Widok
SNS Medela - prosba o opinie, pobudzenie laktacji
Czy któraś z Was używała i może cokolwiek napisac jak się sprawdza?
mam problem z laktacją. Mały urodził się w środę. Ssie prawidłowo i chce ssać, ale ja niestety nie mam mleka (pojawia się dosłownie kilka kropli). Czy SNS pomógłby w tym przypadku i mógłby pobudzić laktację?
Bardzo Was prosze o pomoc! A moze jakies inne sposoby na pobudzenie laktacji?
mam problem z laktacją. Mały urodził się w środę. Ssie prawidłowo i chce ssać, ale ja niestety nie mam mleka (pojawia się dosłownie kilka kropli). Czy SNS pomógłby w tym przypadku i mógłby pobudzić laktację?
Bardzo Was prosze o pomoc! A moze jakies inne sposoby na pobudzenie laktacji?
laktację pobudzisz laktatorem, sns jedynie umożliwia podanie pokarmu odciągniętego wcześniej tak, że dziecko nie zauważa różnicy, że mleczko nie leci z piersi, nie zaburza się w ten sposób odruchu ssania, który jest inny w przypadku butelki, a inny przy piersi. Zdecydowanie musisz zainwestować w laktator, stymulować piersi metodą 7-7-5-5-3-3, czyli 7 minut każda, później 5 minut każda i 3 minuty, łącznie takie ściąganie pokarmu zajmuje zatem 30 minut, dlatego polecam laktator elektryczny, ręcznym się umordujesz. TO, co ściągniesz, podawaj dziecku, w aptece są cewniczki do karmienia, wystarczy strzykawka i cewniczek i podajesz odciągnięte mleko przykładając cewnik do piersi, dziecko ssie, a Ty strzykawką regulujesz prędkosć wypływu mleka, aby maluch się nie zachłysnął. Niestety, aby pobudzić piersi, musisz przystawić dziecko, po półtorej godziny sesja z laktatorem, znowu po półtorej - dziecko itd. Pamiętaj, aby dużo pić. Ja też miałam mało pokarmu, i tą metodą rozbudziłam laktację, poradziła mi to położna laktacyjna :)
Dzieki za info. Laktator kupilam mini electric medeli i sciagam wlasnie 7-5-3 ale chyba za rzadko. Wyprobuje Twoj sposob i kupie te rurki w aptece jak piszesz. Dzieki. Mam nadzieje ze sie uda. Najgorzej ze ja sie martwie tym i to chyba tez ten pokarm wstrzymuje. Piersi niby pelne sie wydaja. Teraz udalo mi sie sciagnac 8ml wiec juz i tak wiecej niz ostatnio.