Widok

STARAJĄCE SIĘ LIX

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W poniedziałek wieczorem byliśmy na usg i lekarz potwierdził 6 tydzień ciąży, a dokładnie to 5 tydzień i 1 dzień :)))))) Niestety nie było widać jeszcze serduszka bo to za wcześnie. Następna wizyta za 4 tygodnie! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czesc Dziewczyny, mam nadzieje,ze mi pomozecie, odebralam wyniki krwi i mzoe napsize tu je a wy mi podpowiecie co dalej..
wszysko z morfologii jest w normie procz
monocytów (norma 0,2-0,8G/l a ja mam 1,11
TSH norma 0,27-4,20 mlU/l a ja mam 13,24 (szok!!!) to mnie bardzo zaniepokoilo..
FSH - MAM 6,29mlU/l podczas badania bylam w 48 dc...
Estradiol (estrogen E2) 324,9 pmol/l
progesteron PGR 1,14 nmol/l

czy mozecie mi pomoc...podejrzewam nadczynnosc badz niedoczynnosc..ale nie wiem co:(
nie ma o czym gadac ;)
A co tu taka cisza??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
sorki, 14:)
Iwonka gratuluje. Bardzo się cieszę, że Wam się udało. Nie martw się wszystko będzie dobrze. Ja po poronieniu nawet nie dostałam normalnego okresu a teraz już 13 tydz. leci :*
Iwonka gratki i trzymam kciuki za Was...u mnie po poronieniu było wszystko dobrze następnym razem, a Nika teraz rośnie jak na drożdżach:) trzeba być dobrej myśli Kochana
iwonka załóż nowy wątek :)
Iwonka super, bardzo sie ciesze i trzymam kciuki :)
my jestesmy chyba tez na etapie Waszej decyzji, zycie pokaze ;)
mysle, ze swiadomie ponownie starac sie bedziemy dopiero na wiosne jesli moje zdrowie sie wyprostuje..
Witam wszystkich po kilku miesięcznym milczeniu.
Od sierpnia mineło sporo czasu i udało mi się pozbierać po poronieniu. Co najlepsze posanowiliśmy z mężem że chyba odłożymy dzidziusia na jakiś dłuższy okres, bo w zasadzie po naszych przygodach zwątpiliśmy czy go teraz chcemy. No Ale los za nas zdecydował i wczoraj zrobiłam test i wyszły 2 grube krechy :-) teraz jak dobrze pójdzie to nasz kolejny bąbelek urodzi się na początku sierpnia tak jak nasza córeczka. CIeszę się i bardzo boję aby znów nie skończyło się tragicznie. WIęc narazie siedze cicho i dmucham na zimne :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jeszcze robilam ft3 i ft4- tarczycowe, ale te to chyba obojetnie kiedy, natomiast prolaktyna 2-3 dc
dziewczyny dziękuje Wam za slowa pocieszenia i otuchy i mobilizajce do zrobienia testu,ale..juz tyle razy kupowalam i robilam,ze nie chce..boje sie porazki wiec wole czekac na @..tak do 50dc:P

bylam dzisiaj u mojej lekarki rodzinnej bo chcialam by pokierowala mna-jakie hormony powinnam sobie przebadac przy staraniu sie o dzidziusia..no i ona mi dala na podstawowe badania skierowanie (morfologia, ob,glukoza,mocz, TSH) i oprocz tego na FSH, estrogeny i progesteron. Wytlumaczyla wszystko, pocieszyla,pogratulowala zostania ciocia (moja sisotra chodzila do gin prywatnie,ale jak miala przyniesc wyniki kriw w ciazy to chodzila po skierowanie do naszej rodzinnej lekarki) takze sprawe znala..no i chyba w pn pojde je zrobic,albo jutro juz..bo boje sie,ze dostane @ a nalezy je zrobic w dniach kiedy go nie ma..
jestem bardzo zadowolona z tej wizyty..

ponadto chcialam zasiegnowac waszych rad i uwag, jakie badania powinnam wykonac-wiem,ze jakeis sie robi w 2-3dc ale nie wiem jakie..a jak juz bede robila to bym wolala zaplacic i miec jakis komplet badan..jakie jeszcze robilyscie?
Ja mam zawsze silne objawy, więc zobaczymy co wyszło.
stokrotka24 zrób test ! ja miałam tylko ból piersi i właśnie dużo śluzu - tak pozostało jestem teraz w 7 tygodniu i śluzu mnóstwo. To były jedyne objawy troche mnie bolał brzuch ale potem przeszło. Mam nadzieje że się uda i będzie kolejny wątek :)
Ja w ogole nie mialam objawów owu, ani wiecej sluzu, ani zadnych boli... a owu byla... i temp podskoczyła.
tak fizycznie to dosyć dużo kobitek (w tym ja) ma ból jajnika jakby , no i śluz ..kiedy czujesz , że Ci tam...mokro,nawet bardzo...
nie można sie załamywać i poddawać. Ja wiem , że łatwo sie mówi !Wiem! ,My sami 1,5 roku się staraliśmy.Ja miałam ciśnienie , każdy cykl przeżywałam po cichu w łazience czasem płynęły łzy...i mówiłam do meza że chyba dzieci mieć nie będziemy...To był jeden jedyny cykl w którym odpuściłam psychicznie, w ogóle nie myślałam o dziecku.... i sie udało
Czy macie objawy owulacji? nie chodzi mi tu o mierzenie temperatury, ale fizyczne dolegliwości jak zmiany hormonalne na twarzy bóle w podbrzuszu?
Heh...to dla mnie też pocieszenie. Choć ja już tak liczyłam w poprzednim miesiącu. Najgorsze jest to oczekiwanie...Te dwa tygodnie od owu tak się dłużą, a potem i tak nic :(
właśnie stokrotka jutro rano zrób test :) byłoby super. Agniuszka dalaś mi cień nadziei, bo my w tym cyklu kochaliśmy się 2 dni przed owu i 2 dni po, więc może jednak...ale daje 20 % szans. to już 5 cykl, niby nic, ale dla mnie długo :(
stokrotka nie będe wkręcać Ci ciąży , aleeee :)
Ja bym zrobiła test , tak po prostu.
Miałam takie same cykle jak Ty, 39-43-45 dniowe

Mnie strasznie bolały piersi ,ale o ciąży zupełnie nie pomyślałam bo UWAGA UWAGA.... bo mieliśmy ciche dni a właściwie miesiąc... i przez cały mc tylko jeden jedyny raz sie kochaliśmy dlatego tym bardziej byłam pewna , że te bolące piersi to jak zwykle na @..... a tu taka niespodzianka....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry