Widok
Moje nieregularne cykle są konsekwencją porodu i karmienia piersią- karmiłam 7 miesięcy. Czytałam że nawet przez 6 miesięcy po zaprzestaniu karmienia cykle mogą być nieregularne.
W poprzednim cyklu 28 dniowym owulację miałam ok 14- dnia wtedy pojawiły się 2 kreski na teście owulacyjnym . Był to pierwszy taki krótki cykl od porodu tak to miałam 40 dniowe albo 35.
No zobaczymy kiedy przyjdzie albo i nie przyjdzie @
W poprzednim cyklu 28 dniowym owulację miałam ok 14- dnia wtedy pojawiły się 2 kreski na teście owulacyjnym . Był to pierwszy taki krótki cykl od porodu tak to miałam 40 dniowe albo 35.
No zobaczymy kiedy przyjdzie albo i nie przyjdzie @
Hej! i ja do was dołączę ... staramy się o drugą dzidzię od 3 miesięcy. W pierwszym cyklu udało się (test robiony przed miesiączką ok tygodnia, bobo test strumieniowy o czułości 10), niestety okres przylazł a kolejny test już dwóch kresek nie pokazał :( Nie wiem, czy to było poronienie czy po prostu te testy są zbyt czułe... w tym cyklu średnio ze strarankami bo mąż się rozchorował i za bardzo nie miał humoru...testuje w niedziele...jak nie to ma nadzieję że ja też będę chociaż marcową mamą!!życzę powodzenia dla nas wszystkich!
poród, tak jak np. pigułki anty "restartują" nam trochę cykle...
no ale poczatki, to tak jak u nastolatek, mogą byc nieregularne (zarówno w stronę krótkich jak i długaśnych), mogą być bezowulacji, a mogą byc książkowe - każda z nas jest inna
mogą być o podwyższonej (ile to kobitek zachodzi zaraz po skończeniu karmienia, czy odstawieniu piguł) lub obniżonej płodności (drugie tyle dziewczyn czeka długo po pigułach)
u ciebie też już wracają do normy - w poprzednim miałaś prawidłową fazę lutealną - ok. 14 dni, więc teraz pewnie trochę się owulka spóźniła... ale cykl nie wyjdzie jakoś masakrycznie długi
bo co to bedzie... 9 miesięcy i zleci;)
trzymam kciuki!
no ale poczatki, to tak jak u nastolatek, mogą byc nieregularne (zarówno w stronę krótkich jak i długaśnych), mogą być bezowulacji, a mogą byc książkowe - każda z nas jest inna
mogą być o podwyższonej (ile to kobitek zachodzi zaraz po skończeniu karmienia, czy odstawieniu piguł) lub obniżonej płodności (drugie tyle dziewczyn czeka długo po pigułach)
u ciebie też już wracają do normy - w poprzednim miałaś prawidłową fazę lutealną - ok. 14 dni, więc teraz pewnie trochę się owulka spóźniła... ale cykl nie wyjdzie jakoś masakrycznie długi
bo co to bedzie... 9 miesięcy i zleci;)
trzymam kciuki!
bbgirl - nie myśl, co było, widać nie wszystko było w 100% w porzadku, a maluch woli pokazać się wiosną niż zimą;)
trzymam kciuki za test!!!!
cieszę sie, ze pomagam... zapiszę sobie te wątki, żeby mieć, jak zacznę pracować w poradni z narzeczonymi, dla których to będzie archaizm i zacofanie i niepotrzebne ględzenie przed ślubem...
trzymam kciuki za test!!!!
cieszę sie, ze pomagam... zapiszę sobie te wątki, żeby mieć, jak zacznę pracować w poradni z narzeczonymi, dla których to będzie archaizm i zacofanie i niepotrzebne ględzenie przed ślubem...
Dziewczyny tak nie na temat.... zastanawiam się nad płytą ceramiczną, zamiast gazowej i... czy moje garnki takie srebrne o potrójnym dnie, płaskie, jeszcze te pierwsze niemieckie (tzn ciężkie) będą się nadawały?? czy będę musiała wymienić garnki?? Pytam tutaj bo może któraś z Was miała takie garnki i używała na płycie ceramicznej :P
Pozdrawiam serdecznie z wakacji. pogoda cudna, aż za bardzo po 3 dniach chyba już mam słońco wstręt :-). Po śniadaniu wylądowłąm w ubikacji z wymiotami i postanowiłam dziś odpocząć w pokoju. @ spuźnia się 4 dni robiłam test i negatywny :-(, @ pewnie brak z powodu wyjazdu, szkoda bo bardzo się staraliśmy :-). No ale nic korzystamy z wakacji i walczymy dalej :-)