Widok

STYCZNIOWE I LUTOWE CIężARóWKI 15:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to nowy:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czesc dziewczyny ja bylam dizs na badaniu glukozy 75g

do przejścia tyle powiem:)

image
31 skoncze w sobotę:)i zaczynam juz 32:)kurde sama nie wierze ze to tak szybko:)mała kopie jak szalona..znaczy to juz nie sa takie pojedyncze kopniaki tylko jakby przesuwanie róznymi czesciami ciała po powierzchni mojego brzuszka:)jakby tam jakis obcy był w srodku tak wyglada;)...jesli chodzi o SR na zaspie to na prawde rewelacja..nie wiedziałam ze to moga byc tak przyjemne zajecia i ponadto dajace taka pewnosc przyszłej :)mamusi:)ze sobie poradzi zarówno podczas porodu jak i zajmowania sie dzieciaczkiem:)
przydatne informacje :)
mysle że u nas w szkole rodzenia tez powiedza o tym wszystkim :))

monia...a który Ty masz tydzien ???

na ten temat tez dzis była mowa-do 6 miesiacy karmimy tylko piersia i zadnego dopajania,jesli oczywiscie nie masz problemu z karmieniem(typu brak lub mało pokarmu)w ciagu dnia karmisz co 2-3 godziny a w nocy co 4-5 godzin...w nocy pokarm jest bardziej wartosciowy:),po 6miesiacach wprowadzasz powoli pokarmy i napoje
Jeśli karmisz piersią i masz dużo pokarmu, dziecko się najada, to nie musisz podawać nic dodatkowego do picia, mleko gasi pragnienie i głód. Wprowadzasz później herbatki i soczki, ale przynajmniej przez pierwsze 4 miesiące ja nie zamierzam dopajać niczym małej. Moje mleko jej wystarczy.

hmmm a ja w smoczkach nie widze nic złego...i chyba wybiore sylikonowy własnie w kształcie sutka :)
zgage jak narazie mam tylko wtedy jak cos szybko zrobię...np jak sie spiesze i szybko sie ubieram ...oby tak dalej :)))

słyszałyście coś na temat podawania glukozy dzieciom po urodzeniu...z tego co wiem to zawsze ja dostawały ale teraz podobno to ,,przestaje być modne,,

no i czy zamierzacie dawac dzieciom cos do picia jesli bedziecie karmiły piersią?

Ja zgagę mam bardzo rzadko, wręcz sporadycznie. kilka łyków wody i problem mija. co do smoczka, to będę miała w rezerwie, ale nie zamierzam dawać dziecku, no chyba że faktycznie wymięknę :))

uuuu jak sie rozgadałyscie:)ja zgagi nie mam:)smoczków nie kupuje bo nie zamierzam dawac a jak bede miała podobne problemy jak Hania to bede probowała sobie z nimi naturalnie poradzic odstawiajac mała a jak sie nie uda(tylko mały procent dzieciaczków tak ma)to wtedy kupimy smoczek,teraz nie ma sensu wydawac kaski nawet jesli to niewiele:)...dzis akurat tez ten temat był na SR poruszany:)i przykładałam sobie mała lalke do piersi i symulowalismy karmienie:)hehe smiesznie:)ale znowu sie duzo pewniej czuje:)szkoda ze to były przedostatnie cwiczenia ...ta połozna ktora je prowadzi to rewelacyjna babeczka bardzo bym chciała trafic na nia podczas porodu...jakas mocno pewna sie czuje przy niej:)no i pokazała nam nieobecnym na poptrzednich cwiczeniach skrót z przewijania:)ehh cały czas walczyny Lenka czy zuzka-jakos do Zuzki sie przyzwyczailismy juz ale ta Lenka jest taka ...hmm ..inna:)
nie nie mam, ale w hurtowniach jest pełno do wyboru do koloru. Zawsze warto mieć pocieszyciela pod ręką, gdyby maluch nie chciał spać

no jasne-ale w przypadku problemów jakie ma Hania z małą to chce mieć jakieś smoczki:)

zastanawiam się na tymi NUK-masz jakieś zdjęcie jak one wygladaja albo nick?

image
image
Glukoza 75 g 2 godziny.
A na zgagę polecam Rennie.
Wypróbowałam.
Ja teraz mam non stop zgagę. Nie dałabym rady bez Rennie.

mam pytanie czy test na glukoze 75 trwa 1 czy dwie godziny? jutro ide:(((

czy wy tez walczycie ze zgaga? ja praktycznie mam codziennie...

image
image
mi smoki się podobały przypominające sutki,firma chyba NUk,ale nie zamierzam maluchowi go dawać,aby nie przyzwyczajać, jak będzie później to się zobaczy. Chciałabym aby sprawa wyszła jak u mojej siostry,smoki rzadko im dawała chyba, że był problem z zaśnięciem, aż przestała im dawać i jakoś same zapomniały o smokach nim minął rok.

ja właśnie dzisiaj kupiłam dwa smoczki z AVENTU, od 0-6 miesiaca silikonowe. Babka w sklepie bardzo je polecała, kupiłam też dzisiaj szczotkę do czesania z naturalnego włosia i zestaw do paznokci.
ja nie wiem co to foczka:)

smoki mam na razie dwa-kupione przez ciocie-szlala i dawno kupila silikonowe aventu

image
image
ja tez kupiłam zwykłą,ale nie wiem ilu litrowa,wielkość standardowa
a jakie kupujecie smoczki(dydole)?? ja nie wiem czy sylikonowe czy kauczukowe,czy uspakajajace czy do sutka podobne...nie mam pojecia :/

ja już poprostu zgłupiałam, myślicie, że ta foczka faktycznie pomaga przy kąpieli malucha?
ja kupiłam zwykłą 100 litrową

image
image
trochę się rozbudziłam, ale macie dyskusję o imionach:) My też nie mogliśmy się zdecydować na imię, miała być Karolinka, Kinga, Maja, Ania i wiele innych, została Karina i mam nadzieję, że tak będzie do końca. Dziewczyny, jakie kupujecie wanienki? Mam dylemat czy kupić zwykłą czy z taką foczką (ale jest wmotowana na stałe).
czesc dziewczyny jestm po wizycie u endokrynolog
wszystko w najlepszym porządku, aż miło patrzeć

pocieszała mnie pani dr, ze usg to tylko pogladowka i nie mozna za bardzo przyjmowac wynikow do siebie

byl tam tez mlody lekarz, ktoremu urodzil sie niedawno maluch:)

podobno na usg maly mial glowke z 34 tyg a nogi z 40tyg i bylo podejrzenie ze to bedzie bocian...:)
urodziła się zdrowy normalny dzieciak:)

magda02-brzuszek robi wrażenie, dobre wrażenie choc trochę dla mnie szok, że będę miałą taki bębenek (nie obraź się...) no ale ten dzieciak sie musi gdziś zmieścić:)))

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry