Widok

STYCZNIOWE I LUTOWE CIĘŻARÓWKI 29 :))))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to chociaż raz ja rozpocznę nowy wątek :))) nigdy nie udało mi sie zdążyc :) !!!

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
właśnie tego się zaczynam obawiać. Od 1 lutego mam znacznie zmniejszoną dawkę leków na tarczycę a to oznacza przedwczesny poród, jak się zacznie 7-8 lutego to niby żaden stres, ale jednak. Dopiero dociera do mnie mnie, że te 3 tygodnie do terminu tak naprawdę nic nie oznaczają, bo w każdej chwili może się zacząć akcja!!!!

Jakby nie było teraz na mnie kolej!

majls tylko ty nas nie zaskocz przedwczesnym porodem

Trzymam kciuki. Ale mnie przestraszyłaś, ja 32 tydzień i nie mam jeszcze nic dla siebie i dla bobaska tylko ciuszki. Muszę się pospieszyć z zakupami, żeby mnie też nie zaskoczyło.

No to się zaczęło. Dziewczyny zaczynacie się rozdwajać.
Ale ten czas szybko leci!!!

Musi być dobrze, proszę ledwo co skończyłyśmy trzymać kciuki za Monię, a teraz szybciutko trzymamy kolejne za Dzioba!!!! Szaleństwo, ale takie cudowne!

Ta cała sytuacja sprawiła,że mocniej stanęłam na nogach i zdałam sobie sprawę z jednego....teraz może wydarzyć się wszystko....

No to nieźle. Wydaje mi się, że nie powinni Cię wypuszczać. Ja miałam podobną sytuacją. Odeszły mi wody płodowe ale skurczy nie miałam. Pojechałam do Wejherowa i tam zostawili mnie na patologii.
Leżałam cały dzień a wieczorem urodził się Mateusz.

Dziób powodzenia. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
Musi być !!!!!!
Powodzenia !!!!

noto będa dwa bobaski super

porodu normalnego oczywiscie, ale moim skromnym zdaniem swissmed boi sie brac odpowiedzialnosci za maluszka -wiadomo to jest osmy miesiac (chyba jeszcze) i teoretycznie wszystko juz jest gotowe do wyjscia na swiat, ale roznie bywa....
moze jestem niesprawiedliwa, ale mysle ze tu o to chodzi...

to jest biznes, na najzwyklejszym porodzie mogli spokojnie zarobic i nie bylo wiekszego ryzyka - tutaj jednak chyba sie przestraszyly

swoja droga w takim razie swissmed nie powinien zwac sie szpitalem skoro unika takich sytuacji i zwyczajnie odmawia pomocy

image
image
dziób, jesteśmy z Tobą, będzie dobrze, ale nas wszystkich zaskoczyłaś. Ja mam chyba ten sam termin co Ty i dopiero do mnie doszło, że teraz to juz wszystko może się przytrafić.
Asia o jakim cięzkim przypadku mówisz??? Przecież wody jej odeszły a to zwiastun normalnego porodu.
o kurcze dziewczynki, sie porobilo

Dziób, wszystko będzie dobrze, jestem pewna, po odejściu wod muszą cie przyjac do panstwowego szpitala

Ciekawe czy Monia sie odezwie....do mnie nic nie napisala

Widocznie w swiismedzie nie czuja sie na silach podolac ciezkiemu przypadkowi (choc to nie robi jej dobrej opinii)- przynajmniej dziob zaoszczedzi:)

image
image
Ale jedno co daje do myślenia, to to że w Swiss, gdzie pracujesz nie chcieli Cię przyjąć. Kazali czekać na skurcze, a według mnie to trochę bezmyślne, bo skoro wody odeszły, to znaczy, że poród się zaczął i już powinnaś być pod obserwacją lekarza. A jak skurcze by nieprzyszły, to co lekarz weźmie odpowiedzialność za Ciebie i dziecko....i to ma być prywatny szpital?????. Mam nadzieje, że pojechałaś do jakiegoś Państwowego i odpowiednio się Tobą zajęli.!

Będzie dobrze:)

o kurczę! Dziób to nie Twoja pora, teraz to na Monię czekamy!!!!

Ale trzymamy kciuki.....hm....dobra niech moja mała czeka do terminu, niech się nie wygłupia, ale lekko mnie przeraziłaś z tymi wodami. Termin mamy za 3 tygodnie....... Jestem w szoku.....

Mam nadzieję, że jesteś już w szpitalu i zajęli się Tobą fachowcy......czekamy na dobre wiadomości od Ciebie i Moniki.....

E.....serio się ciutkę wystraszyłam....a niby jestem przygotowana na takie wyskoki.:)))

bedzie dobrze dziób!! :) trzymam kciuki!

byłam w swiss,nie moge tam rodzic bo jest zbyt szybko,jestem zdeziorientowana co do szpitali:/ jak ja sie boje :((((

lekarz powiedzial ze mam czekac na skurcze

ale juz jade :( trzymajcie kciuki

o godzinie 2 w nocy odeszly mi wody,szykuje sie do szpitala,nie jestem do konca przygotowana.boje sie!!!!!

hhmmm...ja o dziwo mam trochę większy brzusio jak widziałaś mnie ostatnio a na wadze 12 kg na plusie.
Jak będziesz chciała przyjechać to daj znac no i czekam na fotki :)
ja myślę, że ta cała akcja jeszcze trwa, bo zamierzała tam jechać o 11 czyli zanim dali jej coś na wywołanie, nadeszły skurcze i zanim przyjdzie druga faza porodu to niestety trochę to trwa. Więc tak sobie myślę, że właśnie jest na porodówce. Ale Monika będzie miała później ubaw jak poczyta o tych naszych domysłach, czy to już, czy za chwile...:)

A jak już dojdzie do siebie to na pewno do którejś z nas wyśle eska, więc nie pozostało nam nic innego jak czekać......na super wieści.

Iza ja to chyba przed porodem sie do Leroya nie wybiorę, bo brzuchol jest makabrycznie wielki i jest coraz ciężej. Na maila wyśle Ci moje ostatnie zdjęcia fajnie przerobione...:) Pewnie się spotkamy, któregoś pięknego dnia w Gdyni na skwerku.....:)

no monia. chyba jednak urodziła dzisiaj bo miała sie odezwac koło 18

cieszę się, że się podoba :)
Ja też myślę o Moni, ciekawe czy już ma to swoje maleństwo na świecie.
super pokoik:)

ten regal fajnie pomalowany:)

kurcze, ciekawe jak monia....czy juz po wszystkim czy wlasnie wypych to swoje niepokorne malenstwo....

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry