Widok

Stokke xplory - pomoc dla fanek i niezdecydowanych :)))

Witam wszystkich zainteresowanych wózkami stokke:)
poczytałam trochę na forum i widzę,że brak jest konkretnych info na temat tego wózka:( chętnie pomogę, doradzę i odpowiem na wasze pytania :) użytkuje stokke od ponad dwóch lat i nie zamieniłabym go na żaden inny więc może komuś pomogę przy wyborze.

zapraszam również inne użytkowniczki do wklejania zdjęć swoich stokke!!!

image

image

image

pozdrawiam i zapraszam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wejdę Adze w paradę i odpowiem ona zna lepiej wozeczek . ja mam od niedawna ale jak narazie jestem zadowolona pałąk się niestety nie odpina to moim zdaniem wielka wada jak dla mnie pozycja na płasko tylko w stronę do mamy. podbija ok. podnozek wystarczający ja mam synka dwa latka i jest moim zdaniem bardzo zadowolony! jak chcesz to jestem z małym codziennie na spacerach abyś sobie zobaczyła w terenie.
nicolas
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To i ja się dołączę:)
Więc z tym kierunkiem to siedzisko można zamontować w obu kierunkach i tak jak koleżanka wcześniej napisała niestety w pozycji leżącej jest tylko możliwość w kierunku do rodzica:( ale mnie to zupełnie nie przeszkadza ponieważ kiedy nawet mała uśnie przodem do kierunku jazdy jestem w stanie ją wypiąć i obrócić:)
Co do pałąka to fakt nie da się go wypiąć, można jedynie odkręcić go całkowicie, jest montowany na 4 łatwo odkręcające się wkręty.
Podnóżek jest ok regulowany do wzrostu dziecka, nóżki małej nie zwisają:) teraz mierzy ok 86 cm wzrostu.
Podbija się bardzo dobrze z dzieckiem w wózku, lekkie problemy zaczynają być jeśli się napcha parę kilo do koszyka na zakupy ale to nie jest jeszcze jest dramat po prostu trzeba użyć więcej siły:)

Jak coś zapraszam mieszkam na Morenie:), jeśli jest Ci po drodze możemy się umówić na testowanie wózka:)))))
image
image

image
aga jak ci się udaje wypiąć siedzisko z malutką? ja nie daję rady zastanawiałam się nad reklamowaniem tego nawet bez małego okropnie się wypina
nicolas
Myślę, że to kwestia odpowiedniego naciśnięcia zapadki:) Trzeba najpierw mocno docisnąć aż będzie charakterystyczne kliknięcie, a potem wyciągnąć równo siedzisko z zaczepów,jeśli zdobi się to nierówno druga zapadka się zablokuje.
A tak na marginesie jeśli masz w miarę nowy wózek to zaczepy muszą się wyrobić:) Ja miałam wcześniej poprzednią wersję Stokke i wyczepiało się dużo łatwiej siedzisko, niż ten który mam teraz,ale i tak jest o niebo lepiej niż na samym początku:)
image
image

image
Agusia i Dima - jesteście bardzo miłe :) Do Agusi nawet nie mam daleko ale teraz nie wychodzę na spacery, bo maleństwo co chwila ma jakieś choróbsko - teraz siedzimy w domu.
To jak już maleństwo wydobrzeje to daj znać jestem do 28 marca na miejscu potem lecę do Anglii, więc jeśli zdążysz chętnie się z Tobą spotkam:)
Jak by co łap mnie na maila, mail w profilu:)
Życzę duuuuuuuuuuuuuuużo zdrówka
image
image

image
Witajcie Dziewczyny!
Jestem całkiem nowa w tym temacie zresztą będę mieć pierwsze dziecko więc doświadczenia nie mam żadnego.

Wózk Stokke b. mi się podoba szperałam troszkę po róznych stronach i nie b. wiem, co wchodzi w skład całego kompletu.

Ceny w PL to około 4000, ale nie są wyszczególnione dodatki.
Ceny w UK to 1199 funtów.

Proszę podajcie dokładnie, co wchodzi w skład i dlaczego jedna z koleżanek napisała, że nabyła Stokkera za 3100?
witaj ja kupiłam sam spacerowy bo synek ma dwa latka w skład wchodzi tylko sam wozek z siedziskiem spacerowym lub + gondolka do tego folia i moskitiera. dodatkowo mozna dokupić śpiworki 3 do wyboru , parasol i plecak.
nicolas
Wszystko się zgadza kupiłam Stokke w listopadzie 08 i płaciłam 3100 dostałam spory rabat w Mama I ja, ale cena była wtedy dużo niższa 3499zł, teraz wzrosły ceny ponieważ wzrósł kurs euro dlatego taka różnica:(

Co do dodatków do stokke w tej cenie wchodzi:
- gondola wraz z materacykiem i okryciem
- budka
- siedzisko spacerowe
- folia przecie deszczowa do spacerówki i gondoli
- polarowy kocyk
- stelaż

i to by było na tyle:)

resztę dodatków niestety kupić trzeba osobno.

Co do cen wózków w GB to ceny są w tej chwili dużo niższe niż napisałaś:)
np. nowy stokke kolor żółty, którego tu nie ma kosztuje 999 funtów
a inne kolory są już po 500/600 funtów!!! także duuuuuuuuużo taniej niż u nas:)
image
image

image
A zapomniałam dodać moskitiera jest również w zestawie:)
image
image

image
i dolna torba do wozka :)

image
image
Dziękuję serdecznie Dziewczyny!

Faktycznie spadły z ceny byłam na tych stronach tydzień, maksymalnie 2 temu były po 1199-1250 funtów.

Dla przykładu podam 2 stronki:

http://www.bambinodirect.co.uk/products.asp/subcatID/95/BrandName/Stokke?source=11&wgsource=webgains

http://www.backinaction.co.uk/xplory

Sama już nie wiem gdzie go zamówić... Mam jeszcze troszkę czasu, bo rozwiązanie dopiero na wrzesień. Nie jestem jeszcze do końca przekonana, nie widziałam tego wózka w realu jedynie prezentację na stronie Stokke. W zasadzie ufam informacjom, które są w int.

Pozdrawiam!
dziewczyny dzisiaj dopiełam do stoka daszek p.słoneczny Teutonji i supper! kupiłam go do peg perego ale do stoka idealnie piszę o tym wrazie czego na lato jak znalazł
Witajcie ponownie!
Mam kolejne pytanie:)) Który z fotelików doradzacie Maxi-Cosi Easy Fix Isofix Base - /93.95/ czy może Maxi-Cosi Easy Base (2009) - /67.95/?

Wybaczcie dziewczyny, ale nie mam pojęcia:)
* w nawiasach napisałam cenę w funtach.
pierwszy jest z isofixem drugi bez, na tej samej skorupie od ciebie zalezy jakie masz zabezpieczenia w samochodzie, czy masz isofix czy nie , to tylo ta kwestia.

image
image
tak czytam ten wątek i widzę, że niektóre są babeczki sa poprostu zazdrosne, bo komentarze są dziwne. Ja interesowałąm się tym wózkiem, cena spora bo ok.4 tyś zł, ale kto wie, gdyby mnie ktoś przekonał, że jest super zdrowy dla mojego dziecka to może się skuszę. Napewno kóła są mankamentem, bo ja mieszkam w dzielnicy w której praktycznie nie ma dróg, nawet płyt więc musze mieć pompowane kółeczka, by móc prowadzić wózek w porze deszczowej albo po sniegu.
zdrowy to pojęcie względne wydaje mi się ze do wozka nie powinno się przekonywać ! karzdemu podoba się co innego mi odpowiada synek ma dwa latka i śpi w stoku 3 godziny jakby było niewygodnie to niespałby tyle. ale jak masz drogi kiepskie to raczej większe koła.
nicolas
ja mam kiepskie drogi bo na wsi mieszkam :), i u nas dziura na dziurze :) i dajemy rade ze stokkiem, dzięki temu że jest tak genialnie zwrotny, jedyny minut to to ,że się kólka nie blokuja czasem by sie to przydało, ale nie ma wózków idealnych :)

image
image
kolejny raz przeczytałam ten wątek żeby wychwycic wszystkie plusy i minusy tego wózka. ja praktycznie jestem zdecydowana,dzis jeszcze raz jedziemy do mama i ja zeby go "pomacać" no i chyba go kupimy, tyle tylko że na niemieckim ebayu-jest ich tam pełno,można zaoszczędzic sporo kasy nawet przy zakupie nowego.
myślę ze jednak lepiej kupić tutaj wrazie problemu gdzie oddasz? ja parę razy musiałam do nich pojechać z zapytaniem ostatno coś mi poprawiali a tak to nie miałabym gdzie szukać pomocy
nicolas

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (21 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

do góry