Widok

STARAJĄCE SIĘ LIX

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W poniedziałek wieczorem byliśmy na usg i lekarz potwierdził 6 tydzień ciąży, a dokładnie to 5 tydzień i 1 dzień :)))))) Niestety nie było widać jeszcze serduszka bo to za wcześnie. Następna wizyta za 4 tygodnie! :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ost mialam 43 dni, a przed nim 39 o ile mnie pamiec nie myli...
mam nieregularne..wtedy mialam mnostow objawow,ktore bralam za ciazowe-sennosc,bol piersi i wrazliwosc sutkow, czeste oddawanie moczu itd...
a przed @ tez mam bol piersi zazwyczaj..

w tym cyklu nie boli mnie nic..tylko zaskoczylam sie ta iloscia sluzu teraz...normalnie jakbym miala bezbarwny @..
image

stokrotka nie będe wkręcać Ci ciąży , aleeee :)
Ja bym zrobiła test , tak po prostu.
Miałam takie same cykle jak Ty, 39-43-45 dniowe

Mnie strasznie bolały piersi ,ale o ciąży zupełnie nie pomyślałam bo UWAGA UWAGA.... bo mieliśmy ciche dni a właściwie miesiąc... i przez cały mc tylko jeden jedyny raz sie kochaliśmy dlatego tym bardziej byłam pewna , że te bolące piersi to jak zwykle na @..... a tu taka niespodzianka....
image
właśnie stokrotka jutro rano zrób test :) byłoby super. Agniuszka dalaś mi cień nadziei, bo my w tym cyklu kochaliśmy się 2 dni przed owu i 2 dni po, więc może jednak...ale daje 20 % szans. to już 5 cykl, niby nic, ale dla mnie długo :(
image
Heh...to dla mnie też pocieszenie. Choć ja już tak liczyłam w poprzednim miesiącu. Najgorsze jest to oczekiwanie...Te dwa tygodnie od owu tak się dłużą, a potem i tak nic :(
Czy macie objawy owulacji? nie chodzi mi tu o mierzenie temperatury, ale fizyczne dolegliwości jak zmiany hormonalne na twarzy bóle w podbrzuszu?
nie można sie załamywać i poddawać. Ja wiem , że łatwo sie mówi !Wiem! ,My sami 1,5 roku się staraliśmy.Ja miałam ciśnienie , każdy cykl przeżywałam po cichu w łazience czasem płynęły łzy...i mówiłam do meza że chyba dzieci mieć nie będziemy...To był jeden jedyny cykl w którym odpuściłam psychicznie, w ogóle nie myślałam o dziecku.... i sie udało
image
tak fizycznie to dosyć dużo kobitek (w tym ja) ma ból jajnika jakby , no i śluz ..kiedy czujesz , że Ci tam...mokro,nawet bardzo...
image
Ja w ogole nie mialam objawów owu, ani wiecej sluzu, ani zadnych boli... a owu byla... i temp podskoczyła.
image

stokrotka24 zrób test ! ja miałam tylko ból piersi i właśnie dużo śluzu - tak pozostało jestem teraz w 7 tygodniu i śluzu mnóstwo. To były jedyne objawy troche mnie bolał brzuch ale potem przeszło. Mam nadzieje że się uda i będzie kolejny wątek :)
Ja mam zawsze silne objawy, więc zobaczymy co wyszło.
dziewczyny dziękuje Wam za slowa pocieszenia i otuchy i mobilizajce do zrobienia testu,ale..juz tyle razy kupowalam i robilam,ze nie chce..boje sie porazki wiec wole czekac na @..tak do 50dc:P

bylam dzisiaj u mojej lekarki rodzinnej bo chcialam by pokierowala mna-jakie hormony powinnam sobie przebadac przy staraniu sie o dzidziusia..no i ona mi dala na podstawowe badania skierowanie (morfologia, ob,glukoza,mocz, TSH) i oprocz tego na FSH, estrogeny i progesteron. Wytlumaczyla wszystko, pocieszyla,pogratulowala zostania ciocia (moja sisotra chodzila do gin prywatnie,ale jak miala przyniesc wyniki kriw w ciazy to chodzila po skierowanie do naszej rodzinnej lekarki) takze sprawe znala..no i chyba w pn pojde je zrobic,albo jutro juz..bo boje sie,ze dostane @ a nalezy je zrobic w dniach kiedy go nie ma..
jestem bardzo zadowolona z tej wizyty..

ponadto chcialam zasiegnowac waszych rad i uwag, jakie badania powinnam wykonac-wiem,ze jakeis sie robi w 2-3dc ale nie wiem jakie..a jak juz bede robila to bym wolala zaplacic i miec jakis komplet badan..jakie jeszcze robilyscie?
image

ja jeszcze robilam ft3 i ft4- tarczycowe, ale te to chyba obojetnie kiedy, natomiast prolaktyna 2-3 dc
image

Witam wszystkich po kilku miesięcznym milczeniu.
Od sierpnia mineło sporo czasu i udało mi się pozbierać po poronieniu. Co najlepsze posanowiliśmy z mężem że chyba odłożymy dzidziusia na jakiś dłuższy okres, bo w zasadzie po naszych przygodach zwątpiliśmy czy go teraz chcemy. No Ale los za nas zdecydował i wczoraj zrobiłam test i wyszły 2 grube krechy :-) teraz jak dobrze pójdzie to nasz kolejny bąbelek urodzi się na początku sierpnia tak jak nasza córeczka. CIeszę się i bardzo boję aby znów nie skończyło się tragicznie. WIęc narazie siedze cicho i dmucham na zimne :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Iwonka super, bardzo sie ciesze i trzymam kciuki :)
my jestesmy chyba tez na etapie Waszej decyzji, zycie pokaze ;)
mysle, ze swiadomie ponownie starac sie bedziemy dopiero na wiosne jesli moje zdrowie sie wyprostuje..
iwonka załóż nowy wątek :)
Iwonka gratki i trzymam kciuki za Was...u mnie po poronieniu było wszystko dobrze następnym razem, a Nika teraz rośnie jak na drożdżach:) trzeba być dobrej myśli Kochana
imageimage
Iwonka gratuluje. Bardzo się cieszę, że Wam się udało. Nie martw się wszystko będzie dobrze. Ja po poronieniu nawet nie dostałam normalnego okresu a teraz już 13 tydz. leci :*
image

image
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
sorki, 14:)
image

image
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
A co tu taka cisza??
image image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie ma o czym gadac ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

do góry