzenie, w sklepie, bo nie chcialo nam sie isc do przymierzalni z tym wszystkim. Po czym szybko wybralismy kombinezon i kapcie i wyladowaly na szczycie naszych siatek ( z innych sklepow) w wozku. Potem juz chodzilismy i dokladalismy do wozka tylko zabawki, ale krotko ta czesc nie trwala ;) .
Moze jak ktos od razu kupuje a nie tylko chodzi to sie nie czepiaja?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Sędzia Breza-Kłos (3 odpowiedzi)

Witam, czy kogoś rozwodziła sędzia Wiesława Breza-Kłos? Proszę o opinie.

CET na Kowalach - proszę o opinie (109 odpowiedzi)

Czy któreś dziecko chodzi do tego przedszkola albo do szkoły? jakie są Wasze opinie o tej placówce?

do góry