Widok

**** STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE - 20 ****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
na powitanie gwiazdeczki nowy wątek :D

mroovka.o: 02.01.09
Kasika: 08.01.09 --- > chłopczyk:)
Agnesik: 08.01.09 --- > dziewczynka :)
iza28: 11.01.09
alycja_83: 14.01.09
inees: 14.01.09
olivka75: 15.01.09
blueeyes: 19.01.09 --- > dziewczynka:)
agnieszka25: 21.01.09
aarrkkoo: 28.01.09
gwiadeczka: 28.01.09 -- > chłopczyk:)
wiśnia24: 02.02.09
piernik: 07.02.09
agalu: 07.02.09
kasiek13: 09.02.09
Nisia82: 18.02.09
gosia78: 19.02.09
tokio: 20.02.09
Patita5: 20.02.09
Ewela25*: 19.02.09
Agatha: 22.02.09
andzia.79: 24.02.09
Betty_174: 03.03.

ps: nie chcę by sie Betty poczuła wyrzucona, ale skoro jest juz wiosenny wątek i u nas się nie udziela, to może usuniemy z listy?

papilio1@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aha no i w Gdyni na Jana z Kolna jest jeszcze jedna "hurtownia" Vitalia ale jakoś nigdy tam nic nie kupiłam oprócz patyczków do uszu :)
4 godziny do USG :DDDDDDDDD nie usiedzę :D

papilio1@op.pl
Co chciałabym Wam podpowiedzieć to jak będziecie kupowały fotelik samochodowy, zwróćcie uwagę żeby miał wkładkę dla noworodka i żeby był dość szeroki w pleckach-ramionkach - bo dzidzia w kombinezonie czy w kurtce będzie się gniotła.
Ja kupiłam pierwszy dość wąski na szczęście zima nie była sroga więc obyło się bez dużych i grubych kurtek natomiast nie ukrywam że miała córcia dość wąsko ://
Mam Ramatti w tygryski - śliczny i niedrogi :) no ale drugiego teraz specjalnie nie będę kupować :) Kubuś te kilka razy w aucie da radę :) potem zrzucimy kurtki :))
image
image
Dziewczyny damy rade:) Nie my pierwsze:) W koncu noworodek duzo spi, wiec mozemy brac z niego przyklad:)

tokio, masz dziś poznac płucie????
no na to liczę :))) dlatego się umówiłam na 3 labo 4 D (nawet nie wiem) jak się nie odwróci pupą to poznamy :D

jak to już wcześniej pisałam ... kupiłam niebieskie body, więc już groszek nie ma wyjścia, musi być chłopcem :D

papilio1@op.pl
u mnie na Twoim etapie nie było widac dokładnie, musze czekać do 21 tygodnia, a tez juz nie moge się doczekać :)
Właśnie wróciłam z USG :)

Prawdopodobnie będzie synek :)

kurcze, szybkie rozpoznanie
Chyba typowe... Już trzy tygodnie temu lekarz obiecywał, że będziemy zaglądać maluchowi miedzy nóżki, ale wtedy małe wstydliwie się skuliło i spało :)

no to gratulujemy chłopaka ;d kolejny forumowy urwis będzie ;D

To wstawię nową listę:

mroovka.o: 02.01.09
Kasika: 08.01.09 --- > chłopczyk:)
Agnesik: 08.01.09 --- > dziewczynka :)
iza28: 11.01.09
alycja_83: 14.01.09
inees: 14.01.09
olivka75: 15.01.09
blueeyes: 19.01.09 --- > dziewczynka:)
agnieszka25: 21.01.09
aarrkkoo: 28.01.09
gwiadeczka: 28.01.09 -- > chłopczyk:)
wiśnia24: 02.02.09
piernik: 07.02.09
agalu: 07.02.09
kasiek13: 09.02.09
Nisia82: 18.02.09
gosia78: 19.02.09
tokio: 20.02.09
Patita5: 20.02.09
Ewela25*: 19.02.09
Agatha: 22.02.09 --- > chłopczyk
andzia.79: 24.02.09

Ale oczywiście to jeszcze nie jest pewne na 100%, jednak mam nadzieję, że nie będzie aktualizacji (bo w weekend ruszam po niebieskie ciuszki i nikt mnie nie zatrzyma!!!!)

Dzięki :) Ale chyba idzie wojna - w rodzinie i u znajomych prawie sami chłopcy...

sorki , że sie wtracam ale chciałam zapytac czemu wybieracie wózki takie jak Urban rider - czy one nie sa z tych sztywnych w których nawet nie da się dziecka pobujac ...............??? Bardzo podobny miała moja kolezanka zapłaciła 4 lata temu 2500 i klęła na czym swiat stoi ze sztywny, prowadzi sie jakby przyczepe od samochodu pchała , ze dziecka nie pobuja w sumie była zła , ze taki wybrała i bardzo szybko go sprzedała. ja nie potrafiłam tym jej wózkiem jechac....... .koszmar jakis. W spacerówce mała zsuwała jej sie na dół .......
Ale może mi sie tylko tak zdaje i te nie sa juz takie sztywne ...???...... pytam tak z ciekawosci .
pozdrawiam,
eeeee tam ;D będzie dobrze a jakie imię dla urwisa wybrane?? my pewnie się do porodu nie dowiemy ;p

Ja akurat wprost przeciwnie - chciałabym wózek najlepiej na 4 kółkach (nie na 3) i bardzo kołyśny, zeby właśnie móc bujać dzidzię. No i żeby miał pompowane koła, żeby był leciutki, ale zarazem stabilny. Skąd taki wziąć? Musze szczególowo poprzeglądać wszystkie oferty i może w końcu coś znajdę.

maritiki@op.pl
Gratulacje Aghata syna! :)

maritiki@op.pl
Agatha,

Gratuluje synka

a ja wlasnie urodzilam sie, gdzie tego dnia bylo 8 chlopcow i ja jako jedyna dziewczynka i na moj pierwszy roczek wybuchl stan wojenny, wiec chyba jak duzo chlopcow to jakies wojny wisza w powietrzu...
aj dziewczyny, nie krakajcie nam tu będzie dobrze ;D a wojny są na całym świecie cały czas, lepiej się cieszcie brzuszkami i maluchami w nich a nie myślcie o wojnach ;D teoretycznie od kilku lat rodzi się mnóstwo chłopców, czasem nawet rocznie więcej niż dziewczynek ;D

Oj tam z tą wojną, to tylko takie ludowe porzekadło :D

Dzięki za gratulacje :)

Imiona mieliśmy dawno wybrane - Helena i Stanisław. Więc będzie Staś...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry